Τουλάχιστον έξι άτομα με σοβαρές παθήσεις αναπηρίας, από Βελβεντό και Σέρβια φοβούνται την μετακίνηση στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, μετά το κλείσιμο της γέφυρας των Σερβίων με δεδομένο, ότι η εναλλακτική λύση, αυτή της γέφυρας Ρυμνίου, απαιτεί διπλάσιο χρόνο και μεγαλύτερες δαπάνες.

21 Μαρτίου 2023
13:52
Κανένα σχόλιο

Τουλάχιστον έξι άτομα με σοβαρές παθήσεις αναπηρίας, μετά το κλείσιμο της γέφυρας των Σερβίων, αισθάνονται εγκλωβισμένα  στα σπίτια τους, γιατί φοβούνται την μετακίνηση στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, με δεδομένο, ότι η εναλλακτική λύση, αυτή της γέφυρας Ρυμνίου, απαιτεί διπλάσιο χρόνο και μεγαλύτερες δαπάνες.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών Π Ε Κοζάνης Μιχάλης Μήγγος, αναφέρει πως  τις τελευταίες ημέρες έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από γονείς ΑΜΕΑ, που κατοικούν σε Βελβεντό και Σέρβια εκφράζοντας την αγωνία για την κατάσταση των παιδιών τους.

Προβληματίζονται για την μετάβαση τους στην Κοζάνη, λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, που θα πρέπει να διανύσουν, μέσω της γέφυρας του Ρυμνίου, επισημαίνοντας και το γεγονός ότι, η γέφυρα είναι επικίνδυνη.

Μάλιστα, ορισμένοι σκέπτονται την προοπτική να μετακομίσουν στην πόλη αναλαμβάνοντας εξ ιδίων το κόστος, αν και σε κάποιες περιπτώσεις βιοπορίζονται μόνο από τα αναπηρικά επιδόματα, μόλις 319 ευρώ,  χωρίς, καμία αύξηση από το 2009, ζητώντας τη συνδρομή της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας και της Πολιτείας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.