Γιώργος Αμανατίδης: «Παράταση προθεσμιών ΑΠΕ, προσλήψεις στη ΔΕΗ, αλιεία στις τεχνητές λίμνες, ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις κλάδου γουνοποιίας»

30 Μαρτίου 2023
09:08

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη ξεκίνησε μία εργώδης προσπάθεια, προς όφελος των συμφερόντων της περιοχής και των πολιτών της, αρμοδιότητας των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό προετοίμασε, προώθησε και εντάχθηκαν:

  1. Στο ν. 5037/23 (28-3-2023) τα εξής:
  2. με το άρθρο 111 εγκρίθηκε η παράταση προθεσμίας υπογραφής Συμβάσεων Λειτουργικής Ενίσχυσης για φωτοβολταϊκούς σταθμούς έως 1 MW, μέχρι τις 31/12/2024.
  3. με το άρθρο 147 εγκρίθηκε η πρόσληψη συγγενούς θανόντα σε εργατικό ατύχημα εργαζόμενου σε εργολάβο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.
  4. με το άρθρο 165 εγκρίθηκε η παράταση προθεσμιών έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), μέχρι 31/08/2024, που εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας (οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί έως 1 MW εκτός ανταγωνιστικής διαδικασίας, σταθερή τιμή μέχρι τότε και ελάχιστη μείωση μετά την παραπάνω ημερομηνία).
  5. με το άρθρο 187 εγκρίθηκε η αποκλειστική ανταποδοτική δυνατότητα άσκησης επαγγελματικής αλιείας από τους κατοίκους παραλίμνιων κοινοτήτων σε τεχνητές λίμνες π.χ. Πολυφύτου (όπως ισχύει) και Ιλαρίωνα (που δίνεται πλέον η δυνατότητα αυτή).
  6. Στο ν. 5036/23 (28-3-2023) και ειδικότερα με το άρθρο 85 εγκρίθηκε η «ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών για τις επιχειρήσεις του κλάδου της γουνοποιίας» μέχρι τις 30/6/2022 και από 1/7/2022 μέχρι τις 31/5/2023.

«Η προσπάθεια με αποτέλεσμα συνεχίζεται μέχρι και την τελευταία ημέρα»

Αθήνα, 30/03/2023

Από το Γραφείο του

Βουλευτή Ν. Κοζάνης – ΝΔ

Γιώργου Αμανατίδη

49 σχόλια

  • Μπράβο!! Πράγματι η προσπάθειά σου είναι αξιέπαινη. Σου εύχομαι να είσαι ξανά βουλευτής διότι σε χρειάζεται ο τόπος μας.

  • Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του Αμανατίδη δεν έχουν προηγούμενο. Κάθε μία τροπολογία αφορά αρκετό κόσμο της περιοχής μας.

    • Ασταμάτητο το πολιτικό γραφείο του.. 14 σχόλια από κάτω σε 30 λεπτα.. Ασταμάτητο όντως!! Τόση πολύ δουλειά έχετε;

  • Η τελευταία μέρα Γιώργο στη Βουλή αργεί για εσένα ακόμη. Έχεις κάνει τόσα πολλά που θα ήταν πραγματικά μεγάλη έλλειψη για την περιοχή μας η απουσία σου από την επόμενη Βουλή.

  • Εκεί που οι άλλοι σταματούν (ξεκίνησαν άραγε ποτε;) ο Αμανατίδης συνεχίζει. Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια

  • Τελικά ο Αμανατίδης μας εκπλήσσει ευχάριστα. Προσωπικά δεν περίμενα πολλά όταν εκλέχθηκε αλλά παρακολουθώντας την πορεία του αυτά τα 4 χρόνια όχι μόνο με διέψευσε αλλά με έπεισε ότι αξίζει να επανεκλεγεί

  • τα τριπλοειπωμένα επιτεύγματα σου Γίωργο μου …τα έχεις πει και ξαναπει αυτά…δεν είμαστε χαζοί. Τα λέμε στην κάλπη.

