Η ευνοιοκρατία της δημοτικής αρχής Μαλούτα και το αναψυκτήριο Αγίου Δημητρίου

23 Μαρτίου 2023
15:32

 

 

Όταν η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» στις 28/02/2022 αναδείκνυε το θέμα της λανθασμένης και παράτυπης επιλογής από μέρους της Δημοτικής Αρχής Μαλούτα για ανανέωση της σύμβασης μίσθωσης του αναψυκτηρίου στο πάρκο Αγίου Δημητρίου για 3 ακόμη χρόνια στην ήδη υπάρχουσα μισθώτρια εταιρία, παρά το τεράστιο χρέος που είχε, κανείς δεν φανταζόταν ότι οι εξελίξεις δυστυχώς θα μας δικαίωναν τόσο σύντομα.

Η εύνοια του κυρίου Μαλούτα προς τα «δικά του παιδιά» γύρισε μπούμερανγκ αφού πολύ σύντομα, μόλις 8 μήνες μετά δηλ. τον Οκτώβριο του 2022, η μισθώτρια εταιρία αποφάσισε να κλείσει το αναψυκτήριο για δικούς της λόγους.  Η δε σχέση της με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κοζάνης, ιδιοκτήτρια του αναψυκτηρίου, οδηγείται εκ νέου στα δικαστήρια, αφού η προσπάθεια της Κοινωφελούς να προβεί σε εξωδικαστικό συμβιβασμό δεν κατέστη εφικτή, με αποτέλεσμα τα δεδομένα σήμερα να έχουν ως εξής:

  • Το αναψυκτήριο στο πάρκο Αγίου Δημητρίου παραμένει κλειστό από τον Οκτώβριο του 2022.
  • Το μηνιαίο μίσθωμα προς την Κοινωφελή Επιχείρηση δεν αποδίδεται.
  • Το χρέος της μισθώτριας εταιρίας, παρά την δικαστική απόφαση 63/2023 για μείωση του μηνιαίου μισθώματος, ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 100.485,11 ευρώ και συνεχώς αυξάνει.
  • Η Κοινωφελής Επιχείρηση δεν έχει πρόσβαση στο αναψυκτήριο αφού δεν της παραδόθηκαν κλειδιά από τον μισθωτή.
  • Αποξηλώθηκε και απομακρύνθηκε από το αναψυκτήριο μεγάλο μέρος του κινητού εξοπλισμού αλλά και μόνιμες κατασκευές όπως υδραυλικές εγκαταστάσεις, μεταλλικά στοιχεία, κάγκελα και άλλα.
  • Το αναψυκτήριο κινδυνεύει να μείνει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μέλλον με αποτέλεσμα την απαξίωση του.
  • Οι κάτοικοι του Δήμου Κοζάνης χάνουν μία ακόμη δυνατότητα χρήσης δημοτικής περιουσίας.

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κύριο Μαλούτα για αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων προς πολιτικούς του φίλους και στελέχη της παράταξής του, αυτό το έχει αποδείξει άλλωστε. Εκείνο όμως για το οποίο σίγουρα μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον κύριο Μαλούτα  είναι ότι οι ενέργειες του βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα του Δήμου Κοζάνης καθώς και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του.

Ας ελπίσουμε ότι πλέον τόσο αυτός όσο και τα στελέχη της Δημοτική Αρχής θα επιτελέσουν τον θεσμικό τους ρόλο προς όφελος του Δήμου και των πολλών.

Κοζάνη 23/03/2023

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

 

27 σχόλια

  • Δεν ξέρω αν ο Κουζιάκης θα βγει πρώτος, δεύτερος, τρίτος ή και τελευταίος. Το παληκάρι πάντως είναι ο μοναδικός που κάνει αντιπολίτευση, βγάζει θέματα δύσκολα όπως τα φωτοβολταικά και δείχνει πως πρέπει να είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι και όχι απλά θεαθήναι και χτυπήματα στις πλάτες για να μη χάσουμε κανένα ψηφαλάκι.

  • Ο/Η Μην δημιουργήσουν ένα ακόμα Ξενία μια μαυρη τρύπα σε αλλον ενα ομορφο χωρο . λέει:

    Καλά η πορεία ηταν προδιαγεγραμμένη … μονο στον δήμο δεν το έβλεπαν?

    • ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!
      ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΓΥΨΟ,

      ΔΕΣΜΙΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΦΙΛΩΝ!

  • Επιλεκτική μνήμη σε θέμα που δε συμφέρει την παράταξη που διοίκησε και αυτή τον Δήμο με χειρότερες επιδόσεις σε αυτό το θέμα .

    • Καθόλου επιλεκτική, αυτοί δεν ανανέωσαν το συμφωνητικό σε κανέναν με χρέος. Ο Μαλουτας το έκανε!

    • Αυτοί που διοίκησαν, διοίκησαν μέχρι το 2019. Τώρα είναι 23. Αν το καλύτερο σου είναι να πεις τι έκαναν οι άλλοι τότε (παρεπιπτόντως χειρότερες επιδόσεις από τους σημερινούς δεν είχε ποτέ κανένας)κλείστε το μαγαζί μια ώρα νωρίτερα γιατί τον Οκτώβρη θα είναι δύσκολα

  • Ρε Μαλουτα μήπως θες να κλείσεις όλα τα μαγαζιά για να μαζευόμαστε στην πλατεία και να γεμίζουν τα τραπέζια στο φρύδι; 😄😄😄

  • Ασ μας πει η Δημοτική κίνηση Τόπος να ζεις επί των ημερών της,τη χρέος έχει το κυλικείο στο ΔΑΚ Κοζάνης από τον προηγούμενο μησθωτη.Και τι έκανε για αυτό το χρέος; Το οποίο είναι περίπου στα ίδια πόσα με το αναψυκτήριο!!

