Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία – Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

22 Μαρτίου 2023
17:09

 

  Συνάδελφοι, αίσχος και ντροπή!

Έτσι μπορούμε να εκφράσουμε το θυμό και την οργή που υπάρχει στους εργαζομένους στην καθαριότητα, και όχι μόνο, στα νοσοκομεία.

Τι ειρωνεία μετά από τη σκληρή δουλειά στη διάρκεια της πανδημίας να κρατηθούν καθαρά τα νοσοκομεία! Όσοι μπήκαν στα νοσοκομεία γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή φώναζαν τους υπαλλήλους της καθαριότητας στα ΤΕΠ, στις κλινικές, παντού.

Έχοντας τρεις μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας, Σ.Ο.Χ., επικουρικούς, εργολαβικούς με 4ωρα και 8ωρα, αφού πέρασαν τα πολύ δύσκολα, έρχεται η Διοίκηση του Νοσοκομείου, φυσικά με κεντρική πολιτική κατεύθυνση, να παραδώσει ολοκληρωτικά σε πρώτη φάση την  καθαριότητα σε εργολάβο σκοπεύοντας να συνεχίσει με τη φύλαξη και τη σίτιση, γνωρίζοντας πολύ καλά τους μισθούς στο συγκεκριμένο καθεστώς, τις ανύπαρκτες άδεις και επιδόματα κ.ο.κ.

Αποδεικνύεται αυτό που λέγαμε στις προηγούμενες Διοικήσεις όταν υπέγραφαν τις Σ.Ο.Χ.: Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα! Χρειαζόταν πολιτική απόφαση για να φύγουν οριστικά οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

Αλήθεια, γιατί πρέπει την εργασία των εργαζομένων στην καθαριότητα, στη σίτιση, στη φύλαξη να την καρπώνεται ένας εργολάβος;

Αλήθεια, δεν γνωρίζουν τι μισθό παίρνουν στον εργολάβο, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα; Πως ανεχόμαστε αυτές τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας;

Συνάδελφοι, διαχρονικά πέρασαν μια σειρά από νομοσχέδια ιδιωτικοποίησης της Υγείας, νομοσχέδια για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια. Συνεχίζουν σήμερα με την ολοκληρωτική παράδοση της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης.

Την ώρα που στη λογική του κέρδους για το κεφάλαιο θρηνούμε νεκρούς, συνεχίζουν στην ίδια ρότα: «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ»

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

 

  • ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΙΓΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

4 σχόλια

  • άντε με το καλό,όπως με τις παλιές καλές ΔΕΚΟ,νάναι καλά τα συνδικάτα ,τι ξέρει ο Διοικητής….και μετά τα μαύρα δάκρυα για τους νεκρούς…..βούρ να κάνουμε κατάληψη το κράτος,γιατί έτσι είμαστε εμείς…ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ……

  • Αυτοι οι ανθρωποι ειναι οι πραγματικοι ΗΡΩΕΣ,γιατι στον κοβιντ -19 βγαλανε πραγματι τα καστανα απο τη φωτια.Ο νεος διοικητης δε βλεπει τι τραβανε αυτοι οι ανθρωποι και θελει να παρει εργολαβο;αν ηταν ο Γκανατσιος δεν προκειται να το εκανε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.