Δράσεις του «ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ» κατά την Πασχαλινή περίοδο

26 Απριλίου 2023
13:45

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!

Στο πλαίσιο της ενημέρωσής σας σχετικά με τη δραστηριότητα του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ», σας παραθέτουμε τις δράσεις κατά την περίοδο των εορτών.

Πέραν της τακτικής κάλυψης της διατροφής 165 συνανθρώπων μας (120 με καθημερινά γεύματα που μαγειρεύονται στο σύλλογο και επιπλέον 45 που παραλαμβάνουν μηνιαίως δέμα με τρόφιμα), ο σύλλογος δέχτηκε αιτήματα φορέων να καλύψει επιπρόσθετα άτομα στη διανομή των Πασχαλινών δεμάτων. Η διοίκηση του συλλόγου και οι εθελοντές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεις που έφτασαν και ξεπέρασαν τα 300 άτομα, παρότι τα αποθέματα στην αποθήκη μας ήταν υπολογισμένα για μικρότερο αριθμό ωφελούμενων. Έτσι με τη βοήθεια του Θεού ο Καλός Σαμαρείτης παρείχε:

  • Πασχαλινά δέματα σε περισσότερους από 300 ανθρώπους. Τα δέματα περιελάμβαναν ελαιόλαδο, τσουρέκι, κόκκινα αυγά, μοσχάρι, μακαρόνια σπαγγέτι, πένες, φιδέ, κριθαράκι, πατάτες, μήλα, ρύζι, φακές, φασόλια, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες Luncheon Meat, δημητριακά για το γάλα, χυμούς, κασέρι, μαρμελάδα, καφέ κλπ. Επιπρόσθετα πέραν των ανωτέρω, τα παιδικά δέματα είχαν και μερέντες, παιδικούς χυμούς, κρέμες άνθος αραβοσίτου κλπ. Για τους ηλικιωμένους που δε μαγειρεύουν πέραν των ανωτέρω που αναφέραμε, δηλαδή γάλα, δημητριακά, ζάχαρη, λάδι, χυμούς, μήλα κλπ, περιείχαν φρυγανιές, μαρμελάδα, κομπόστα, καφέ, κονσέρβες παντός είδους κλπ.
  • Λαμπάδες για την Ανάσταση που ήταν προσφορά συμπολιτών μας και της Fairymade Crafts που για 3η συνεχόμενη φορά μας χάρισε στολισμένες λαμπάδες για τους σιτιζόμενούς μας, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Τα δέματα μοιράστηκαν στην Πτολεμαΐδα και στα χωριά Περδίκας, Ανατολικό, Άρδασσα, Αναρράχη, Φούφας, Εμπόριο, Κρυόβρυση, Σπηλιά, Πύργοι, Μηλοχώρι, Προάστιο, Ολυμπιάδα, Γαλάτεια, Αναρράχη, οικισμός Καρδιάς.

Επίσης η νεοσυσταθείσα χορωδία του συλλόγου μας έψαλε τα εγκώμια υπό την καθοδήγηση του ιεροψάλτη του Αγίου Στεφάνου κ. Χατζηπαναγιωτίδη Σταύρου.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνδράμετε αυτό το δύσκολο και συνάμα απαραίτητο έργο του συλλόγου, επώνυμους κι ανώνυμους συνανθρώπους μας που καταθέτετε καθημερινά την αγάπη σας στο σύλλογο είτε με οικονομική ενίσχυση είτε με τρόφιμα. Επίσης ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Π.Ε. Κοζάνης και το Δήμο Εορδαίας που παρέχουν όποτε μπορούν τρόφιμα, καθώς τη Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Εορδαίας για τη διανομή των τροφίμων στα χωριά.

Κλείνοντας θα ήθελα να καταθέσω δύο διαπιστώσεις. Η μία είναι η έντονη αύξηση στις αιτήσεις για βοήθεια που παρατηρήθηκε στο φετινό Πάσχα, δείγμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας. Η δεύτερη είναι η πρόνοια του Θεού! Μέχρι την Παρασκευή πριν το Σάββατο του Λαζάρου δεν αρκούσε το κρέας που είχαμε για να καλύψουμε ούτε καν τους δικούς μας σιτιζόμενους και τα δέματα θα τα ετοιμάζαμε για διανομή από τη Μεγάλη Δευτέρα. Την Παρασκευή, λοιπόν, μας έδωσαν πάνω από 500 κιλά κρέας με αποτέλεσμα όχι μόνο να φτάσουν να καλύψουμε όλα τα δέματα αλλά και να περισσέψουν ώστε να έχουμε επαρκείς ποσότητες να μαγειρεύουμε στα καθημερινά μας συσσίτια.

Το ΔΣ και οι εθελοντές του ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ σας εύχονται χρόνια πολλά!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.