Ποινική δίωξη σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση για τα πόθεν έσχες και τη συμμετοχή σε ξένες εταιρείες

20 Μαρτίου 2023
19:07

Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος απαγγέλθηκαν σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή, Ανδρέα Πάτση, για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση και συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση.

Κατά πληροφορίες, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών τα αδικήματα που αποδίδονται στον κ. Πάτση, φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα από 17/7/2019 έως 25/2/2022.

Ειδικότερα ο ανεξάρτητος βουλευτής κατηγορείται για ανακριβείς – ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες καθώς δεν καταχώρησε το 2019 πισίνα 28 τμ επ ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη και ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι 2.635 τμ, αντί των 4029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής.

Επιπλέον, στη δήλωση του 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ποσου 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ ενώ σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα εξωτερικού ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκόμιση βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού70.000 ευρώ.

Όσο αφορά στο αδίκημα της συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή, ο ανεξάρτητος βουλευτής φέρεται να μην δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου στο κεφάλαιο τριών εταιρειών με έδρα στην Κύπρο.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της πρώην και της νυν συζύγου του κ. Πάτση. Η νυν κατηγορείται για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Βρετανία δια παρένθετου προσώπου και η πρώην σύζυγος κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου. Η υπόθεση περνάει πλέον στα χέρια ειδικού εφέτη ανακριτή ο οποίος αναμένεται να οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών.

newsit.gr

9 σχόλια

  • Δρυός πεσουσης ,πας ανήρ ξυλευεται!
    Και ρίγανης πεσουσης ,πας ανήρ ξυλευεται.
    Εθελέστα και παθέστα.
    Μάλλον φταιει ο Πολακης που αποκαλύπτει παθογένειες
    της ελληνικής κοινωνιας και μάλλον,πιο πολύ φταιει που καπνιζει και χορεύει ζειμπεκικο.

  • Εμείς εδώ στα Γρεβενά υποφέρουμε χρόνια τώρα από “εισαγόμενους” βουλευτές που τους ψηφίζουμε και τους ξαναψηφίζουμε λες και δεν έχουμε ντόπιους νέους ανθρώπους με προσόντα να στείλουμε στη Βουλή. Και φέτος πάλι ξενομερίτη μας στέλνουν, εμείς όμως ΔΕΝ θα τον ψηφίσουμε. Ας είναι καλά η Δεσκάτη…

  • Άλλη μία επιτυχία του Πολάκη ο οποίος ξεμπρόστιασε την γαλάζια συμμορία, εντωμεταξύ ο Πάτσης διώκεται για τα ίδια αδικήματα που θα έπρεπε να διώκεται και ο Μητσοτάκης με την σύζυγο του…..ίδια ακριβώς αδικήματα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.