Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης με θέμα το προσεισμικό έλεγχο στα σχολικά κτήρια

24 Μαρτίου 2023
12:45
Κανένα σχόλιο

            Το τελευταίο διάστημα με το προδιαγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, τις εξελίξεις με το κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων που ήταν ασυντήρητη για 50 χρόνια, τον σεισμό στην Τουρκία που ανέδειξε ότι για τα κέρδη τους δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές, έχει μεγαλώσει η ανησυχία των γονιών για την κατάσταση των σχολικών κτηρίων. Οι οποίες διαβεβαιώσεις πλέον δεν έχουν καμία αξία για το λαό.

            Σε μια χώρα σεισμογενή σαν την πατρίδα μας δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και «άγνοιας», δεν χωράνε άλλα όπως αυτό το … “πάμε κι όπου βγει”…»

            Καλούμε τη δημοτική αρχή σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει παρουσίαση της κατάστασης στα σχολικά κτήρια (πότε έχουν γίνει προσεισμικοί έλεγχοι, ποια ήταν τα αποτελέσματα τους, τι μέτρα πήρε η δημοτική αρχή κτλ).

Παράλληλα αιτούμαστε τον άμεσο και χωρίς καθυστέρηση προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου (π.χ γυμναστήρια, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, πιθανές επεκτάσεις κτλ) και τα αποτελέσματα τους να ανακοινωθούν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για το πώς θα αντιμετωπιστούν προβλήματα που πιθανώς να προκύψουν.

Στην συνεδρίαση να καλεστούν οι σύλλογοι γονέων των σχολείων του Δήμου για να ενημερωθούν και να συμβάλουν με τις προτάσεις τους.

Κοζάνη 24/3/2023

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.