Πτολεμαΐδα: Ανοίγει ο δρόμος για το campus του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

23 Μαρτίου 2023
10:39

Ανοίγει ο δρόμος για το campus του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα  αφού η χρονοβόρα διαδικασία για το  τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο  στο πρώην στρατόπεδο «Φούφα» έλαβε τέλος  και αποστέλλεται στο αρμόδιο Υπουργείο ώστε στη συνέχεια να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

Σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά,  θα ακολουθήσει η σχετική ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, για τη χρηματοδότηση και την κατασκευή – μέσω ΣΔΙΤ- όπου θα φιλοξενηθούν τα τμήματα του Πανεπιστημίου  Δ. Μακεδονίας και  θα περιλαμβάνει εστίες, χώρους σίτισης και αναψυχής, εξυπηρετώντας σε ένα σύγχρονο περιβάλλον τους φοιτητές.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου ο κ. Πλακεντάς, παρουσία και του Αρμοδίου Αντιδημάρχου Νίκου Φουρκιώτη, αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής 3,5,7 και αφορά στη νομιμοποίηση αυθαίρετων εκτάσεων στην ανατολική πλευρά της Πτολεμαΐδας, που εν είδη  τόξου, ξεκινά από το μνημείο « Μνήμες Λιγνίτη», διέρχεται από τον οικισμό της Καρδιάς και διαγράφει «ένθεν και εκείθεν» τον Περιφερειακό δρόμο και τον Σιδηροδρομικό σταθμό,  καταλήγοντας στο 5ο Γυμνάσιο
Πτολεμαΐδας. Η Διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο  αποστολής της απόφασης στο Υπουργείο ώστε να πάρει ΦΕΚ και να υλοποιηθεί.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

8 σχόλια

  • Καληνύχτα!
    Φέτος ολοκληρώθηκε το campus της Κοζάνης αξίας 60.000.000 ευρώ και είναι το μισό κενό.
    Πιστεύει κανείς ότι θα έρθουν νέες σχολές στη γκιόλα???
    Ρωτήστε τη γνώμη του πρύτανη που είναι απ’ την Πτολεμαΐδα.

  • Ευτυχώς που ο δήμαρχος κινήθηκε έξυπνα και φτιάχνει ένα υπερσύγχρονο campus για τα υπάρχοντα και νέα τμήματα που θα έρθουν. Να κλείσουν κάποια στόματα λοιπόν πολιτικών εγκάθετων. Η ανάπτυξη της Εορδαίας χτίζεται μέρα με την μέρα

    • Εχεις πλακα ρε φιλε. Μαλλον εισαι τρολακι του γραφειυ δημαρχου δεν εξηγειται αλλιως. Για δες τι γινεται στην πολη και ποσοι νεοι εχουν φυγει και θα φυγουν και μετα βγες να αξιολογησεις το εργο της δημοτικης αρχης

      • Σε λίγο θα μας πεις ότι και για την κλιματική αλλαγή φταίει ο δήμαρχος. Τι σχέση έχουν οι νέοι που φεύγουν με τον δήμαρχο; Αυτός φτιάχνει την κυβερνητική πολιτική που ορίζει το μέλλον του τόπου; Συνέλθετε λίγο.

  • Ο Δήμαρχος Εορδαίας θα μπορούσε να αντιγράψει τον Δήμαρχο Κοζάνης ώστε να δημιουργούσε μεγάλη ανάπτυξη στην Πτολεμαΐδα.
    Για παράδειγμα η Κοζάνη πήρε νέο Πανεπιστήμιο, έχτισε νέα κτήρια γι αυτό, δημιουργεί νέες εστίες.
    Η Πτολεμαΐδα δεν ζητάει νέα τμήματα.

    • Αγαπητέ ανώνυμε αναγνώστη. Κανένα από τα έργα που αναφερατε δεν είναι του Δημάρχου Κοζάνης. είναι όλα έργα της διακυβέρνησης Καρυπίδη που ξεκίνησαν και χρηματοδοτήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.
      Η Πτολεμαΐδα συγκεκριμένα με τις νέες κτηριακές υποδομές θα μπορεί να στεγάσει και άλλα 4 τμήματα. Τα ζητάνε όλοι αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση κοφευει

  • Δήμαρχε, το Πανεπιστήμιο στην Πτολεμαΐδα χρειάζεται ένα αξιοπρεπές κτήριο με επαρκείς αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρα, βιβλιοθήκη, κλπ. Το υφιστάμενο κτήριο είναι ανεπαρκές για τόσους φοιτητές. Για να μην πω για τον δρόμο και τα πεζοδρόμια που οδηγούν σε αυτό.

  • Δεν κατηγορώ τον Δήμαρχό, αντιθέτως θα του πω και μπράβο. Μπράβο γιατί είναι δημοκράτης και κάνει αυτό ακριβώς που θέλει η πλειοψηφία των δημοτών.
    Θα κατηγορήσω όμως τους δημότες για αυτά που ζητάνε. Πάτε καλά; Δηλαδή τι; θα χτίσουμε κι άλλα ντουβάρια τα οποία μελλοντικά θα μείνουν άδεια; Τι campus ζητάμε λες και θα γίνουμε το νέο Χαρβαρντ.
    Ναι τα δύο τμήματα χρειάζονται έναν χώρο κατάλληλο αλλά όχι και campus.
    Ας χτίσουν ένα κτήριο που θα καλύπτει τις ανάγκες τους δίπλα στο Μποδοσάκειο (εφόσον υπάρχει χώρος) καθώς είναι και σχολές υγείας. Και αν ποτέ σταματήσουν να λειτουργούν να μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις το νοσοκομείο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.