  • Στο Κουρι τίποτα, στον κήπο τίποτα, στον Άγιο Δημήτριο τίποτα που θα πιούμε ένα καφέ το καλοκαίρι Λάζο;

  • Υπάρχει άνθρωπος που θα ψηφίσει μαλούτα την επόμενη φορά εγώ το κουζιακη δεν θα τον ψηφίσω αλλά Μπράβο το παλικάρι αγωνίζεται τρέχει αναδεικνύει τα θέματα Βγείτε ρε ειδήμονες του μαλούτα όλοι οι αντιδήμαρχοι που πληρωνεστε με το μήνα να πείτε κάτι έχετε διαλύσει όλη την πόλη δεν μπορούμε να πιούμε καφέ και μας χρωστάει αυτός 100.000 ευρώ ντροπή σας!!!!

  • ΜΑΛΟΥΤΑ θα τα καταστρέψεις όλα και θα φύγεις;
    Οι υπόλοιποι τι κάνετε ; Κάποιος να πάρει πρωτοβουλία
    μήπως και σώσουμε κάτι….

  • Χρωστάει όσα ακριβώς χρωστούσε τον Σεπτέμβριο του 2019 στη λήξη της δικής σας θητείας. Για να βγάλουμε συμπέρασμα για το ποιος προστατεύει τα συμφέροντα του Δήμου

    • Αδερφέ, επειδή είσαι ή αιρετός ή συνεργάτης του δημάρχου, αντί να γράφεις ανώνυμα σχόλια με στοιχεία που μόνο η οικονομική υπηρεσία έχει, βγες επίσημα και πες τα να σε χειροκροτήσουμε. Για να βγάλουμε εμείς συμπέρασμα για το ποιος προστατεύει τα συμφέροντα του Δήμου.

  • Καλές οι ανακοινώσεις κύριοι του τόπος να ζεις,αλλά όλα είναι μέσα στο παιγνίδι σας
    Αλήθεια γιατί δεν προσεβλήθη η απόφαση παράτασης _επιμηκυνσης της μίσθωσης χωρις την καταβολή των οφειλομένων;
    Γιατί δεν προσφυγατε στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας αλλά απλά αρέσκεσθε σε ανεξοδες ανακοινώσεις με δήθεν καταγγελίες,εμείς τα πάμε;
    Θα γνωστοποιήσετε και θα ενημερώσετε ποτέ τους κατοίκους της πολης το τι συνέβη στην ΔΕΠΕΠΟΚ_Δευακ (χρέη,οφειλές κλπ)η και δω Ομερτά;
    Λειτουργεί νόμιμα η ΔΕΥΑΚ η είναι νομικά εκθετη

  • Ο κουζιακης ήταν κολλητός του Κουκουλοπουλου και του βλατή όσο αυτοί κυβερνούσαν το Δήμο Κοζανης και βέβαια μαζί τους ήταν και ο Μαλουτας ..!
    Τώρα το παίζει παληκαρι γιατί θέλει να βγει δήμαρχος αλλά τα κόλπα του είναι πολύ γνωστά σε παρά πολλους στο δήμο και ιδιαιτερα στη ΔΕΥΑΚ:

    • Πες τα μας και σε εμας ρε εξυπνε να τα μαθουμε. Μονο λάσπη ανωνυμα πετάτε στον Κουζιακη γιατι τον φοβάστε. Γι αυτο και προωθειτε τους βαλτούς φίλους σας για να του κανουν ζημιά. Απ οτι θυμαμαι αλλη οικογενεια διοικησε μαζί με τον Κουκουλόπουλο, πατερας και γιος.

  • ο Κουζιακης ειναι ΑΞΙΟΣ Κ ΓΝΩΣΤΗΣ μακαρι να βγει…δυστυχως ολοι θα ψηφισουν αλλους με πιο πιασαρικο ψηφοδελτιο κ η πολη παλι θα μεινει πισω ειδικα σε μια περιοδο απολιγνητοποιησης και ανεργιας

    • Θα σου πω, εγώ που γράφω ανώνυμα ούτε αιρετος είμαι, ούτε υποψηφιότητα βάζω, ούτε στο δήμο δουλεύω, ούτε λέω οτι ξέρω ποιός έκανε πότε τι γιατί απλά δεν ξέρω. Γράφω ένα σχόλιο καλό κακό, δεν έχει και καμιά αξία στην τελική. Ο Κουζιάκης γράφει επώνυμα ένα άρθρο και εδώ μέσα απαντούν ανθρωποι που με βάση τις πληροφορίες που λένε οτι έχουν, είτε είναι αιρετοί, είτε συνεργάτες είτε δουλεύουν στο δήμο. Αυτοί λοιπόν για το καλό όλων μας πρέπει να γράφουν επώνυμα και δημόσια αν έχουν κάτι να πουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.