Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ίδρυση θύλακα καινοτομίας στη Φλώρινα» ο βαρύγδουπος τίτλος – Το επίκαιρο και μεγάλο πρόβλημα της Γέφυρας Πολυφύτου είναι μία ακόμη απόδειξη ανεύθυνου χειρισμού στη λογική “πάμε και όπου βγεί” (Περ. Σύμβουλος Γιάννης Στρατάκης – Συνδυασμός “Ελπίδα”)

18 Μαρτίου 2023
08:49

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ίδρυση θύλακα καινοτομίας στη Φλώρινα» ο βαρύγδουπος τίτλος.

Γιατί ακριβώς πρόκειται;

 Είναι γνωστή η αντίδρασή μας στις επιλογές του Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη Γ. για τον αποκλεισμό της Φλώρινας από τις Ζώνες Καινοτομίας,  που ήδη έχουν δρομολογηθεί σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και οι οποίες συσχετίζονται με την Απολιγνιτοποίηση.

Μετά τις αντιδράσεις μας προστέθηκαν τρεις Θύλακες (όχι ζώνες) Καινοτομίας δεύτερης ταχύτητας σε Γρεβενά, Καστοριά και Φλώρινα.  Το ξεκίνημα των εργασιών, όπως περιγράφεται στο σχετικό Δ. Τύπου της Περιφέρειας, αφορούν στη διαβούλευση στις τρεις Πόλεις για την δημιουργία των θυλάκων, αυτό και τίποτε λιγότερο ή περισσότερο.

Απλά εκλογές Αυτοδιοικητικές πλησιάζουν και τα «θα» πάνε και έρχονται!

Ποτέ δεν δόθηκε απάντηση για τη μεταχείριση της Φλώρινας στο θέμα της ίδρυσης Ζώνης Καινοτομίας 1ης ταχύτητας που δικαιούται.

Το ίδιο και για τις άλλες μαζικές απώλειες (Κάθετος, άλλα οδικά δίκτυα, Χιονοδρομικό, κ.λ.π.), καμία αντίδραση!

Σχετικά δημοσιεύματα:

-Δελτίο τύπου 4/9/2022 «Άλλη μία ήττα για τη Φλώρινα….»

 και αποχώρηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

https://kozan.gr/archives/426110?fbclid=IwAR0rPknXfBm4X9S6NqqjrpTA15grFp_iDEuayzYSazJTa2hH6VGPrbzHXyU

https://parathrhthsflo.blogspot.com/2022/09/blog-post_992.html?spref=fb&fbclid=IwAR3sW7q84A2wQUrUiH0DYjJXI-2lSjgQCCOhQ3W_Oh8UiPuBzWd4ng1jwTw

-«Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι να γιάνει» 3/12/ 2022.

https://parathrhthsflo.blogspot.com/2022/12/blog-post_47.html?m=1&fbclid=IwAR3NA5j-yTN4DRhfNBAiI_KZBPudpJn4Hwnm_Acui_SPJ1HmFBvOGXLT3uE#more

Υ.Γ  1.:-Ελπίζω το Πολιτικό προσωπικό της Φλώρινας που παραβρέθηκε στην εκδήλωση να επισήμανε την υποβάθμισή της, διαφορετικά η παρουσία του και μόνο νομιμοποιεί την αδικία και δίνει μήνυμα αποδοχής της.

2:-Το επίκαιρο και μεγάλο πρόβλημα της Γέφυρας Πολυφύτου είναι μία ακόμη απόδειξη ανεύθυνου χειρισμού στη λογική “πάμε και όπου βγεί”.

5 σχόλια

  • k. Στρατάκη ,

    Οσον αφορά στην Γέφυρα Σερβίων ο Κασαπίδης έπιασε το θέμα από την πρώτη στιγμή :

    – Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας δήλωναν αναρμόδιες
    – Το Υπουργείο δήλωνε οτι δεν είχε επάρκεια προσωπικού ωστε να επιληφθεί άμεσα .
    – Ετσι αμέσως ζήτησε την βοήθεια του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ πού ανταποκρίθηκαν άμεσα.
    – Επίσης με χρήματα του Υπουργείου προσελήφθηκε και Τεχνικός Σύμβουλος .
    – Με πρωτοβουλίες του Κασαπίδη βρέθηκε η μελέτη της Γέφυρας στα κρατικά Αρχεία της Ρώμης , στοιχείο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ .

    Καί όλοι οι ανωτέρω έκαναν πλήθος μελετών , ελέγχω,,
    μετρήσεων , αναλύσεων και παρά τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις φθάσαμε σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα , ‘οπου διαπιστώθηκε ένα σοβαρό πρόβλημα για το οποίο εργάζονται καθημερινά ώστε να αντιμετωπισθή .

    Πρέπει να ευχαριστήσουμε το Κασαπίδη και εσείς ως Αντιπολίτευση να πάψετε την ΜΙΖΕΡΙΑ αρκετά !!!!

    • Μιζέρια θα είναι αν η συνολική μελέτη προϋπολογισμού 2.5 εκατομμυρίων ευρώ με έτοιμα τεύχη δημοπράτησης δεν δημοπρατηθεί με το σύστημα ανοιχτής διαγωνιστικης διαδικασίας αλλά ανατεθεί απευθείας ως επαπειλομενης ανάγκης.

    • κ Πολιτικέ Μηχ/κέ
      Το πρόβλημα της γέφυρας γνωστό από 2019-2020. Τα Τέμπη αλίμονο ήταν αφορμή για να κλείσει προκειμένου να επισκευαστεί.Κι όμως δεν έγινε απ ότι ξέρω καμιά παρέμβαση για τις εναλλακτικές διαδρομές. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι αργήσαμε.Το ΤΕΕ οι Μηχ/κοι της περιφέρειας το ΠΔΜ τι έκαναν? Τέλος δεν είναι τόσο κακό να πούμε ότι κάποιοι δεν αξιολόγησαν σωστά το πρόβλημα.Μόνο έτσι θα βελτιωθούμε.

  • Αυτό για τις υπηρεσίες και το υπουργείο, έχετε έγγραφο που δηλώνουν αυτά που ισχυρίζεστε ή από το νου σας τα βγάζετε;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.