kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Ο Γ. Κασαπίδης ήθελε να λύσει, μόνος του, το θέμα της Γέφυρας των Σερβίων …και την “πάτησε”

21 Μαρτίου 2023
10:21

 

Την πάγια τακτική που ακολούθησε κι ακολουθεί σε μια σειρά  ζητημάτων εκείνη δηλαδή της αποκλειστικής ενασχόλησής του με ένα θέμα ώστε, αν τυχόν του “βγει”, να αποκομίσει, χωρίς να μοιρασθεί, πολιτικά, τα αντίστοιχα οφέλη, επιχείρησε και στην περίπτωση της Υψηλής Γέφυρας των Σερβίων ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης.  Το συγκεκριμένο θέμα που αποδείχτηκε πολύ μεγάλο για εκείνον να το διαχειριστεί, καταλήγει, μετά από τρεισήμισι ολόκληρα χρόνια, στην Αθήνα (σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων στο Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών), όπου θα αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται από την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας στη γέφυρα. Οι ευθύνες του Περιφερειάρχη σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τις χρονικές καθυστερήσεις είναι μια άποψη που συμμερίζονται ακόμη και ΜΜΕ φιλικά προσκείμενα σ’ εκείνον, με το μόνο που απομένει και ενδιαφέρει, πλέον, όλους τους πολίτες να είναι η γρήγορη κι αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος.

Η Χύτρα

35 σχόλια

    • Λυπάμαι γιατί είστε πολύ άδικοι με τον Γ. Κασαπίδη .
      Θα σας παρακαλέσω να δώσετε προσοχή στην πραγματικότητα .

      Απο την πρώτη στιγμή της Θητείας του ο Κασαπίδης ασχολήθηκε με την Γέφυρα, δεν ολιγώρησε , δεν πέταξε την μπάλα στην κερκίδα ! όπως έκαναν άλλοι.

      ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΣ
      ΔΕΝ ΕΠΕΔΙΩΞΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ .
      Ασχολήθηκε άπειρες φορές συστηματικά, ακούοντας τους ειδικούς.

      Ενδεικτικά αναφέρουμε :

      1)Αρμόδια τα τελευταία χρόνια ειναι η Περιφέρεια και οχι το Υπουργείο Υποδομών. [ίδε καιγνωμοδότηση του ΝΣΚ του 2020.].

      2)Από την πρώτη στιγμή έθεσαν το θέμα οι Τεχν. Υπηρεσίες της Περιφέρειας και εργασθηκαν γιά αυτό μέχρι σήμερα .

      3)Πήγε αμέσως ο Κασαπίδης στον Υπουργό Υποδομών και του έδωσε 74.000 ε γιά την Πρόσληψη Τεχνικού
      Συμβούλου πράγμα που έγινε , επειδή οι τοπικές υπηρεσίες δεν είχαν την εμπειρία και τεχνογνωσία γιά ένα ειδικό και μεγάλο έργο , την μεγαλύτερη γέφυρα της Ελλάδος μετά την του Ρίου-Αντίριου

      4)Ανεζήτησε την στατική μελέτη της Γεφυρας , γιατί ήταν χαμένη και ήταν κρίσιμο να την έχουν οι μηχανικοί, και την βρήκε με τους συνεργάτες του στην Ρώμη.

      5)Αμέσως ο Τοπογράφος κ. Ι. Κ. έκανε λεπτομερείς τοπογραφήσεις της Γέφυρας. [Ιαν 2020 ].

      6)την 3-2-2020 Εγινε μεγάλη σύσκεψη στο Περιφερειακό Συμβούλιο με συμμετοχή και του Καθηγ. του Πολυτεχνείου της Ξάνθης κ. Καραμπίνη όπου συνεφωνησαν μιά σειρά ενεργειών

      7)Ζήτησε την βοήθεια και την συνεργασία του Πολυτεχνείου Θεσ/κης και ο Καθηγ. Γ. Μάνος και ο Επικ. Καθηγ. Κ. Κατάκαλος αμέσως ανταποκρίθηκαν .

      8)Ζήτησε την συνεργασία της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ . Δρ. Πολ. Μηχ. Π.Πανέτσος Υπ/ντής , η οποία έχει τεράστια Εμπειρία και Τεχνογνωσία σε γέφυρες [ ήτοι ό,τι καλύτερο ], με 1200 Γέφυρες στην αρμοδιότητα της και αμέσως ανταποκρίθηκε .

      Όλοι οι ανωτέρω συνεργάσθηκαν και έγιναν πολλές μελέτες, έρευνες,μετρήσεις , έλεγχοι , αναλύσεις , τοπογραφήσεις , τεχν. Εκθέσεις κλπ και ανεκαλύφθηκε εγκαίρως ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο αυτή την στιγμή αντιμετωπίζεται από τον Δρ Π.Πανέτσο , τον Καθ. Κ.Κατάκαλο και τον εγκατεστημένο εργολάβο που είναι πολύ
      καλός στον τομέα αυτό .

      Είμαστε αισιόδοξοι οτι σύντομα και με επιτυχία θα ολοκληρωθεί η τοπική ενίσχυση της Γέφυρας .
      Θα ακολουθήσουν δε λοιπές επιμέρους στοχευμένες μελέτες ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος , η συντήρηση και όπου χρειασθεί η επισκευή , το συντομώτερο.

      Οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται κυρίως στην γραφειοκρατία του Δημοσίου.

      ΥΓ Μην θεοποιείτε το Υπουργείο, μάλλον χειρότερα θα τα έκανε , και πολύ αργότερα .

      • Θα βάλεις συνάδελφε Εσύ την υπογραφή σου δίπλα με αυτούς τούς ειδικούς????
        Αφού όπως μας λες ότι έχουν την λύση…??

      • Το πρόβλημα του κου Κασαπιδη ήταν ότι είδε το θέμα μονοδιάστατα…. Και με δεδομένο ότι έλαβε γνωμοδοτήσεις κι εμπειρίες από τόσους ειδικούς, κανείς δεν του είπε ότι παράλληλα θα έπρεπε να δρομολογήσει την επισκευή του δρόμου από το φράγμα Πολυφύτου; Πόσο μπορεί να εμπιστευτεί κανείς έναν πολιτικό που δεν μπορεί να δει μπροστά; Καμία συνεννόηση, καμία συνέργεια με τον εταιρο του κόμματος και μάλιστα υφυπουργό…. Και όλο αυτο το Μπάχαλο έχει αντίκτυπο στην κοινωνία… Σε όλα αυτά που φαίνονται… Μα και σε άλλα που ακόμη δεν έχουν φανεί.

  • Συγκεντρωτικός και απόμακρος μετα την εκλογή του,ας λουστεί τα αποτελέσματα.Ειδικος στα πάντα,επιστήμονας που τα ξέρει ολα.έλεος δηλ.

  • Συνδυασμός μεγάλου εγωισμού με ανεπάρκεια διαχείρισης έργων και περιτριγυρισμένος από μια μικρή ομάδα αρπακτικών που των χειροκροτεί σε ότι ανοησία κάνει. Βάλτε ολα τα παραπάνω μαζί και θα εξηγησετε την καταστροφή που εχει κάνει στην περιοχή τα τελευταια τεσσερα χρόνια. Οχι δεν ειναι η κακη η τυχη μας, ειναι αυτοι που επιλεγουμε να μας διιοικουν.

  • Για να λύσεις ένα θέμα μόνος σου πρέπει να έχεις το ανάλογο ειδικό βάρος και ύψος. Αυτός από τον καιρό που ήταν βουλευτής, είχε ζυγιστή, είχε μετρηθεί είχε βρεθεί λειψός. Πως θα το κουβαλούσε;
    Όσο για τη σύσκεψη με παρόντα τον υπουργό που προσπάθησε χθες να πείσει τους Έλληνες πόσο ηλίθιους είναι και εκτέθηκε στη Λάρισα στον ΟΣΕ αντιλαμβάνεται ο καθένας πως μόνο λύση δεν θα βρεθεί παρά μόνο δηλώσεις και εξαγγελίες για άμεση αποκατάσταση.

  • Το ίδιο πήγε να επιχειρήσει και στο ΧΥΤΑΜ στα ΜΑΒΕ στο Ζιδάνι και στο…υδρογόνο μη αντιδρώντας στην πρόωρη απολιγνιτοποίηση και την πάτησε μεγαλοπρεπώς. Όμως, οι κάτοικοι της Δ. Μακεδονίας έως πότε θα υφίστανται τις καταστροφικές συνέπειες από τις αβελτηρίες ανίκανων αυτοδιοικητικών παραγόντων της περιοχής; Μήπως έως ότου εγκαταλειφθεί η περιοχή από τις δυναμικές ηλικίες και καταντήσει τόπος συνταξιούχων και υπερηλίκων γενικώς;

  • Έχουμε μελίσσια στο Βελβεντό και θέλουμε 2 ώρες πάνε έλα στην ποιο κρίσιμη εποχή,απλά μας κατέστρεψε με τις ευθηνοφοβες αλχημιες….

