Δήμος Κοζάνης: Σημαντική αύξηση των εσόδων από μισθώσεις ακινήτων και δημοτικών εκτάσεων

2 Μαΐου 2023
13:27

Ο Δήμος Κοζάνης ήταν ίσως ο πρώτος δήμος στη χώρα, ο οποίος υπέβαλλε στις 27 Απριλίου 2023 τη φορολογική δήλωση για το έτος 2022, με αριθμό 864199.

Το ποσό του φόρου από την εκκαθάριση είναι αυξημένο από το 2021, λόγω της αύξησης των δηλωθέντων εισοδημάτων από μισθώσεις ακίνητης περιουσίας, αλλά και των επιπλέον μισθώσεων δημοτικών εκτάσεων.

Για το 2022 το συνολικό ποσό εισοδήματος ακίνητης περιουσίας (μισθώσεις) ανέρχεται σε 733.913,06 ευρώ έναντι των 479.118,39 ευρώ του έτους 2021.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται η αποστολή της έκθεσης του ορκωτού λογιστή για τον ισολογισμό έτους 2022 για την έγκρισή του από τα αρμόδια όργανα.

Τον ισολογισμό για άλλη μια χρονιά συνέταξε από τον Ιανουάριο η Οικονομική Υπηρεσία. Το υψηλό επίπεδο επιστημονικής λογιστικής κατάρτισης των υπαλλήλων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης, καθώς και η καλή οργάνωση της σε όλα τα επίπεδα είναι πλέον αδιαμφισβήτητη.

8 σχόλια

  • Ο Δήμος μας λέει τη μισή αλήθεια για τα εσοδα, η άλλη μισή είναι η αναλογία στρεμμάτων ανά τιμής εκμίσθωσης.
    Ξεπούλησαν τα παντα χωρίς καμία συμμετοχή των πολιτών.

    • Δηλαδή δώσατε σε εταιρίες πάνω από 30.000 στρέμματα και πήρατε παραπάνω )733.913-479.118)\ 30.000 στρέμματα = 8,5 ευρώ ανά στρέμμα.. Παραχωρήσατε την δημοτική περιουσία για 250.000 ευρώ και « πανηγυρίζετε;» Δήμαρχος,αρμόδιος αντιδήμαρχος και η δημοτικές ομάδες ;;; Θα αναδειχθούν όλα και θα πρέπει να ενημερώσετε για το συνολικό αριθμό στρέμματων που παραχωρήσατε και γιατί τα δώσατε σε τόσο χαμηλές τιμές .. καταστρέψατε τη δημοτική περιουσία άναρχα και με πολύ πολύ χαμηλά τιμήματα . Δηλαδή όσο ενοικιάζονται τα χωράφια για τους αγρότες .

  • Ο Δήμος Κοζάνης έχει από τα πιο ακριβά πάγια έξοδα πανελλαδικά και οι υπηρεσίες του είναι μηδαμινές. Λακκούβες κι ανολοκλήρωτα έργα που ταλαιπωρούν τους οδηγούς και φθείρουν τα αυτοκίνητα είναι μόνο ένα μέρος των πολλών. Αν προσθέσει κανείς τα πάγια από ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ σε κάθε λογαριασμό (για δήμο πληρώνετε) το σύνολο είναι αδικαιολόγητα μεγάλο. Να ήμασταν κι ένας δήμος με τουρισμό, να πεις πάει κι έρχεται αλλά εδώ τα πράματα έχουν ξεφύγει. Πρέπει οι δημότες να απαιτήσουμε χαμηλότερα πάγια. ΔΕ θα πληρώνουμε εμείς τα χρέη του Δήμου, συνάφι πια!

  • Τι λέει η ανακοίνωση
    Ομολογία ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τις εισπράξεις δηλ φέσια στο Δήμο
    Θα μας εξηγήσουν και για πιο λόγο δεν εισέπραταν
    Απάντηση που περιέχει και τυχόν παραμύθι με τον Τοτο δεν θα ληφθεί υπ οψη

  • Ο δήμος Κοζάνης καλα θα κάνει να δει την πραγματικότητα κατάματα. Έχει τα υψηλότερα νοίκια. Τραγικά ποσά που δεν έχουν αντίκρισμα. Αυτός είναι και ο λόγος για τα φέσια…

  • Θα μπορούσε να είχε και πολύ περισσότερα…από τα ΦΒ..αν είχε κάνει συμφωνίες ποιο συμφέρουσες για τον Δήμο.με ετήσιες καταβολές..αναλογα την απόδοση.αλλά κάποιοι τα πήραν μάλλον εφάπαξ..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι