Μήνυμα της υποψήφιας βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Κοζάνης Βασιλικής Γκάσταρη για την Εργατική Πρωτομαγιά

1 Μαΐου 2023
20:37

Σήμερα τιμούμε τους αγώνες των εργατών στο Σικάγο το 1886 που δυστυχώς πνίγηκαν στο αίμα. Στην Ελλάδα τιμούμε τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις των καπνεργατών με κορυφαία αυτή της αιματοβαμμένης Πρωτομαγιάς του 1936.

Ποια ήταν τα “παράλογα” αιτήματα τους; Βασικά η 8ωρη εργασία, η Κυριακάτικη αργία και η περίθαλψη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος.

Στις μέρες μας αυτά τα θεωρούμε δεδομένα. Ωστόσο, σήμερα αναδύεται επιτακτική η ανάγκη για νέες διεκδικήσεις.

Διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπή διαβίωση, ισότιμη πρόσβαση σε παιδεία-υγεία, ισονομία, προστασία της μητρότητας και των παιδιών μας.

Ώστε να μην υπάρξει ανάγκη για μια ακόμη Εργατική Πρωτομαγιά.

2 σχόλια

  • κ. Γκάσταρη εδω και καιρό δρομολογούσατε την κατάσταση. υπήρχαν και ανακοινώσεις και σχόλια περί της υποψηφιότητας σας. όλους αυτούς τους ασθενείς που παρακολουθούσατε τους είχατε ενημερω΄σει για το ενδεχόμενο? οχι. ακυρώσατε τα ραντεβου , τί θα κάνουν όλοι αυτοί οι ασθενείς , που θα πάνε τελευταία στιγμή, και εσείς αν μη τι άλλο το ξέρετε καλύτερα απο όλους ότι στην περιοχή μας δεν υπάρχει άλλος γιατρός της ειδικότητας. αύτο είναι το ενδιαφέρον για τον πολίτη και περισσότερο για τον ασθενή?
    αν μη τι άλλο μεγάλη επιπολαιότητα που ο κόσμος πρέπει να λάβει υπόψη του.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.