    Διαβάζω επίσης ότι κλείδωσε η υποψηφιότητα Δακή…δε σε βλέπω καλά Μάλλον αυτό διάβασες και εσύ και στέλνεις τα ίδια και τα ίδια…Παρτο αλλιώς, κουράζεις

    • Σε ενοχλούν πράγματα που γίνονται?Περιμένω ένα επίτευγμα από τους άλλους και ας το πουν χίλιες φορές. Όσο για την κάλπη…Ιδού η Ρόδος…

    • Δεν νομίζω. Κάτι δεν έχεις καταλάβει σιγουρα. Έχεις άλλο δελτίο τύπου του βουλευτή για τα ίδια πράγματα;; Στείλτο λίγο να το δούμε και εμείς.
      Μάλλον από τα πολλά που έχει κάνρι έχεις χάσει τη μπαλα ή είσαι βαλτός. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά

      • Πάρε το έντυπο που μοιράστηκε στην εκδήλωση με τα πειραγμένα του και δες την πραγματικότητα (αν την αντεχεισ).Εκτός αν οι παρωπίδες στο μυαλό σου είναι πληρωμένες και κατευθυνόμενες.

  • Πολιτική για τα φωτοβολταϊκά ενώ η περιοχή χάνει πληθυσμό….και κερδίζει καθρεφτάκια κατόπιν ενεργειών Αμανατίδη … εύγε μπράβο στην κάλπη αποτυπωθεί «το εργο σου»

    • Η ρύθμιση εξυπηρετεί τους κατοίκους, τους μικρούς παραγωγούς. Η αλιεία επίσης, η ρύθμιση για τους γουνοποιους επίσης. Δεν έχεις καταλάβει μάλλον το γράφει. Διάβασέ το ξανα

      • Πράγματι η ρύθμιση εξυπηρετεί εν μέρη τους κατοίκους της περιοχής. Αλλά θα ήταν καλό να δίνεται προτεραιότητα κατά της διαδικασία της αδειοδότησης ΑΠΕ σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής μας και ειδικά σε όσους δεν έχουν στην κατοχή τους άλλη άδεια εγκατάστασης.
        Έτσι θα έχουν λόγο να παραμείνουν στην περιοχή μας.
        Με τα όσα ισχύουν σήμερα, προτεραιότητα έχουν οι μεγάλες εταιρείες οι οποίες δημιουργούν τεράστια Φ/Β ή αιολικά πάρκα

    • ΑΓΑΠΗΤΕ κ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΑ
      ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΣ
      ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ…
      ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ 400 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
      ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ
      ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ
      ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ;
      ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΓΝΟΗΣΕΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ
      ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΜΕΙΣ;

  • Η πρόσληψη είναι μια (κοινωνική και ναι μπράβο) και στον τίτλο γράφεις προσλήψεις στην ΔΕΗ.

    Εισαι κλασσικός πολιτικάντης, νομίζεις ότι αγγίζεις το θυμικό του κόσμου του νομού μας με το σλόγκαν ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ, πατώντας σε ένα κοινωνικό γεγονός μεμονωμένο. Αλλάξανε οι εποχες αλλάξαμε και εμείς κύριε Βουλευτά.

    Λαϊκίζεις ασύστολα και εσύ. Δε μας τα λες καλά πλέον. Έχουμε βαρεθεί το άγχος της επανεκλογής σου.

    Καλημέρα,

    • Διάβασε το δημοσίευμα καλά. Στον τίτλο δεν μπορείς να γράψεις αναλυτικά τι περιέχει το συνολικό δημοσιευμα.
      Εάν πάλι σε κουράζει το προσπερνάει και πας παρακάτω. Δεν γράφεις κιόλας ένα κατεβατο. Αλλιώς ο ρόλος σου γίνεται κατανοητός από όλους μας εδώ μέσα

    • Ο Αμανατίδης μιλά με το έργο του και προφανώς ενοχλεί την ανυπαρξία των υπολοίπων.Είτε σας αρέσει είτε όχι είναι ο μοναδικός με κοινοβουλευτικό έργο. Όσο για την κάλπη να είσαι βέβαιος ότι θα τον δεις πρώτο, γιατί ακριβώς ο κόσμος βλέπει ποιος προσέφερε και τι.Άντε καλημέρες.

