Φανή Φτάκα Τσικριτζή: Για ποιους λόγους είμαι υποψήφια στη συμμαχία «ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ» – Γιατί ο Νομός Κοζάνης πρέπει να ψηφίσει ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ

2 Μαΐου 2023
11:35
Για ποιους λόγους είμαι υποψήφια στη συμμαχία «ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ» – Γιατί ο Νομός Κοζάνης πρέπει να ψηφίσει ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ
1) Διότι η πολιτική οικολογία είναι απαραίτητη και στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη οι Πράσινοι έχουν ένα πλούσιο έργο, ειδικά στη Γερμανία όπου είναι το 2ο κόμμα, συμμετέχοντας μάλιστα στην Κυβέρνηση. Πλέον και οι Έλληνες Πράσινοι διεκδικούν την είσοδο τους στη Βουλή με σημαία τη βιώσιμη και καθαρή ανάπτυξη και σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των χρηστών του διαδικτύου, για μια ομοσπονδιακή και δημοκρατική Ευρώπη.
2) Διότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει χρεωκοπήσει στο σύνολό του. Τα μεγάλα κόμματα δοκιμάστηκαν, κυβέρνησαν και απέτυχαν. Δεν μπορούμε με τις συνταγές του παρελθόντος να λύσουμε τα προβλήματα του μέλλοντος.
3) Διότι επείγει να βγει άμεσα ο Ν. Κοζάνης, από το αδιέξοδο στο οποίο τον οδήγησε η μονοκαλλιέργεια του λιγνίτη. Η μεταλιγνιτική μετάβαση απαιτεί την παρουσία της Οικολογίας, δεδομένου ότι είναι θέμα πράσινου μετασχηματισμού της οικονομίας, περιβαλλοντικής αποκατάστασης των πληγών από άφησε η ΔΕΗ και ενεργού κοινωνικής συμμετοχής. Σε αυτή την τεράστια πράσινη στροφή οι Οικολόγοι δεν έχουν το δικαίωμα να είναι απόντες.
4) Διότι η πολιτική οικολογία ανήκει στα νέα πολιτικά κινήματα και απευθύνεται κυρίως στους νέους οι οποίοι πορεύονται στο μέλλον με μόνη «προίκα» τα χρέη των προηγούμενων γενιών: Χρέη οικονομικά, περιβαλλοντικά, κλιματικά και «πανδημικά». Χώρια η μετανάστευση. Έχουν λοιπόν να αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο έλλειμα βιωσιμότητας, (ειδικά στο Ν. Κοζάνης). Χρειαζόμαστε ένα συνεκτικό πράσινο σχέδιο εξόδου από την κρίση με πολλές και βιώσιμες θέσεις εργασίας, κυρίως για τα νέα παιδιά. Γιατί τους χρωστούμε ένα καλύτερο αύριο
ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ, ΨΗΦΙΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ
Στο τέλος μπορείτε να βρείτε ένα σύντομο βιογραφικό μου, ώστε να μπορέσετε να κρίνετε τη μακρόχρονη θητεία μου στα κοινά. (Πάνω από 40 χρόνια συμμετέχω στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Από τα νιάτα είμαι παρούσα στα αμφιθέατρα, στους φοιτητικούς Συλλόγους, στους δρόμους και τις πλατείες, αργότερα στις οργανώσεις των εκπαιδευτικών και τους γυναικείου κινήματος, στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, στο Δημοτικό Συμβούλιο και την προεδρία του ΟΑΠΝ, στην πνευματική και πολιτιστική ατζέντα του νομού μας, στον αγώνα για το περιβάλλον και την οικολογία, για καλύτερη ποιότητα ζωής, για αειφόρα πράσινη οικονομία και ένα βιώσιμο μέλλον για τους νέους μας).

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.