kozan.gr: Πανηγυρίζει το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στο ομώνυμο χωριό στην Καστανιά (Σημερινές φωτογραφίες)

21 Απριλίου 2023
13:08
Κανένα σχόλιο

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στο ομώνυμο χωριό στην Καστανιά. Κατά την β’ ιεραποστολική περιοδεία του ο Απόστολος των Εθνών Παύλος έρχεται με την συνοδεία του στην Θεσσαλονίκη και κηρύσσει τον Λόγο και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Διωκόμενοι από τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης φτάνουν στην Βέροια και από εκεί μεταβαίνουν στο όρος Βέρμιο. Κυνηγημένοι και διψασμένοι, ενώ δεν υπάρχει γύρω τους πουθενά νερό παρά μόνο ερημιά και βουνά, ο Απόστολος Παύλος απευθύνει παράκληση στην Παναγία και ως άλλος Μωυσής, χτυπάει με την ράβδο του τον βράχο και αυτός αναβλύζει νερό για να τους ξεδιψάσει. Έτσι, η τοποθεσία με τον βράχο και την πηγή ονομάστηκε Ζωοδόχος Πηγή, για αυτό και χτίστηκε ομώνυμος ναός, που σήμερα ανήκει στην ενορία Αγίου Γεωργίου Πολυμύλου, για να τιμήσουν την Παναγία. Η Ζωοδόχος Πηγή από τότε συνεχίζει να ξεδιψάει τους περαστικούς του άλλοτε αυξημένης κίνησης δρόμου, τους προσκυνητές της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελάς στην Καστανιά Ημαθίας, καθώς και να προσφέρει στους κατοίκους Πολυμύλου και άλλων χωριών της περιοχής το πολύτιμο νερό.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι