Νεκρολογία Ευαγγέλου Ντάγκα (Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, πρώην Γυμνασιάρχης)     

24 Απριλίου 2023
10:04
Κανένα σχόλιο

Ο Εκπαιδευτικός Σύμβουλος στο χώρο της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευάγγελος Ντάγκας απεβίωσε την 14η Απριλίου τρέχοντος έτους, Μεγάλη Παρασκευή, σε ηλικία 80 ετών και ανήμερα του Πάσχα εψάλη η εξόδιος Ακολουθία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης Κοζάνης. Την ίδια ημέρα ενταφιάστηκε στο χωριό Σαρακήνα Γρεβενών, δίπλα στα μνήματα των προγόνων του.

Ο αγαπητός φίλος, Βαγγέλης, υπήρξε ένας σπουδαίος εκπαιδευτικός, λειτουργός με τεράστια προσφορά παιδείας στα ελληνόπουλα, χάρη στην πολυμάθεια και ευρυμάθειά του. Η Ελληνική Πολιτεία εκτιμώντας τα τυπικά και ουσιαστικά του προσόντα τον επέλεξε ως Δ/ντη του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης και τελικά τον προβίβασε σε Σχολικό Σύμβουλο. Προκειμένου να ανεβάσει το επίπεδο των επιστημονικών του γνώσεων φοίτησε και αποφοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών. Σε συνεργασία με την Εφημερίδα «Χρόνος» της Κοζάνης ασχολήθηκε με την βιβλιοκριτική βιβλίων, που εστέλοντο στην ανωτέρω εφημερίδα. Με την κριτική και τον σχολιασμό των βιβλίων απέκτησε μεγάλο πλούτο γνώσεων, σε τρόπο ώστε να τον βοηθήσουν στη συγγραφή δικών του αξιόλογων συγγραμμάτων.

Μεγάλη είναι η προσφορά του Βαγγέλη και στο Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης από τη θέση του Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του εν λόγω Συνδέσμου.

Με το Βαγγέλη Ντάγκα μας συνέδεε μεγάλη φιλία, που επισφραγίστηκε όταν παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο μου «Ιστορία του Βαλταδωρείου Κοζάνης»: α) στην αίθουσα του Κοβενταρείου Ιδρύματος Κοζάνης, β) στην αίθουσα του Συνδέσμου Κοζανιτών Αθηνών και γ) στην αίθουσα του Συνδέσμου Κοζανιτών Θεσσαλονίκης.

Εκείνο πάντως που πρέπει ιδιαίτερα να τονίσουμε είναι ότι ο Βαγγέλης υπήρξε σπουδαίος οικογενειάρχης μαζί με την προσφιλή σύζυγό του, Ευαγγελία, Δασκάλα, απέκτησαν 4 παιδιά: τον Κωνσταντίνο, τη Χριστίνα, την Ελένη και το Θανάση. Τα παιδιά τους οι γονείς φρόντισαν να τα μεγαλώσουν και να τα αναθρέψουν, με ήθος, αρχές και αξίες και να σπουδάσουν σε Πανεπιστήμια. Έτσι ο Κων/νος, Προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, εργάζεται σε εταιρία στην Ευρώπη. Η Χριστίνα σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Παιδαγωγικά και εργάζεται ως Δασκάλα στην Ηγουμενίτσα της Ηπείρου. Η Ελένη σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και εργάζεται σε εταιρεία στη Θεσσαλονίκη. Τέλος ο Θανάσης σπούδασε στην Ιατρική Θεσ/νικης και εργάζεται  ως Ιατρός γαστρεντερολόγος στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

                                                                                  Καλή Ανάσταση Βαγγέλη

                                                                    Και ο Θεός να αναπαύει την ψυχή σου

                                                                             Παναγιώτης Παπαδόπουλος

                                                                                  πρώην Γυμνασιάρχης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.