Κινητοποίηση από τα ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Κοζάνης – Δε θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια της Πέμπτης 20/4/2023 σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της αδιάλλακτης συμπεριφοράς του Δήμου Κοζάνης ενόψει της εκτέλεσης του έργου της ανάπλασης της Πλατείας Λασσάνη

19 Απριλίου 2023
11:53

Μετά από πολλή σκέψη και με πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων στο επιβατικό κοινό το σωματείο εργαζομένων της ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΕ και η ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ Α.Ε αποφάσισε (μετά από 61 χρόνια συνεχούς λειτουργίας) να μην εκτελεστούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια της Πέμπτης 20/4/2023 σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της αδιάλλακτης συμπεριφοράς του Δήμου Κοζάνης ενόψει της εκτέλεσης του έργου της ανάπλασης της Πλατείας Λασσάνη και της επίδρασής του στην εκτέλεση των δρομολογίων της Εταιρίας μας.

Η Εταιρία μας εδώ και πολλά χρονιά προσπαθεί να βρει λύση στην χωρίς καμία προετοιμασία και κανέναν προγραμματισμό «έξωσή» της από την Πλατεία Λασσάνη, ωστόσο αντιμετωπίζεται με αδιαφορία και έλλειψη ειλικρινούς διάθεσης για διάλογο.

Αποκορύφωμα αυτής της συμπεριφοράς είναι η προσπάθεια του Δήμου Κοζάνης να απομακρυνθεί εν κρυπτώ και παραβύστω η αφετηρία των λεωφορείων μας από την σημερινή θέση της επί της Πλατείας Λασσάνη. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κληθεί να παραστούμε σε κάποια συνεδρίαση, οι συναντήσεις έχουν ενημερωτικό προς εμάς χαρακτήρα για ήδη ειλημμένες αποφάσεις και οι ανάγκες 25.000 δημοτών των δημοτικών κοινοτήτων αγνοούνται επιδεικτικά, από αυτούς που έχουν εκλεγεί για να υπηρετούν τις ανάγκες τους.

Η κινητοποίησή μας αυτή είναι το έσχατο μέσο προκειμένου να προλάβουμε παράνομες ενέργειες σε βάρος της Εταιρίας μας και να αποτρέψουμε την περιθωριοποίηση του μόνου μέσου μαζικής μεταφοράς της πόλης μας, που μέχρι σήμερα εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες.

Ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία.

17 σχόλια

  • Κακως ειναι τα λεωφορεια Αστικών γραμμών μεσα στο κεντρο της πόλης πρεπει να βρουν εναν δικο τους χώρο και οχι να περιμενουν από τον δήμο να τους το παραχωρήσει όπως εκανε το ΚΤΕΥΛ.Αυτο που κανουν ειναι απαράδεκτο πόσα λεωφορεία τους παραχώρησε ο Δήμος?
    Δεν πρεπει να ξεχνάμε .Να μην είσθε αχάριστοι.Κυριε πρόεδρε ας σοβαρευτουμε λιγάκι.Η πλατεία Λασσάνη ανηκει στους δημοτες αυτής της πόλης και όχι στους ιδιώτες των Αστικών Γραμμών,λιγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει!!!

    • Κακώς που είσαι τόσο άσχετος με το θέμα και λες ότι σου…υπαγορευουν κάποιοι.
      Μάλλον ψάξε εσύ την αξιοπρέπεια αφού μοιάζεις με καλό…παπαγαλάκι

      • Άσε μας ρε φίλος. Ιδιώτες επιχειρηματίες είστε με μπαμπά το δημόσιο. Να πάτε να αγοράσετε αμαξοστάσιο, όπως το ΚΤΕΛ Κοζάνης. Δεν κατάλαβα. Σας χρωστάμε και δεν το ξέρουμε; δεν φτάνει που είστε μονοπώλιο… Εξυπνάδες.

  • Η ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΊΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΝΕΟ ΜΕΡΟΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΑΙ?ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ!!!

    • ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.. ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ……. ΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ………… ΒΡΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝΕ…….

  • Έλεος με τους τύπους των αστικών, μιας εταιρείας μονοπώλιο που μόνο απαιτεί, που 61 χρόνια έχει κάνει κατάληψη στην περιοχή της Πλατείας Λασσάνη με την ανοχή του Δήμου και των πολιτών και έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την υποβάθμιση της περιοχής.

  • ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ …….. ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ………. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΙΑΤΣΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ………….

    ΟΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ……. ΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΠΑΝΤΟΥ………. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ DRONE ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΥΨΩΣΗΣ 100 ΚΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ…………….

