Μιχάλης Παπαδόπουλος: Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα ενισχύσει με κάθε τρόπο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

21 Μαρτίου 2023
18:21

 

 

Σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο την ενίσχυση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει με την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων πραγματοποιήθηκε σήμερα, 21 Μαρτίου 2023, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου και τη συμμετοχή του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη και παρουσία βουλευτών του νομού Κοζάνης και των Δημάρχων Σερβίων και Βελβεντού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου εκφράστηκε η βούληση να εξαντληθεί κάθε μέσο προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια της Περιφέρειας να καλύψει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της Γέφυρας, η λειτουργία της οποίας έχει εξαιρετική σημασία όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά και την εθνική οικονομία.

Μετά τη σύσκεψη Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Πήρα την πρωτοβουλία ως μέλος της Κυβέρνησης, αλλά και ως Βουλευτής του Νομού Κοζάνης, να πραγματοποιηθεί η σημερινή σύσκεψη με τη συμμετοχή του αρμόδιου Υφυπουργού Υποδομών κ. Καραγιάννη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, βουλευτών του Νομού, Δημάρχων, Υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου και της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, που αποτελεί ένα εθνικό θέμα.

Η Κυβέρνηση θα στηρίξει με κάθε τρόπο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία έχει και την αρμοδιότητα για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση των έργων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που έχουν διαπιστωθεί στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων με σκοπό να βρεθεί, το συντομότερο δυνατόν, η καλύτερη και ταχύτερη λύση για την αποκατάσταση της λειτουργίας της γέφυρας με απόλυτη ασφάλεια.

Επιπλέον, έχω επικοινωνήσει με τους Προέδρους της ΔΕΗ και του Τεχνικού  Επιμελητηρίου, ώστε να εκτιμηθεί η δυνατότητα χρήσης της οδού του φράγματος Πολυφύτου από τα ΙΧ, ως προσωρινή λύση, ενώ απηύθυνα έκκληση και στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και στην Υγειονομική Περιφέρεια να ενισχυθούν εκτάκτως οι υγειονομικές υπηρεσίες στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης στις μεγάλες υγειονομικές μονάδες του Νομού.

Βρισκόμαστε, άλλωστε, σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφέρεια για την αναζήτηση λύσεων και σε άλλα ζητήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της διακοπής κυκλοφορίας στη Γέφυρα και αφορούν άλλα Υπουργεία».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης δήλωσε:

«Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του  κ. Παπαδόπουλου και του κ. Καραγιάννη, με την οποία η Κυβέρνηση στηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια για να ανατάξει την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων και να συντηρήσει το επαρχιακό οδικό δίκτυο, που θα δεχτεί όλο το μεταφορικό φορτίο το επόμενο δίμηνο, καθώς οι απαιτήσεις ξεπερνούν τις δυνατότητες της Περιφέρειας. Η επισκευή της σοβαρής ζημιάς θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα προβούμε σε εργασίες επισκευής και συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου με τη συνδρομή και του Υπουργείου».

32 σχόλια

  • Μιχαήλ κοίτα να δουλέψει το σύστημα σαν την τηλεδιοικηση στην Λάρισα. Ε ρε Φούρκα με δυο διχαλια.

    • Ο πίνακας στην Λάρισα δούλευε κανονικά και ο σταθμάρχης είχε πάνω από 10 λεπτά να διορθώσει το λάθος του.

      • Ο πίνακας δούλευε μόνο για τον σταθμό όχι για δεκαπέντε ή είκοσι χιλιόμετρα μακριά που έγινε το δυστύχημα.

      • Δεν κάνει 10 λεπτά το τρένο να διανύσει τα 2,5 χιλιόμετρα που λειτουργούσε ο τοπικός πίνακας.Κάνει περίπου 2 λεπτά. Αν σε αυτά τα 2 λεπτά ο σταθμάρχης δε γυρίσει στο γραφείο του από τη γραμμή όπου έδιωξε το τρένο και πάει κάπου αλλού ή ασχοληθεί με άλλο τρένο που έρχεται, πάνε 57 ψυχές και συ κάτσε με το Μιχάλη ευτυχισμένοι μαζί.

