Δελτίο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης σχετικά με την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

17 Μαρτίου 2023
13:32
Κανένα σχόλιο

 

  Η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων χωρίς να έχει υπάρξει μέριμνα για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πολιτών από εναλλακτική διαδρομή αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την ολιγωρία-αδιαφορία τόσο της περιφερειακής αρχής αλλά και των κυβερνητικών βουλευτών της ΠΕ Κοζάνης. Η γέφυρα κατασκευάστηκε πριν από περίπου 50 έτη χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί ουσιαστική συντήρηση στο δομικό σκελετό της παρά τον επιβαρυμένο φόρτο κυκλοφορίας ειδικά την περίοδο ολοκλήρωσης της ΠΑΘΕ (σήραγγες Τεμπών).

  Το 2019 άλλωστε η ανησυχία για την κατάσταση της γέφυρας οδήγησε στον έλεγχο της διέλευσης των οχημάτων με φωτεινούς σηματοδότες. Δυστυχώς, ενώ το πρόβλημα ήταν γνωστό η περιφερειακή αρχή όλο αυτό το διάστημα δεν προχώρησε στη διαμόρφωση μιας αξιόπιστης εναλλακτικής διαδρομής, ενώ έχει καθυστερήσει σημαντικά και την προκήρυξη της μελέτης στατικής επάρκειας της γέφυρας.     Παράλληλα, σε κεντρικό επίπεδο μηδενική είναι η συμβολή των βουλευτών της ΝΔ στην επίλυση του προβλήματος και ιδιαίτερα ηχηρή η απουσία του Υφ. Μεταφορών και Υποδομών όλο αυτό το διάστημα. Η πολιτική και επιτελική τους ανυπαρξία οδηγεί σε απομόνωση, κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό τους πολίτες των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού, στην απαξίωση της ευρύτερης περιοχής της λίμνης Πολυφύτου και αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στην πολύπαθη Π.Ε. Κοζάνης.

Είναι αναγκαίο άμεσα να προχωρήσουν οι ενέργειες για:

– τη δημιουργία ασφαλούς εναλλακτικής διαδρομής

– την κήρυξη των παραλίμνιων δήμων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – την ενίσχυση των υποδομών υγείας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των δομών των πληττόμενων δήμων

– την οικονομική στήριξη των πολιτών και επιχειρήσεων της πληττόμενης περιοχής Εξίσου αναγκαία είναι και η πλήρης και τεκμηριωμένη ενημέρωση για τη διάσταση του προβλήματος, της λύσης που προτείνεται και του χρονοδιαγράμματος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.