  • Ο Κασαπιδης δεν μπορεί να χωρίσει δύο γαϊδάρων άχυρο και ασχολήθηκε με γέφυρα και white dragon. Βάλαμε τον ακατάλληλο άνθρωπο στην ακατάλληλη θέση την ακατάλληλη στιγμή. Από θαύμα ζούμε ακόμη…

  • O Γιώργος ο Κασαπίδης ήταν και είναι ότι καλύτερο έτυχε στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και αυτό δεν αμφισβητείται, βέβαια υπάρχει σε βάρος του μια Συνομωσία μετριοτήτων η οποία έπεσε στο κενό.

    • Μετάφραση: Είμαι από τους εναπομείναντες σφωγκοκολάριους του Περιφερειάρχη και πρέπει να γράφω τεμενάδες. Ξερω ντρεπομαι για τον εαυτο μου και την καταντια της περιοχής αλλα και τι να κανω ετσι εχω μαθει τοσα χρόνια να ζω δεν ξερω τιποτε αλλο. Ηδη πηδήξανε το καραβι αρκετοι, αν βρω ευκαιρία θα πηδηξω και εγώ.

    • Μιας και είσαι αυλικός/η για πες, ποτέ θα ανοίξει η γέφυρα;

      Ακούγεται και ένα σενάριο ότι θα αποφασιστεί για τα επόμενα 1-2 χρόνια συνολική επισκευή που θα κρατήσει κλειστή τη γέφυρα για πάνω από ενα χρόνο, αληθεύει;Το ξέρατε από πρίν αυτό, γιατί αν ναι…. παίζει μεγάλη πονηριά.

    • Επιτέλους να βάλουμε μυαλό. Μόνο η Ζεμπιλιάδου φαίνεται να το κατέχει το πράμα εκεί μέσα. Αλλά δυστυχώς δεν δούλεψε στην τηλεόραση. Ο Έλληνας μόνο τηλεαστέρες ψηφίζει και το πληρώνει μετά. Κασαπίδη αρκετά

  • για να συγκεντρώνει τόσες πολλές βολές κάτι καλό κάνει. ήθελα να ήξερα ο υφυπουργός μας, αυτός ντε ο “κοζανίτης/εορδαίος εξ Αθηνών” τι έχει κάνει τόσα χρόνια και δη τώρα?
    από εκεί που ευαγγελίζονταν σιδηροδρομική εγνατία τώρα χρειάζεται ταχύρυθμ περί τηλεδιοίκησης.

  • Ένας νάρκισσος, θέλει να εντυπωσιάσει!
    Να έρθει ως σωτήρας!

    Γι’ αυτό ποτέ δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα απλά αλλά θέλει να κάνει το mega deal με το υδρογόνο!

    Για την ώρα, παρέλαβε όπως παρέλαβε και είμαστε σε φάση απολιγνητοποίησης και χωρίς την σημαντικότερή μας γέφυρα που μας συνδέει με τη νότια Ελλάδα…
    Η βόρεια είναι ελεύθερη για όσους έχουν έτοιμα τα διαβατήρια…

    Εδώ θα μείνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι..

  • Εδω τα κορδόνια του απορώ απορώ μπορεί να λύσει χωρίς να μπερδευτεί ήθελε να λύσει και το τόσο σημαντική πρόβλημα της γέφυρας
    Απλά λίγος και ανίκανος

  • Ρε παιδιά αφού τα χει πει ξεκαθαρα
    Από κατσικουλες και κοτουλες ξέρει
    Αυτά μας έλεγε να κάνουμε συνεχώς από την αρχή
    Για δημόσια διοίκηση ανάπτυξη και συντήρηση δικτων ούτε λόγος

  • Ο νυν περιφερειάρχης μας χαίρει της απολύτου εκτίμησης και αποδοχής των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων. Η επανεκλογή του θεωρείται βέβαιη από την πρώτη Κυριακή. Όσον αφορά τα αρνητικά σχόλια σε βάρος του από τους συγκεκριμένους γνωστούς αγνώστους ισχύει το φυλλοβόλα δένδρα πάντα πετροβολούν.

  • Κρίμα γιά το επίπεδο των σχολίων .
    Θλιβερά πράγματα.

    Οπως πατε στο γήπεδο και βρίζετε γιά να εκτονωθείτε,
    ετσι γράφετε σχόλια ό,τι σας κατέβει γιά να εκτονωθείτε
    επίσης .

  • Κι εδώ κομματικά μιλάνε οι περισσότεροι αναλόγως το στρατόπεδο σου! 2μιση Χρόνια ταλαιπωρείται ο κόσμος με το φανάρι που βάλανε, έπρεπε να ρθουν οι εκλογές και τα Τέμπη για ν πάρουν μπρός Ντροπή…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.