kozan.gr: Π. Πλακεντάς (Δήμαρχος Εορδαίας) για αδέσποτα: “Το πρόβλημα, πέρα από αυτά που διακινούνται δεξιά – αριστερά, προέρχεται από τα “τσοπανιάρικα” σκυλιά (που δεν είναι στειρωμένα)” (Bίντεο)

30 Μαρτίου 2023
04:09

Εγκρίθηκε, στην χθεσινή (29/3) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας το Επιχειρησιακό Σχέδιο  Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου. Η παράταξη της Αθηνάς Τερζοπούλου (με εξαίρεση τον Στέφανο Μπίγγα που ψήφισε θετικά δήλωσε “παρών”  με βασική ένσταση το γεγονός τ’ ότι δε συμμετέχουν στη λειτουργία της πενταμελούς επιτροπής, που είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Διαχείρισης,  εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων από το Δήμο Εορδαίας. Για το συγκεκριμένο θέμα τόσο ο Α. Λόφτσαλης, που συμμετέχει, ως εκπρόσωπος του Δήμου, στην πενταμελή επιτροπή όσο κι ο Δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς σημείωσαν πως  συμμετείχαν εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων του Δήμου Εορδαίας αλλά αποχώρησαν για δικούς τους λόγους ενώ όταν έγινε  πρόσκληση για τη νέα σύσταση της πενταμελούς επιτροπής δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Παράλληλα ο Δήμαρχος, αναφερόμενος στο θέμα των αδέσποτων, επισήμανε μεταξύ άλλων πως: “Το πρόβλημα πέρα από αυτά που διακινούνται δεξιά – αριστερά προέρχεται από τα “τσοπανιάρικα” σκυλιά (που δεν είναι στειρωμένα) “, συμπληρώνοντας πως έχει θέσει το ζήτημα και στον Προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης. Τέλος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Εορδαίας σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία.

12 σχόλια

  • Ωραια τεκμηριωση δημαρχε. Γιατι δε γνωριζαμε απο που προερχεται το προβλημα. Τωρα που το μαθαμε θα παταμε τις κουραδες στα πεζοδρομια γνωριζοντας απο που προηλθε το προβλημα.

  • αντε ρε κολονακιωτη θα πατας τις κουραδες λες και στο χωριο σου δεν ειχες σκυλια,τα σκυλια αν δεν τα πειραξεις δεν σε πειραζουν και τα περισσσοτερα ειναι φιλησυχα,ολοι με γινατε μη μου απτου

    • Πληρωνουμε δημοτικα τελη για να μην παταμε κουραδες και για να μη μας ορμαν τα σκυλια. Το καταλαβες; Δε γουσταρουμε να κυκλοφορουν αναμεσα μας αδεσποτα πως να το κανουμε.

    • Φίλε με συγχωρείς με όλο το σεβασμό αλλά είσαι αλλού…δεν θέλω να πω κάτι άλλο.
      Όποτε θέλεις έλα να πάμε μαζί να κάνουμε μια βόλτα (μιλάω για το χωριό μου) και είμαι σίγουρος ότι αυτό το παραμύθι περί αν δεν τα πειράξεις δεν σε πειράζουν…θα το αλλάξεις μέσα στο μυαλό σου.
      Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και τραγική,μιλάω πάντα για τα αδέσποτα που είναι σε αγέλες των 7-8-9-10 σκύλων…

    • Έτσι ακριβώς. Ελάχιστα πράγματα μπορούν να κάνουν οι δήμαρχοι. Τα παράπονα στον Μητσοτάκη, τον αχάμπαρο ταξιδιώτη , που δεν ξέρει τίποτα.

    • Φίλε είσαι τραγικός (εάν δεν τρολαρεις) για πιο φυσικό τους περιβάλλον μιλάς;;;
      Φτάνει Μ αυτό το παραμύθι,
      Αλήθεια πες μου στο εξωτερικό σε χώρες που έχουν υψηλό αίσθημα φιλοζωίας γιατί δεν βλέπεις ένα σκυλί αδέσποτο έξω …
      Δεν θα δεις γιατί εκεί πρώτου βγάλουν ένα νόμο για οτιδήποτε φροντίζουν να κάνουν υποδομές…σε αντίθεση με μας.
      Κοίτα λίγο γύρω σου σε κάθε χωριό,σε κάθε πόλη… πολυπληθείς αγέλες και αν όχι όλες τρομοκρατούν τον κάθε περαστικό, τον κάθε ποδηλάτη και όποιον γουστάρουν, να μην πω για επιθέσεις σε άτυχους ιδιοκτήτες μικρών σκυλιών που έτυχε να βγάλουν βόλτα το σκύλο τους και ατυχησαν και πέρασαν από τον δρόμο που υπάρχουν οι αγέλες…αγέλες που ταιζουν ΕΞΩ απ’ το σπίτι τους…οι δήθεν φιλοζωοι

  • Δήμαρχε είσαι το λιγότερο απαράδεκτος σημαία είχες κάνει την προεκλογική σου καμπάνια για το λύσιμο του προβλήματος με τα αδέσποτα… και όλοι όσοι έχουν την ευθύνη για την αισχρή και τραγική κατάσταση που βιώνει η πόλη μας.
    Η κατάσταση έχει φτάσει σε απροχώρητο στάδιο…
    Και ο πολίτης στην κακή του μοιρα…

  • Ποιός είπε ότι οι δήμοι έχουν το δικαίωμα να φυλακίζουν τα αδέσποτα σε καταφύγια μέχρι να πεθάνουν;
    Καλό είναι να δούμε και τι λέει η νομοθεσία επ’ αυτού:
    “Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε καταφύγια ή δεν βρεθεί ανάδοχος για ένα ζώο ή αυτό δεν υιοθετηθεί, τότε το ζώο επιστρέφεται στο οικείο περιβάλλον του.”

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.