Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: «Πληρώνονται οι ενισχύσεις στους μηλοπαραγωγούς και στους καστανοπαραγωγούς»

3 Απριλίου 2023
10:20

Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους υπουργούς Γ. Γεωργαντά, Ι. Τσακίρη και Θ. Σκυλακάκη, για την ενίσχυση των παραγωγών μήλων και κάστανων, μετά από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο των μέτρων κρατικής ενίσχυσης για τη στήριξη της οικονομίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η νέα στήριξη αναφέρεται σε κάποιες ακόμα παραγωγές που επλήγησαν ιδιαίτερα από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, που επιβάρυνε το κόστος παραγωγής, συντήρησης και διάθεσης.

Η ενίσχυση ορίζεται ως εξής:

– για τα κάστανα αφορά σε 57.332 στρ και 4.885 δικαιούχους, με ύψος ενίσχυσης 150€/στρ και συνολικό ποσό ενίσχυσης 7.438.750 € και

– για τα μήλα αφορά σε 74.950 στρ και 6.710 δικαιούχους, με ύψος ενίσχυσης 250€/στρ και συνολικό ποσό ενίσχυσης 17.706.680 €.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι παραγωγοί μήλων και κάστανων σε όλη την επικράτεια. Ειδικότερα:

– Οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή κάστανων σε αγροτεμάχια καστανιάς σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2022, διαθέτουν τουλάχιστον ένα παραγωγικό δέντρο και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα καλλιέργειας. Το ύψος του ποσού ενίσχυσης καθορίζεται σε 150 ευρώ ανά στρέμμα.

– Οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή μήλων σε αγροτεμάχια μηλιάς σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2022, διαθέτουν τουλάχιστον ένα παραγωγικό δέντρο ανά ποικιλία μήλου και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα καλλιέργειας ανά ποικιλία. Το ύψος του ποσού ενίσχυσης καθορίζεται σε 250 ευρώ ανά στρέμμα.

Όσοι από τους δικαιούχους είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Ε.Ε.) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έτος 2022 έως την 17.01.2023, λαμβάνουν το 100% του ύψους της ενίσχυσης. Όσοι από τους δικαιούχους δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μ.Α.Ε.Ε. για το έτος 2022 έως την 17.01.2023, λαμβάνουν το 50%.

Επιπλέον, η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

Οι πληρωμές θα ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Με τιμή

Ευστάθιος  Κωνσταντινίδης,

Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης

17 σχόλια

  • Στην κοσμααααρα τους.
    Βρε ταχυδρομοι των αυτονοητων,δεν ακούσατε τίποτα
    για το φρικτό έγκλημα στα Τεμπη;
    Παψτε για λίγο,μαυρογιαλουροι και γκρουεζες!
    Η Ευρώπη αποφάσισε κι εσεις το θεωρείτε επιτυχία σας;
    Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν.
    Τώρα που η Ευρώπη θα σταματήσει το χρήμα για τον
    Φράχτη,θα τον φτιάξουμε με δικά μας χρήματα,των φορολογουμενων ελληνων …για να τον κατασκευάσει
    Ο πεθερός του Γεραπετριτη!
    Παψτε επιτέλους, μη μας εξοργιζετε μέχρι τις εκλογες!

  • Η κυβέρνηση είναι παρών.Στηριζει τους αγρότες. Στάθη ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου . Χρειαζόμαστε στήριξη.

  • Για τον Μητσοτακη που έκλεψε τα όνειρα μας,τις
    ζωές μας με

    ανταποδοτικά καλάθια επαιτείας,θα μας πείτε κατι;

  • σταθη το πολιτικο τελος σου πλησιαζει,καλη αρχη ξανα ως δικηγορος,χαρηκαμε πολυ που σε γνωρισαμε,ηλθες στην περιοχη σαν τουριστας και σαν τουριστας φευγεις

      • πραγματικοτητα ειναι τα οσα λεει ο φιλος μονο που εσυ και μερικα τρολακια ακομη δεν λετε να το καταλαβετε. Δεν πειραζει το βραδυ της 21ης Μαιου ελπιζουμε να εχετε βαλει μυαλο.

  • ειδικο καθεστος δεν πληρωθηκε παγετος 2021 (γιατι υπάρχει λέει εισόδημα πάνω απο 7000 εξω γεωργικο) ο ελγα τι είναι κληρωτίδα?? αν είναι έτσι να μην πληρώνουμε….

  • Καλως τον τουριστα της περιοχης
    ειχε να εμφανιστει τοσο καιρο και ειπε παλι που αλλο γραφειο ενημερωσε πρωτο αχαχαχαχαχαχαχα. Αστο…πηγαινε κανα ταξιδακι Αθηνα Θεσσαλονικη…τα τελευταια θα ειναι ετσι κι αλλιως πολιτικα.

  • Αρχισαν να κουραζονται τα τρολ του γραφείου. Μαλλον κατάλαβαν ότι τελειώνουν οι μέρες του Σταθίκα.Άντε να γυρίσουν στις δουλίτσες τους μπας κσι δουλέψουν λίγο.

  • Τον πρώτο Βουλευτή που θα εκλεγεί με την Νεα Δημοκρατία τον ξέρουμε θα είναι Ο Κωνσταντινίδης
    Άλλους βλέπω μετά τις εκλογές να γίνονται κάτοικοι Αθηνών για να πάρουν καμία θέση γιατί θα είναι άνεργη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.