kozan.gr: Η σημερινή κινητοποίηση από τα ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Κοζάνης – Οι δηλώσεις από τη διοίκηση της εταιρείας – Γιατί διαμαρτύρονται (Φωτογραφίες & Βίντεο)

20 Απριλίου 2023
10:49

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας γι’ αδιάλλακτη συμπεριφορά τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κοζάνης ενόψει της εκτέλεσης του έργου της ανάπλασης της Πλατείας Λασσάνη και της επίδρασής του στην εκτέλεση των δρομολογίων της εταιρείας των ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Κοζάνης , η διοίκηση κι οι εργαζόμενοι προχώρησαν σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου σε κινητοποίηση ακυρώνοντας όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια. Όπως λένε η προσπάθεια του Δήμου Κοζάνης είναι να απομακρυνθεί εν κρυπτώ και παραβύστω η αφετηρία των λεωφορείων  από τη σημερινή θέση της επί της Πλατείας Λασσάνη, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν κληθεί να παραστούν σε κάποια συνεδρίαση κι οι όποιες συναντήσεις έχουν ενημερωτικό προς εκείνους χαρακτήρα για ήδη ειλημμένες αποφάσεις  τη στιγμή που ανάγκες 25.000 δημοτών των δημοτικών κοινοτήτων αγνοούνται επιδεικτικά.

54 σχόλια

  • γιατί; θα φύγουν τα αστικά από τη Λασσάνη; Λίγο παραπανω λίγο παρακάτω δεν μας πειράζει για εμας που τα χρησιμοποιούμε

  • Ποιο οπισθοδρομική λογική δεν υπάρχει. Ελπίζω όσοι αγαπούν την πόλη και πολύ περισσότερο αυτοί που θέλουν να την υπηρετήσουν,να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην υποκύψουν σε μικροπολιτικες. Η Κοζάνη πρέπει να γίνει σύγχρονη πόλη. Σε όλο τον κόσμο τα αστικά μόνο διέρχονται.

  • Κανείς δεν υποστηρίζει την άποψη του χθές. Νέα πλατεία, διερχόμενα αστικά , σύγχρονη πόλη , πεζοδρομήσεις.

  • ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ 20 ΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΟ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΔΙΑΟΡΟΝΤΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΝ ΚΕΡΙΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΙΣΑ ΙΣΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΝΗ ΓΝΩΜΗ ΕΝΑΤΙΩΝ ΣΑΣ

  • Όσοι θελετε να φυγουν τα αστικα απο εκει πιστεύετε ότι η τοπική αγορά στη λασσανη, τα κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεια, παντοπωλεία, ζαχαροπλαστεια , φούρνοι και όλα τα λοιπά καταστήματα δεν θα πληγουν από τη δήθεν αναβάθμιση της πλατείας; Ο λόγος που η πλατεία είναι χάλια είναι η αδιαφορία του δήμου και όχι η μεταχείριση του ιδιώτη. Η πλατεία θα μπορούσε να είχε αναβαθμιστεί εδώ και χρόνια και ας υπάρχει και ο σταθμός των αστικών εκεί. Για όσους χρησιμοποιούν καθημερινά αστικά εδώ και χρόνια τα διερχόμενο αστικά με την αφετηρία έχουν τεράστια διαφορά. Τέλος οποίος θεωρεί τις απεργίες ανούσιες, άχρηστες και χωρίς αποτέλεσμα είναι σίγουρα υπαίτιος για το χάλι στη λασσανη και για πολλά άλλα προβλήματα του σήμερα.

  • Σε καμιά Ευρωπαϊκή πόλη δεν έχω δει αφετηρία αστικών σε κεντρική πλατεία. Τα αστικά διέρχονται από το κέντρο και το τέρμα τους είναι στην άκρη της πόλης.

    • Σε περίπου όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όλοι οι κεντρικοί σταθμοί τραίνων, τραμ, μετρό και σε αρκετές και λεωφορείων είναι μέσα κατάκεντρα στις πόλεις και δεν ξέρω γιατί το λένε όλοι αυτό διαρκώς (πρόσφατα ήμουν σε πόλη του Βορρά με σταθμό λεωφορείων τέρμα κέντρο). Απλώς δεν έχουν βάλει 20 πολυκατοικίες γύρω γύρω οι σχεδιαστές τους στο παρελθόν. Μη λέμε ό,τι θέλουμε. Το πρόβλημα είναι ρυμοτομικό στην Κοζάνη όχι τοποθέτησης υπηρεσιών. Πού να πάνε οι σταθμοί στα 5 χμ. εκτός; Όπου και να μπούν το ίδιο χάλι θα είναι. Βάλτε την αφετηρία στο Νιάημερο στο φινάλε, είναι μια λύση, αλλά από πού θα περνάνε για νότια, από Κοίλα μέσω Βατερού; Ή από Σκόπια; Από την κάτω μεριά της Γκέρτσου όπου κι αν μπουν είναι δώρο άδωρο γιατί η διάβαση πεζών είναι χάλι μαύρο.

