Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: «Δεκτό το αίτημα για την αλλαγή στην εκλογή προέδρων και συμβουλίων στις δημοτικές κοινότητες»

11 Απριλίου 2023
09:14

 

Έκανε δεκτή την πρόταση μας ο Υπουργός Εσωτερικών κ Βορίδης για την εκλογή προέδρου στις δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό πάνω από 300 (ήδη 200) κατοίκους.

«Πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας από τριακοσίους έναν (301) έως δύο χιλιάδες (2.000) κατοίκους ορίζεται ο σύμβουλος του πρώτου κατά σειρά συνδυασμού στη δημοτική κοινότητα που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού του και σε περίπτωση ισοψηφίας, αυτός που είναι γραμμένος πρώτος στην απόφαση επικύρωσης της εκλογής από το αρμόδιο Πρωτοδικείο. Σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών, Πρόεδρος ορίζεται ο υποψήφιος που έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Η μη αποδοχή του αξιώματος του Προέδρου, δεν οδηγεί σε απώλεια της ιδιότητας μέλους του συμβουλίου της κοινότητας.»

Αυτή είναι ολόκληρη η προτεινόμενη ρύθμιση:

35 σχόλια

  • Η εντατική δουλειά, η σωστή συνεργασία, με γνώμονα την λογική και το δίκαιο, αποφέρουν πάντοτε τα σωστά αποτελέσματα !!!
    Έφτασε η ώρα να ανανεώσουμε την εντολή στην κυβέρνηση, για να συνεχίσει το έργο της !!!

  • ΣΤΑΘΙΚΑ ΔΕ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΚΟΙΝΌΤΗΤΕΣ. ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΚΛΈΓΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΠΑΡΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕΙΣ ΑΣΚΟΠΑ.

  • Σωστότα το μέτρο , συγχαρητήρια Στάθη για την πρόταση.
    Έχεις λόγο στη Βουλή σημαντικό για την περιοχή μας

  • Πώς τα λύνετε βρε έτσι όλα τα θέματα προεκλογικά…respect…έμαθα και ότι τα Χριστούγεννα φέτος ήρθαν τον Απρίλη..και ότι οι Βουλευτές καταγράφουν αιτήματα/επιθυμίες πολιτών..έναντι ψήφου..φυσικά ..προς εκπλήρωση. Πότε θα αλλάξει επιτέλους αυτή η χώρα…μάλλον ποτέ

  • Μα ο Βορίδης είπε κ όταν ήρθε στην εκδήλωση Αμανατίδη ότι θα το κάνει αυτό που λες αλλά μετά τις εκλογές. Τράβα μια φωτογραφία τώρα μόνο αυτό κάνεις.

  • Ένας αγαπητός και άξιος άνθρωπος στο χωριό μπορεί να πάρει 250 ψήφους. Αλλά ο άλλος που θα ανήκει στον συνδυασμό που θα εκλέξει Δήμαρχο να πάρει 15. Θα βγει ο δεύτερος Πρόεδρος της Κοινότητας. Ζήτω η (ΝΕΑ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

  • Στάθη μπορεί να διαφωνώ σε πολλά σημεία με αυτά που έκανες.. Αλλά αυτό ναι, έπρεπε, έστω και όποιος βγαίνει πρώτος στο τοπικό και όχι ανεξάρτητη κάλπη.. Οπότε μπράβο..

  • Ετεροχρονισμένα ενημέρωση….το ξέρουμε εδώ και δύο εβδομάδες.Τρ;να βγάλε καμιά φωτό και άσε γιβαλλους την ουσία.

    • Εδώ δεν μπόρεσε 4 χρόνια τώρα ήρθε να οικειοποιηθεί μια διάταξη του Υπ. Εσωτερικών που έρχεται σε συμμόρφωση απόφασς του ΣΤΕ.
      ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.
      ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΗΛΙΘ@@ΟΥΣ. Είμαι τόσα χρόνια ΝΔ. ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

  • Μπράβο Στάθη έχουμε δυνατό βουλευτή στην περιοχή που περνάει ο λόγος του
    Είστε στο σωστό δρόμο και συνεχίστε να στηρίζεται τις τοπικές κοινότητες

  • BPE ΠAΠAΓAΛAKIA, TOTE ΓIATI EΓINE ME TPOΠOΛOΓIA META AΠO ΠPOTAΣH TOY ΣTAΘH KΩNΣTANTINIΔH; ΓIATI ΔEN HTAN AΠO THN APXH ΣTO NOMOΣXEΔIO; ΔE MΠOPEITE NA XΩNEΨETE OTI MONO OI ΔIKEΣ TOY ΠAPEMBAΣEIΣ ΦEPNOYN AΠOTEΛEΣMATA E;

  • Ρε τι χολη βγαζετε ,αλλα νταξ,ΠΡΩΤΟΣ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!ΞΥΔΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙ!!!!!! Και τι να καμωμε? ο Σταθης φταει για την σωματομετρια καποιων? Στο κατω κατω τση γραφης υπαρχουν και τα γυμναστηρια και τα κεντρα αισθητικης… στο βουνο θα βγουν αυτοι ;?;?;?Προσπαθεια θελει….ολο πιτογυρα….πιτογυρα….

  • Για την Ακρινή που την υπονόμευσες, θα μας πεις κάτι;
    Κατά τα λοιπά, τέτοια υποβάθμιση της Βουλής μόνο ο Παπαδόπουλος είχε καταφέρει!

  • Ο Στάθης ήταν είναι και θα είναι ο πρώτος επαξιος εκπρόσωπος της περιοχής. Ήταν πάντα δίπλα μας κι εμείς θα τον τιμήσουμε με την ψήφο μας.

  • κουρασες τζενγκα… μονο φρου φρου και αρωματα 4 χρονια
    και οπως παντα οικοποιεισαι αλλωνων εργα για δικα σου
    γιατι εισαι και ναρκισος τρομαρα σου!
    Παρε τα τρολ σου και αντε στο καλο!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.