Γ. Χριστοφορίδης: “Δυστυχώς οι μικροκομματικές αγκυλώσεις και ο λαϊκισμός παραμένουν”

28 Μαρτίου 2023
17:23
 Από τις πρώτες ημέρες της θητείας του κ. Κασαπίδη, ήδη από το Νοέμβριο του 2019, είχαμε θέσει ως έργο πρώτης προτεραιότητας την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Εγνατίας, Λάρισας – Κοζανης – Πτολεμαίδας – Φλώρινας μέσω Ρυμνίου ,που θα μας ενώνει με ταχύτητα και ασφάλεια με τη Νότια Ελλάδα και την Ευρώπη και είναι ενταγμένο στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα.
Το έργο ήταν από τότε εντελώς ώριμο και μισοτελειωμένο στο τμήμα Κοζάνη-Ρύμνιο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και ώριμο το τμήμα Ρύμνιο -Τριγωνικό με δυνατότητα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ επίσης.
Εάν απλά η περιφερειακή αρχή δρούσε με κριτήρια ανάπτυξης και όχι στενά ρουσφετολογικά και τοπικιστικά, τώρα με το μεγάλο ζήτημα της υψηλής γέφυρας θα υπήρχε έτοιμος εναλλακτικός και ασφαλής δρόμος.
Δυστυχώς οι μικροκομματικές αγκυλώσεις και ο λαϊκισμός παραμένουν. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα κάποιοι “επενδύουν” το πολιτικό τους μέλλον στην σύγκρουση και όχι στην συνεργασία. Στον διχασμό και όχι στην σύγκλιση. Στην εντύπωση και όχι στην ουσία. Μια πολιτική και προσωπική “επένδυση” όμως που έχει μόνο κόστος και μοναδικό χαμένο τον λαό της Δυτικής Μακεδονίας.

11 σχόλια

  • Έτσι θα διεκδικήσετε την εκλογή σας κυρ Χριστοφορίδη(άραγε με ποιόν αυτήν την φορά) ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα και λέγοντας λόγια του αέρα .

    • Λάσπη ρίχνει ο κασαπιδάκος σου όταν λέει ότι δεν είχε προτάσεις απο την αντιπολίτευση. Μπράβο Γιώργο. Ξέρουνε αυτοί στη ΖΕΠ απο λάσπη αλλά μη μασάς. Θα δουν την έξοδο σύντομα

  • Πρέπει να γίνει άμεσα αξιολόγηση υπαλλήλων στους Δήμος να δούμε που και πότε δουλεύουν η αν μας δουλεύουν ψιλό γαζί

  • Εξακολουθούν κάποιοι να μας δουλεύουν. Από το 1986 που ήταν μισοφκιαγμένος ο δρόμος, πέρασαν κυβερνήσεις και κυβερνήσεις,Νομάρχες, Περιφερειάρχες. Κανένας δεν νοιάστηκε ούτε να τον τελειώσει, ούτε να παραλάβει και εντάξει τα φτιαγμένα τμήματα. Όλοι μα όλοι ευθύνονται, όλα τα άλλα είναι λόγια ν’αγαπιόμαστε.

  • Η ευθύνη των περιφερειαρχών Δ. Μακεδονίας αλλά και των δημάρχων Κοζάνης για τη μη ολοκλήρωση του δρόμου Κοζάνη – Ρύμνιο – Τριγωνικό στο τμήμα Κήπου – Καισαρειάς και στην προσέγγιση στη γέφυρα Ρυμνίου είναι αυτονόητη, αφού καρκινοβατεί για 30 σχεδόν χρόνια. Οι λόγοι που δεν ολοκληρώθηκε ο δρόμος αυτός είναι καθαρά τοπικιστικοί, μικροπολιτικοί και τελικά μικρονοϊκοί και καταστροφικοί για την περιοχή συνολικά, όπως αποδεικνύεται σήμερα. Ο δρόμος αυτός εφόσον ολοκληρωθεί στα τμήματα που αναφέρθηκαν και στο τμήμα καθιζήσεων στην περιοχή Τριγωνικού, θα αποτελεί την ασφαλέστερη, οικονομικότερη και ταχύτερη διαδρομή στον οδικό άξονα Κοζάνης – Ελασσόνας. Ακόμη, πρέπει να κατασκευαστεί παράλληλα κι ο περιφερειακός νοτίου πόλεως Κοζάνης, ώστε να επιταχύνεται η κυκλοφορία προς Εγνατία (Γιάννενα – Βέροια) και να αποσυμφορηθεί η κίνηση μέσα στην πόλη της Κοζάνης. Η λογική να διέρχονται τα οχήματα υποχρεωτικά μέσα από την πόλη είναι οπισθοδρομική, εκτός τόπου και χρόνου και παραπέμπει στη δεκαετία του 1950. Ενόψει εκλογών θα πρέπει οι αυτοδιοικητικοί που είχαν την όποια σχετική ευθύνη να την αναλάβουν με παρρησία στο βαθμό που τους αναλογεί και να είναι βέβαιοι ότι οι πολίτες θα εκτιμήσουν τον καθένα ανάλογα με τη στάση του στο θέμα αυτό. Εν τω μεταξύ ο κίνδυνος για ατυχήματα – δυστυχήματα την περίοδο αυτή από την κατακόρυφη αύξηση της κυκλοφορίας είναι προφανής και θα μας λένε πάλι για «ανθρώπινο λάθος». Ας ευχηθούμε ότι δεν θα έχουμε ατυχήματα ή και δυστυχήματα!

  • Για να σε πιστεψουμε οτι πραγματι ο δρομος ειναι ενταγμενος στα ε.δ. και οτι ηταν ωριμος,σε παρακαλουμε εκ μεσης καρδιας να μας δειξεις τα εγγραφα.

  • Για πες μας για τον δρόμο που αναφέρεσαι, που έχει χαντακωμένος 25 χρόνια, εσύ ως Περιφερειακός Σύμβουλος και η προηγούμενη Περιφερειακή που ήσουν μέλος, 5 χρόνια τι έκανε;;;;; Που έχεις το θράσος και μιλάς και για λαϊκισμό!!!! ΕΛΕΟΣ πια! έχει και ο λαϊκισμός τα όρια του!!!

    • Σιγά ρε φίλε που ουρλιάζεις κιόλας. Ο χριστοφοριδης αποχώρησε από την παράταξη Καρυπίδη και δεν ήταν ποτέ αντιπερειφερειαρχης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.