Φτάσαμε δυστυχώς στο σημείο να λέμε “Ας προσέχαμε”, με αφορμή τη χθεσινή φωτιά στο 3ο ΓΕΛ Κοζάνης (του Ευκολίδη Γεώργιου)

7 Απριλίου 2023
14:27
Όταν πριν από κάποιους μήνες στην εθιμοτυπική περίοδο των καταλήψεων, μετά από καταστροφές που δημιουργήθηκαν σε κάποια σχολικά συγκροτήματα και για να μην γίνουμε μάρτυρες χειρότερων φαινομένων, πρότεινα στο δημοτικό συμβούλιο να συμμετέχουμε στον κανονισμό και να παρακολουθούμε ενεργά την λειτουργία των σχολικών μονάδων, λοιδορήθηκα από τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Καλαμπούκα και από τον Δημοτικό Σύμβουλοκ. Στολτίδη, κατηγορήθηκα δε ότι προσπαθώ έμμεσα να περιορίσω τις όποιες δημοκρατικές διαδικασίες στις οποίες συμμετέχουν οι μαθητές.
Εχθες δυστυχώς και για 2η φορά δημιουργήθηκε σκόπιμα εστία φωτιάς στον χώρο του υπογείου σχολικού συγκροτήματος με αποτέλεσμα ευτυχώς να έχουμε μόνο…υλικές ζημιές.
Φτάσαμε δυστυχώς στο σημείο να λέμε “Ας προσέχαμε”.
Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης
Ευκολίδης Γεώργιος

6 σχόλια

  • Γιώργο, η θητεία σου στη σχολική επιτροπή υπήρξε υποδειγματική.
    Ελπίζω να συνεχίσεις την ενασχόληση με τα θέματα του Δήμου.

  • Δεν θέλουμε χωροφύλακες. Παιδεία χρειαζόμαστε. Σοβαρούς γονείς, σοβαρούς παιδαγωγούς και κατά επέκταση σοβαρούς χωροφύλακες. Αν τα δούμε όλα αυτά θα έχουμε και σοβαρά παιδιά. Εννοείται ότι τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να τιμωρούνται….και τα παιδιά και οι γονείς. Από το πώς θα πράξουν τα υπόλοιπα παιδιά θα φανεί αν έχουν και δικαίωμα ψήφου σε τέτοια ηλικία. Γενική διαπίστωση είναι ότι δεν πάμε καλά. Χάθηκαν οι βασικές αρχές μας.

    • Το γεγονός ότι είμαι αστυνομικός δεν σημαίνει αυτόματα πως η πρόταση θα εμπεριείχε αστυνομικά μέτρα και χωροφύλακες,πως καταλήξατε σε αυτό το συμπέρασμα;

  • είναι δέον νομίζω, να μπουν εισαγωγικά στη λέξη εθιμοτυπική.. Δυστυχώς, μερίδα εκπαιδευτικών συγκεκριμένων πολιτικών χωρων, προωθούν τις καταλήψεις ως δράσεις και θαρρουν, πως έτσι αναπτύσσεται η “σταση” και “δεξιοτητα” της αίτησης μεσω αντίδρασης. κούνια που μας κούναγε..

  • πως να τα ελέγχεις δηλ; να μπαίνεις και να κόβεις βόλτες κάθε πρωί στο σχολειο; κ αμα λογοφέρεις με ένα παιδί, ποιος εχει ευθύνη;

  • Αστυνόμευση στην παιδεία δεν γίνεται. η παιδεία πρέπει να καλλιεργεί ελεύθερους πολίτες που διαλέγουν το καλό και το κακό από μόνοι τους όχι επειδή τους το επιβάλλουν κάποιοι .άλλωστε οι νόμοι πρέπει να τηρούνται όταν λείπει ο αστυνόμος…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.