  • Βρε καλώς τον. 20 μέρες μετά τον τραγικο χαμό τοσων ανθρώπων στα Τέμπη
    εμφανίστηκε να μας πει ότι μπορεί επί 4 χρόνια να πετούσε τον αετό μαζί με τον περιφεριαρχη ,αλλά τώρα όλα ία διορθωθούν ως δια μαγείας.

    • Για θέμα που αφορά μόνο την περιφέρεια και χάρη τους έκανε ο παπαδοπουλος που το ανέλαβε το υπουργειο.

      Κασαπίδης 4 χρόνια πήγε να το παίξει μάγκας και είδαμε το χυμαδιο

      • Εκτός κράτους είναι η περιφέρεια μας? δεν απασχολεί την κυβέρνηση αν αποκοπούμε από τη Λάρισα? δεν έχει κάποια στρατηγική σημασία ο Πτολεμαίδα 5 ώστε να είναι ανοικτός ο δρόμος?

        • Επειδή τον απασχολεί τους κάλεσε όλους σήμερα και το υπουργειο ανέλαβε ότι ανέλαβε, δεν θέλει πολύ μυαλό
          Ο Παπαδόπουλος το πήρε πάνω του γιατί από περιφέρεια καληνύχτα

  • Δεν μας λέει γιατί άφησαν τη γέφυρα στο έλεος της 3 χρόνια. Και γιατί αφού θέλει μόνο 2 μήνες να φτιαχτεί δεν την έκαναν τόσο καιρό. Αυτοί που τον χειροκροτατε δείτε το βίντεο με τον σταθμάρχη που του λέει να σταματήσει γιατί έλεγε την αλήθεια. Ντροπή

  • ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΘΩΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ. ΝΑ ΑΦΉΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΏΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ. ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΜΕΊΝΕΙΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.

  • όσα χρήματα και να τους δόσεις Μιχάλη εδώ θα είμαστε και θα τα πούμε.Είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.Δεν το χώνεψες ακόμη γιατί εμείς το παραχουνεψαμοι.

  • άσε κατά μέρος τις αρμοδιότητες.Την γέφυρα αν δεν την αναλάβετε να την φτιάξετε δεν θα έχουμε γέφυρα.Τριάμισι χρόνια και το μόνο που κατάφεραν να την πασαλείψουν.Ξόδεψαν για συμβούλους,παρασυμβουλους και πάλι όχι στο μηδέν αλλά στο μείον.Οι δρόμοι χάλια.Δεν έχει λεφτά γιατί τα ξόδεψε για τις εκκλησίες και τα κοπάδια.Υπουργέ κλαίμε με την ταλαιπωρία ψυχή στα χωριά μας.

  • πανε σπιτι σου και εσυ και ο ανυπαρκτος κασαπιδης και καντε την αυτοκριτικη σας ,καλο θα σας κανει

    • ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ Η Ν.Δ ΑΙΝΤΕ ΑΙΝΤΕ

  • Αφού χθες έλυσε τη διαφωνία για το αν υπάρχει τηλεδιοίκηση ή όχι ήρθε τώρα να λύσει και το θέμα της γέφυρας!

  • O υφυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ως ο πλέον μακροημερεύων πρωταθλητής χαρταετού επί 25 συναπτά έτη νιώθει έτοιμος να δώσει νέες μάχες στα εθνικά πρωταθλήματα αερόστατων.

  • Προτείνω να ανέβει στη Νεράιδα με ένα συνδικαλιστή της ΝΔ και να μας πείσουν ότι δεν έχει ρωγμές η γέφυρα. Έκανε το νερό κρασί στη Λάρισα γιατί να μην το κάνει και εδώ και να λυθεί το πρόβλημα?

  • Μιχαλάκη έχεις τελειώσει. Μας κούρασες, είσαι άλλης εποχής πολιτικός. Του παραμυθιού και του ψέματος.

  • Μιχάλη για τις δύο γέφυρες που έριξες του ΟΣΕ μαζί με τον Καρυπίδη πότε θα πληρώσεις το πρόστιμο και την κατασκευή τουςς

  • Πήραν φωτιά τα payroll του Μιχαλάκη. Λογικό βέβαια. Μετά την χθεσινή πατάτα, τρέχουν μπας και σώσουν κάτι. Αλλά όπως πάντα τα κάνουν χειρότερα. Δεν έμαθαν από την εποχή των μνημονίων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.