      Μη ξεχνάτε ότι για να λειτουργεί κανονικά η διάσχιση δια μέσου της πόλης χρειάζονται λωρίδες λεωφορείων. Εδώ δεν προσπερνάει γάιδαρος, είναι τούρκικο το σχέδιο. Τί διαφορά θα κάνει;

      Ας παραδεχτούμε ότι απλώς δεν υπάρχουν τα χρήματα για μεγάλες αναπλάσεις που απαιτούν απαλλοτριώσεις και αναβάθμιση της πόλης. Αφήστε όπως έχουν τα πράγματα αν δεν μπορείτε να τα διορθώσετε πραγματικά, να υπάρχει ένα πρόβλημα αντί των 2 προβλημάτων. Πέρα από αυτό οι προσωρινές λύσεις απαιτούν νέες λύσεις σε 10 χρόνια που σημαίνει διπλά έξοδα.

      Μιαν κι όξω λύνονται αυτά όχι με διαρκή μπαλώματα και μεταστάσεις του προβλήματος. Χορτάσαμε πασαλείμματα.

      • Μη μπερδεύεσαι, οι σταθμοί τραίνων, λεωφορείων τραμ και μετρό είναι είτε υπόγειοι είτε σε χώρο που είναι προορισμένος για σταθμός. Σε καμία ευρωπαϊκή πόλη δεν χρησιμοποιούν την πλατεία για σταθμό αστικών. Υπάρχει συγκεκριμένος χώρος που είναι σταθμός και μάλιστα οργανωμένος. Εσείς απλά δε θέλετε να ξεβολευτείτε.

  • Εσείς κύριοι των αστικών που συμπεριφέρεστε λες και σας έδωσε το μέρος καμία κληρονομιά ο πατέρας σας νοιάζεστε για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Λασσάνη και των γύρω δρόμων??? Όχι και πάλι όχι γιατί το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το επιχειρηματικό σας συμφέρον… Θέλουμε να φύγετε από εκεί να πάτε εκτός αστικου ιστού

  • Οι κάτοικοι της πόλης δικαιούνται χώρους για συγκέντρωση και αναψυχή. Δικαιούνται τις πλατείες τους, που δεν είναι χώρος συντεχνιακών μικροσυμφερόντων. Η πλατεία στους δημότες!

  • Σε καμιά πόλη δεν έχω δει αφετηρία αστικών σε κεντρική πλατεία. Όπως έφυγαν τα υπεραστικά να φύγουν και τα αστικά, και όποιος θέλει να επιβιβαστεί ας πηγαίνει στις διερχόμενες στάσεις όπου μέσω εφαρμογής θα ενημερώνονται για την ώρα διέλευσης σε φωτεινό πίνακα.

  • Να σας πω εγώ το κόλπο. Θα βάλετε έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το φαβορί των εκλογών. Θα πάρει 40 σταυρούς και θα κάνετε μετά ό, τι θέλετε. Αυτό κάνουν και τα αστικά στην ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ με εξαιρετική επιτυχία. Άκουσε με.

  • Το αμαξοστάσιο – αφετηρία να μεταφερθεί εκτός Κοζάνης (Κοίλα – ΒΙΠΕ ή Κασλά). Τα ΑΜΕΑ, οι φοιτητές και οι ηλικιωμένοι θα εξυπηρετούνται από τις στάσεις. Τα εισιτήρια θα εκδίδονται ηλεκτρονικά όπως γίνεται ήδη. Δεν έχει καμιά δουλειά χώρος στάθμευσης αστικών σε πλατεία. Και επιτέλους ζούμε στην εποχή του φυσικού αερίου και της ηλεκτροκίνησης, σύντομα και του υδρογόνου. Καιρός να προσγειωθείτε στο σήμερα.

  • Ντροπή σε εσάς που έχετε και άποψη ενώ δεν νομίζω να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά για εμας που τα χρησιμοποιούμε είναι άλλη η άποψη μας

  • ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΚΑΝΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΕΛ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (Τί δεν σας συμφαίρει??). ΜΗΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝ ΚΟΠΤΕΣΘΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΒΑΛΤΕ ΔΩΡΕΑΝ (οχι με αποζημίωση από τον Δήμο έστω και με εμμεσο τρόπο γιατι πάλι εμεις τα πληρώνουμε)ΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ Ε Σ Α Σ….. ΝΑΙ Ε Σ Α Σ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΝΕΟ ΣΤΑΘΜΟ. Η ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ, ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ……… ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΤΕ – ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΙΣΤΕ (θυμιστε μας ποσο πωλειται μια αδεια αστικου????). ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ……….. ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΕΩΣ……..

    • Λεφτά έχετε Ιδιώτες είστε… πόση κακία μπορεί να κρύβουν αυτές οι λέξεις κ. Ανώνυμε ντροπή τον συνεχή αγώνα να επιβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι τον σκεφτήκατε; Ας μην μιλήσουμε για τους άλλους. Όσο για το θέμα να γίνει ότι είναι καλύτερο ούτως η άλλως η καλαισθησία δεν υπήρχε και δεν υπάρχει στην Κοζάνη.

    • Λεφτα έχετε Ιδιώτες είστε…. πόση κακία έχουν αυτά τα λόγια ντροπή σας κ. Ανώνυμε. Δυστυχώς η μπάλα παίρνει και τα καταστήματα που προσπαθούν να επιβιώσουν καθότι ιδιώτες… Μάλλον είστε απο αυτούς που περιμένουν από άλλου…..όσο για τα υπόλοιπα ας γίνει ότι είναι καλύτερο.

      • Ντροπη σε εσας “ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ”….. Η πλατεια ανηκει στους πολιτες και οχι στην ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΩΝ Α.Ε. Να αγορασουν ιδιοκτητο χωρο εκτος κεντρου και να λειτουργησουν με μικρα λεωφορεια και περισσοτερες στασεις. Να μας δωσουν επιτελους την πλατεια που δικαιουμαστε…. Φτανει πια μην εχετε παραπονα αρκετα χρονια καναμε υπομονη και τα περι κακιας ΑΛΛΟΥ. Ποναει η αληθεια…..

  • ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ…… ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ ΜΕ ΤΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ;;;;; ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ;;; ΥΓ: ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ…….

  • Καμία μα καμία δουλειά δεν έχουν τα αστικά στην πλατεία. Στρεβλώσεις του παρελθόντος δεν μπορούν να εκφράσουν το 95% των πολιτών και ούτε οι μειοψηφίες μπορούν να επιβάλουν την άποψη τους. Μια χαρά μπορεί να δημιουργηθεί αντίστοιχος χώρος στην περιοχή του ΟΣΕ. Καλύτερη ευκαιρία να φύγουν τα θορυβώδη και ρυπογόνα οχήματα που κλείνουν όλο τον χώρο δεν υπάρχει.
    Και για να προλάβω τους καλοθελητές δεν μένω στην περιοχή της Λασσάνη

  • Απαράδεκτοι, περνούσαν τα λεωφορεία από την Παύλου Μελά και δεν σταματούσαν ούτε σε διάβαση να περάσουν καρότσια, όλα σβάρνα. Ελπίζω να μην υποκυψουν οι αρμόδιοι σε αυτά τα νταβατζιλικια.

  • Αν διέρχονται τα αστικά μέσα από την πόλη θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος σε ώρες αιχμής και μετά θα βρίζουμε όλοι μας πάλι, η Κοζάνη δεν έχει τους μεγάλους δρόμους που έχουν οι ευρωπαϊκές χώρες. Η πλατεία Λασσανη είναι η καλύτερη λύση ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι που έρχονται από τα χωριά και εμείς που μένουμε στην πόλη

    • Δεν καταλαβαινω ποια η καλυτερη λυση για εμας που μενουμε στην πολη;;;;; Σε τι μας βοηθα η αφετηρια-σταθμος των αστικων να μας δεσμευει μια πλατεια;;;;;; ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ;;;;;

  • Μαλούτα, έλα και στην ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ να κάνεις κάτι για τη λαϊκή αγορά. Αστικά, φορτηγά ψυγεία να δουλεύουν όλη μέρα, τράκτορες πάνε έλα. Τα αστικά μπαίνουν στο μονόδρομο με ειδική άδεια. Τη μέρα της λαϊκής αγοράς; Δεν το συζητώ!!! Τρελοκομείο. Ο δήμαρχος Πλακεντας σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει κάνει απολύτως ΤΊΠΟΤΑ!!!!!

  • Για κάποιον που χρησιμοποιεί την αστική συγκοινωνία ποια η διαφορά εάν η αφετηρία είναι η πλατεία Λασάνη η ο σιδηροδρομικός σταθμός π.χ.

  • Ο σταθμός των Αστικών στη Λασανη είναι αλήθεια ότι εξυπηρετεί 99% τους κατοικους των κοινοτήτων πέριξ της πολης και κυριως από τη Νοτιοδυτική πλευρά αυτής.
    Επομενως μπορούν να σταθμεύουν κοντα στο σιδηροδρομικό σταθμό . Για να πάνε στο κέντρο της πολης για τους ηλικιωμένους κυριως θα βρεθεί λύση .
    Η πλατεία Λασανη μπορεί να αναμορφωθεί ριζικά με υπόγειο παρκιγκ διαφορετικά δεν έχει νόημα η ανάπλαση της…

  • Εγώ που είμαι ένας πολίτης που τα χρησιμοποιώ τα αστικά καθημερινά θέλω να ρωτήσω τον κ. πρόεδρο των Αστικών αν εγώ ρωτήθηκα τι θέλω και αν εγώ που είμαι από χωριό του έδωσα το ελεύθερο να μιλάει για εμένα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.