Ο Λάζαρος Μαλούτας σε εκδήλωση της kIEFER : «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και η διαχείρισή του είναι και πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο»

24 Μαρτίου 2023
12:39

 

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και η διαχείρισή του είναι και πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, η  kIEFER TEK ‘ης, το 2ο Γ.Ε.Λ. Κοζάνης και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Άνω Κώμης Κοζάνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Αναλυτικά, ο κ. Μαλούτας αναφερόμενος στο επίκαιρο θέμα ιδιωτικοποίησης των ΔΕΥΑ και του νερού τόνισε: «Έχουμε διατυπώσει ξεκάθαρα και επανειλημμένα τη θέση μας, ότι το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό και για το λόγο αυτό η διαχείρισή του είναι και πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.

Η σημασία του νερού ως αποκλειστικά δημόσιου αγαθού, αναγνωρίζεται από μία σειρά από διεθνείς οργανισμούς και συνθήκες, όπως τη συνθήκη «Ευρωπαϊκή Χάρτα για τις Υδάτινες Πηγές» του,2001, το ψήφισμα 64/292 της ΓΣ του ΟΗΕ του 2010 και την ομόφωνη απόφαση A/HRC/15/L.14 του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και εδώ στην πατρίδα μας από σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ.

Εξάλλου είναι απαραίτητο να επισημανθεί, ότι σε όσες πόλεις, κυρίως του αναπτυγμένου κόσμου, ιδιωτικοποιήθηκε το νερό, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά με  αύξηση της τιμής του  και  πτώση της ποιότητάς του».  

4 σχόλια

  • Εγώ δεν ξέρω τι είναι καλό και τι είναι κακό!Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο να μας εκμεταλλεύονται οι ιδιώτες ή οι δήμοι!Στον τελευταίο μου λογαριασμό γράφει 95 κυβικά,μάλλον πρέπει να έχω πλυντήριο αυτοκινήτων και πάει καλά η δουλειά μου!Έχω αρχίσει να μην έχω καν εμπιστοσύνη στα ρολόγια τους! Αΐντε να πούμε 95,αξία νερού λέει 120 ευρώ!Τα 230 ευρώ όμως πρέπει να τα πληρώσω,από 120,230!Έχω και μηχανήματα που κόβουν ευρώ Κύριοι του δήμου!Και δεν τελείωσε ακόμα κάνω τις ανάλογες πράξεις και βλέπω (μόνο για τα 120 ευρώ)και βγαίνει το κυβικό…1,5 ευρώ σχεδόν!Ο προηγούμενος είχε κάτω από ευρώ το κυβικό και ο πιο προηγμένος,0,70!Μας δουλεύουν,μας δουλεύουν και εμείς τα κορόιδα τα πληρώνουμε, αλλιώς το μάθανε το κόλπο, διακοπή!Και τι είπε ο Κύριος Μαλούτας… δημόσιο αγαθό,μόνο που στα δημόσια αγαθά,δεν έχετε δικαίωμα διακοπής!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.