      • Το τι προσέφερε το βλέπουμε, νομίζουμε ότι ήρθε η θάλασσα στον νομό αλλά τελικά είναι φωτοβολταϊκά…απλά μπερδευόμαστε λίγο.
        Θα πιστέψουμε όμως πάραυτα ότι λένε τα δελτία τύπου του και εσεις οι καλοθελητές του. Συγγνώμη μη σας χαλάσουμε και το όνειρο έχετε άλλους δύο μήνες να ονειρεύεστε

      • μάλλον έχεις παρωπίδες ούτε οι ερωτευμένοι δεν κάνουν έτσι…ψάξε καλύτερα και μίλα μετά. Με story telling δεν γινεται δουλειά…..
        Άντε καλημέρες

  • Περιμένω 4 χρόνια να δω κοινοβουλευτικές τροπολογίες από τους άλλους εκτός του συγκεκριμένου. Ενα απόλυτο κενό. Μια μόνο του Στάθη που παρότι δικηγόρος είχε ξεσηκώσει όλους τους συναδέλφους μας δικηγόρους εναντίον του με την υποχρέωση καταβολής παράβολου. Βίκυ και Λάκης άφαντοι.

    • Επί των τύπων των ύλων

      Έχουμε και λέμε….

      Για τον Στάθη που λες, αν δεν έχεις κοντή μνήμη θα πρέπει να θυμάσαι ότι από την εκλογή του και μέχρι τώρα είναι σταθερά δίπλα σε όλους και ενδεικτικά σου λεώ κάποιθα πράγματα που πετυχε

      – Επιπλέον μοριοδότηση κατοίκων ΠΕ Κοζάνης σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ
      – πολλές παρεμβάσεις για αγροτικά ζητμήματα (πχ την ευνοϊκότερη ρύθμιση των αγροτικών οφειλών προς τη ΔΕΗ και άλλα)
      – σχολικά γεύματα
      – θέσεις γιατρών
      – πολλές κοινωνικές δράσεις που δεν χρειάζονται τυμπανοκρουσίες. Όσοι γνωρίζουν ξέρουν.

      Τώρα το πρόβλημά σου είναι ότι ο Στάθης πήρε μπρος από την αρχή γιατί είναι συνεπής. Δεν σου αρέσει, δεν πειράζει.

      Για Μιχάλη και Βίκυ δεν έχω υπόψιν κάτι πέρα από κάτι μικρορυθμίσεις για κάτι άδειες μεταφορών κτλ κτλ που έκανε ο Μιχάλης, απλά διοικητικά πράγματα δηλαδή. Για την Βίκη έχω πλήρες κενό, μόνο μια αναπραγωγή δελτίου τύπου για το Πράσινο Ταμείο τώρα τελευταία, κάτι που έγινε προ καιρού στα πλαίσια του ΣΔΑΜ

      • ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, Ο ΣΤΑΘΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΔ ΤΙΜΑΕΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ….ΧΩΡΙΑ ΤΙΣ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ + ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΣΑ + ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ.

        ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΨΙΜΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ

        ΑΣΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΟΧΙ ΓΙΑ BUSINESS ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ

      • θα σε παρακαλούσα να μιλήσεις συγκεκριμένα και στοχευμένα και όχι σε οριζόντια μέτρα.
        Νόμο και άρθρο.
        -ΑΣΕΠ Αυτό οικειοποιείται από όλους διότι έχουν συμβάλει όλοι, ακόμη και η Βίκυ. Μην με πεις για τη επιστολή των 2 γραμμών
        -Ρυθμίσεις ΔΕΗ και παρεμβάσεις σε αγροτικά ζητήματα συγκεκριμένα : Νόμο και άρθρο;;;Μην μπερδεύεις τα θελήματα με το κοινοβουλευτικό έργο
        -Σχολικά γεύματα: οριζόντιο μέτρο για όλη τη χώρα. καλό είναι να μην το πανηγυρίζετε. Δηλ συνέβαλε για όλη τη χώρα…Συγκεντρώσου
        -Θέσεις γιατρών: Πανελλαδικό θέμα. Επίσης στις νέες προκηρύξεις ήταν οι άγονες θέσεις από πέρυσι συν κάποιες καινούργιες ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων (νομοθετική παρέμβαση δεν υπάρχει)
        -Οι κοινωνικές δράσεις δεν αποτελούν κοινοβουλευτικό έργο.
        Εάν πάντως η παραπάνω είναι επίσημη απάντηση του γραφείου λυπάμαι προσωπικά που τα οριζόντια θέματα και οι παρεμβάσεις οικειοποιούνται δια της πένας βουλευτικού γραφείου και μάλιστα του πρώτου σε σταυρούς την προηγούμενη φορά.
        Να σας θυμίσω ο μόνος που έχει απολογισμό κοινοβουλευτικού έργου και όχι μόνο κοπές πίτας είναι ο Αμανατίδης.
        **Όσο για την ρύθμιση που αναφέρω στο πρώτο σχόλιό μου ρώτα έναν φίλο σου δικηγόρο και θα σου πει για την χρησιμότητά της και τι επικρατεί στους δικηγορικούς κόλπους για αυτό**
        Το κύριο έργο των βουλευτών πρώτα από όλα είναι το κοινοβουλευτικό έργο προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

  • Γιώργο το είπα και άλλη φορά. Δεν σε ψήφισα στις προηγούμενες εκλογές, αλλά τώρα θα έχεις την πλήρη στήριξή μου. Ο μόνος με κοινοβουλευτικό έργο. Δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς πια.

  • Ο Αμανατίδης και οι συν αυτώ έχουν βαλθεί να δημιουργήσουν αφήγημα. Έχει ένα λιβανιστήρι που όλημερίς και ολυνηχτίς τον εκθειάζει με υποννοούμενα έναντι των άλλων σε “ζωντανή σύνδεση”…και κανα δυό κόλακες που γράφουνε σχόλια υπερ αυτού και κακίες για τους άλλους (πλην του Παπαδόπουλου βεβαίως βεβαίως…μια ώσμοση που χρήζει ανάλυσης).

    Επειδή όμως βλέπουμε τι γίνεται καταλαβαίνουμε τι παίζει και δεν τρώμε σανό. Αξιοι και αυτός και οι κόλακές του αλλά τα σχόλια και τα λιβανίσματα δεν είναι game changer.

    • Η τοποθέτησή σου είναι γνωστή επί του συγκεκριμένου. προσπάθησε να αλλάξεις το λεξιλόγιό σου διότι προδίδεσαι.
      Ασχοληθείτε με τα δικά σας

    • Πολιτικέ αναλυτή εξ΄Αθηνών (εδώ χρίζει θεραπείας βεβαίως βεβαίως) ανέλυσε τα της Αθήνας και άσε τα υπόλοιπα για εμάς που ζούμε εδώ.

  • Γιώργο το κόμμα σου δε σε υπολογίζει μια. Μόνο τον Μιχάλη υπολογίζουν για αυτο και απέσυραν Ακριτίδη και βάλανε Δακη. Να σπάσουν δηλαδή τους ψήφους της Κοζάνης και να μπετοναρουν αυτούς της εορδαιας. Άντε τρέχα τωρα να μαζέψεις οτι μπορεις

  • ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΟΜΩΣ
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ
    ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΕΤΟΙΜΑ 400 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ;
    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΝΗ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΔΥΟ 500 ΑΡΙΑ
    ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ…
    ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΑΝΕ.
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;

  • Χωρίς δυκτιο για τους μικρούς…τι να την κάνουμε την παράταση;;;Η απολιγνητοποιηση ήταν για τους φίλους σας ή καλύτερα για τα αφεντικά σας. Εκατοντάδες αιτήσεις από κατοίκους της περιοχής πήγαν στον κουβά… Μπράβο σας. Ζήτω η απολιγνητοποιηση…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.