  • Να νοικιάσετε τα εκδοτήρια του ΟΣΕ και η αφετερια των αστικών να γίνεται από την περιοχή του ΟΣΕ εκεί υπάρχει μεγάλος χώρος για σταθμεύσει των αστικών.

  • Μπράβο στο Δήμο Κοζάνης. Καλομαθημένες ιδιωτικές εταιρείες μονοπώλια, που τους τα έχουν δώσει όλα τζάμπα. Ελάτε στην Πτολεμαΐδα να δείτε. Η μισή λαϊκή αγορά χαρίσμα, να παρκάρουν τα αστικά και ο κόσμος δεν έχει μέρος να παρκάρει τα αυτοκίνητα για να πάει στην αγορά για ψώνια και δουλειές. Λες και θα πάθουν κάτι αν αγοράσουν ένα οικόπεδο εκτός Πτολεμαΐδας για να σταθμεύουν. Και την Τετάρτη με λαϊκή γίνεται μια ζούγκλα κανονική. Ιδιώτες δεν είναι; Για ποιον λόγο τους δίνετε δωρεάν μέρος μέσα στο κέντρο και δυσκολεύετε και τη ζωή των πολιτών; Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Λες και μεταφέρουν τον κόσμο δωρεάν και τους χρωστάμε χάρη. Μπράβο και πάλι στο Δήμο Κοζάνης. Εύχομαι και ο δήμος Εορδαίας κάποτε να ξεκολλήσει και να κάνει κάτι.

  • Ας μας πουνε οι κυριοι των Αστικων Κτελ βασει ποιων αποφασεων (της πρωην Νομαρχιας) εγκατασταθηκαν στην πλατεια Λασσσνη και αν αυτες εξακολουθουν να ειναι σε ισχυ….ετσι για βα ξερουμε τί λεμε…

  • Να φύγουν και άμεσα !!!!
    υποβιβάζουν μία περιοχή στο κέντρο και λειτουργούν κατά το δοκούν !
    έχουν κάνει κατάληψη και το θεωρούν τσιφλίκι τους.

  • Επιτέλους η τριτοκοσμική “πλατεία” να πάρει την μορφή που της αξίζει.
    Όσον αφορά τις παράλογες απαιτήσεις των ιδιοκτητών αστικών ας σοβαρευτούν.
    Τόσα χρόνια γίνεται εκμετάλλευση του δημοσίου χώρου χωρίς το παραμικρό αντίτιμο και με καθόλου ευκαταφρόνητο εισιτήριο για την μεταφορά των πολιτών στα χωριά.
    Δόθηκε σε μια εταιρεία που σκοπό έχει το κέρδος των μετόχων ολόκληρος ο στόλος των mini bus εντελώς δωρεάν και με επιχορήγηση περίπου 150.000€ κάθε χρόνο για την λειτουργία τους. Λεφτά των δημοτών.
    Ας σοβαρευτούν λοιπόν….

    Κάτοικοι της περιοχής Πλατεία Λασσάνη

  • Πρέπει να δοθεί οριστική λύση μεταφοράς των αστικών λεωφορείων στην περιοχή του σταθμού. Ευκαιρία είναι με την ανάπλαση της πλατείας να φύγουν οριστικά τα λεωφορεία.

    • Ποιον σταθμό; Να μεταφερθεί το πρόβλημα αλλού; Όχι . Αμαξοστάσια λεωφορείων ΕΚΤΟΣ πόλης. Τέλος. Έχει ωραιότατα χωράφια περιξ της πόλης που πωλούνται. Ας αγοράσει η επιχείρηση.

  • Είμαστε με τον Δήμο αυτή τη φορά!
    Αν δεν έχουμε εισιτήριο επειδή εδώ σε κάποιες περιοχές δεν έχει κάπου να αγοράσουμε,τα αστικά μας βάζουν να πληρώσουμε μέσα στο αστικό μεγαλύτερο αντίτιμο από την αξία του!
    Δεύτερον μας βάζουν δρομολόγια με μαθητικές γραμμές αντί να έχουν και άλλες! Αυτά δεν τα πληρώνονται;

  • ΠΛΑΚΕΝΤΑ τα ακούς τα νέα; Μην σφυρίζεις αδιάφορα!! Διώξε τα αστικά από την πόλη. Και όχι στρατόπεδα , ΑΕΒΑΛ και λοιπά. Να πάνε να αγοράσουν. Ιδιώτες επιχειρηματίες είναι. Εσύ ; Είσαι δήμαρχος; Θα σπάσεις κανένα αυγό να κάνεις ομελέτα ή με όλους καλά; Έτσι δεν γίνεται δουλειά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι