Γιώργος Χριστοφορίδης: Κι…η ασυδοσία συνεχίζεται – ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: 480.000 ευρώ για ΕΝΑ εκχιονιστικό – ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: 480.000 ευρώ για ΔΥΟ εκχιονιστικά

4 Μαΐου 2023
11:47

Κατά την πρόσφατη (2/5/23) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καταθέσαμε  περίληψη διακήρυξης ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού  της Περιφερικής Αρχής ( υπογεγραμμένη από τον κο Κασαπίδη), η  οποία αφορά στην προμήθεια δύο(2) εκχιονιστικών μηχανημάτων έργου με λεπίδα και αλατοδιανομέα, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στην Π.Ε Καστοριάς,   προϋπολογισμού: 480.000 ευρώ με Φ.Π.Α).

Σε   προηγούμενη ανάλογη διακήρυξη προμήθειας ενός (1)  μόνον ίδιου μηχανήματος  για την έδρα  της Περιφέρειας,  ο προϋπολογισμός ανερχόταν  πάλι    σε 480.000 ευρώ με Φ.Π.Α.

Και εδώ συμβαίνει το εξής καταπληκτικό, πώς ο ίδιος ο περιφερειάρχης στην περίπτωση της ΠΕ Καστοριάς με 480.000€ προμηθεύεται 2 εκχιονιστικά μηχανήματα  στην περίπτωση της ΕΔΡΑΣ με  480.000€ προμηθεύεται ΕΝΑ;;;

Μοιάζει με μαγική εικόνα, αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα του κου Κασαπίδη:

 Ένα = δυο .

Επίσης  καταθέσαμε στα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής προσφορά (πηγή διαδίκτυο), στην οποία  το ίδιο φορτηγό με γερανό, λεπίδα, αλατιέρα και με ανατροπή τριών πλευρών  (κάτι που δεν διαθέτει το προτεινόμενο) προϋπολογισμού: 224.475€ με ΦΠΑ.

 Πρέπει επίσης να απαντήσει  ο κος Κασαπίδης,  γιατί δίνουμε  σχεδόν διπλάσια χρήματα  από τα κανονικά,  για να προμηθευτούμε  ένα μηχάνημα το οποίο συν τοις άλλοις θα έχει εγγύηση για αντιοξειδωτική  προστασία  μόλις 1 χρόνο(!) ;

Σε εκχιονιστικό όχημα με αλατιέρα  ;;;   ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ;;;

Να τονίσουμε ότι η έκπτωση είναι μόλις 2% .

Υπάρχει ένας μόνο  ενδιαφερόμενος στο διαγωνισμό.                                                                                                   Και το τίμημα είναι ξεκάθαρα  βλαπτικό για το δημόσιο συμφέρον.

Προτείναμε να ακυρωθεί ο  διαγωνισμός, να προκηρυχτεί ένας νέος και με το ποσό των 480.000 ευρώ να προμηθευτούμε αντί για ένα,  δύο εκχιονιστικά μηχανήματα μεγαλώνοντας έτσι το στόλο των μηχανημάτων της Περιφέρειας.

Ασυδοσίας συνέχεια……

Είναι απορίας άξιο ότι ενώ στις 28/7/2021 η Περιφέρεια προμηθεύτηκε πασαλομπήχτη   αξίας 72.384,00 ευρώ, τώρα προβαίνει και στην προμήθεια δευτέρου.

Να επισημάνουμε ότι εκτός από  το γερανό και τον πασαλομπήχτη τα υπόλοιπα παρελκόμενα (σύμφωνα με την Υπηρεσία)  είναι Ελληνικά και Πολωνικά.

Με εκτίμηση

Γιώργος Χριστοφορίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Συνδυασμού ΄΄ΕΛΠΙΔΑ΄΄               

17 σχόλια

  • Χριστοφοριδη λες αερολογιες. Υπαρχουν διαφοροι τυποι εκχιονιστικων και πολυμηχανηματων. Και το ξερεις καλα. Αυτα που κανεις ειναι προεκλογικα τερτιπια. Σας εχουμε παρει χαμπαρι.

    • κυρ Χριστοφορίδη ,μας κούρασες με το να παριστάνεις τον “καλό Σαμαρίτη”.Ότι στοιχείο ατασθαλίας έχεις ξέρεις που να απευθυνθείς . Ένα στοιχείο μπορούμε να προσάψουμε στον Περιφερειάρχη ,την μη διασπάθιση χρήματος των πολιτών τις Δυτικής Μακεδονίας.

    • Να διαβάζεις πιο προσεκτικά τα Δελτία Τύπου αν θες να πεις κάτι. Εκτός και αν πας να θολώσεις τα νερά με την αερολογία που έγραψες. Χριστοφορίδη είσαι σωστός!Οι κύριοι που το ψήφισαν πρέπει να απολογηθούν

    • Ξέρει πολύ καλά τι λέει. Είναι επαγγελματίας χειριστής μηχανημάτων και γνωρίζει πολϋ καλά και να διαβάζει τις προδιαγραφές, και τι τιμές ισχϋουν στην αγορά.

      • χαχα ε ναι προφανως το οτι ειναι χειριστης τον κανει ειδικο στα μηχανηματα, στις προδιαγραφες, στα δημοσια εργα, στην συναψη συμβασεων και αλλα πολλα….ενας αγραμματος ειναι που του δωθηκε βημα απο την Ζεμπελιαδου και εχει ανοιξει τον ανεμιστηρα της λασπολογιας!Εαν εχει στοιχεια να παει στον εισαγγελεα!Το να αφηνει υποννοιες με δελτια τυπου οταν μαλιστα υπαρχουν εισηγησεις απο την υπηρεσια ειναι ντροπιαστικο οχι μονο για τον συνδυασμο που εκπροσωπει, και που αυριο μεθαυριο εαν εκλεγει, θα κληθει να εμπιστευτει τις ιδιες υπηρεσιες, αλλα και για την ιδια την ζεμπελιαδου η οποια τον εχει βαλει μπροστα να καταγγελει τις υπηρεσιες ενω η ιδια ειναι δημοσια λειτουργος και μαλιστα γνωριζει απο διαδικασιες!

        • Κάλο σου πάτησε ο Χριστοφορίδης μάλλον. Οι υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους και εισηγούνται και οι αιρετοί αποφασίζουν. Κανένας δεν είναι υπεράνω ελέγχου Ο Χριστοφορίδης πρότεινε κάτι λογικό γιατί η έκπτωση 2% είναι πολύ μικρή και η τιμή που προκύπτει απο την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας δείχνει πολύ χαμηλότερο κόστος. Οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Όσο για το να πάει στον εισαγγελέα ξέρουμε ότι αυτό σημαίνει ότι το θέμα θα λυθεί σε καμιά εικοσαριά χρόνια ….

          • Δηλαδη μπορει να λεει ο,τι θελει χωρις να παει ποτε στον εισαγγελεα επειδη αργει η δικαιοσυνη!Πολυ ωραια λογικη ανωνυμε…ή μηπως εισαι ο χριστοφοριδης!Εαν θεωρει πολυ μικρη την εκπτωση να παει να δωσει ο ιδιος εκπτωση!Μαθατε ολοι πως γινονται οι προσφορες και οι διακηρυξεις!

  • Στείλε τα στοιχεία στον εισαγγελέα Γιώργο. Αν γίνεται διασπάθιση δημοσίου χρήματος να τιμωρηθεί.

  • Κανεις πεοβοκατορικη μικροπολιτικη χωρις πραξεις. Αν εχεις στοιχεια κινησου νομικα τι φοβασαι; Εεεε;

  • Ποιος ψήφισε την δισκυρηξη κ. Χριστοφοριδη; Αυτός που εισηγειτε και αυτοί που εγκρίνουν. Τότε έπρεπε να φωνάζεις. Γιαυτό είσαι στην επιτροπή.

    • Έχουν ξαναπροκηρυχθεί πολλοί διαγωνισμοί όταν κρίνεται με στοιχεία, ότι η έκπτωση είναι μικρή. Αυτό λεει απ΄ότι καταλαβαίνω ο Χριστοφορίδης ότι έπρεπε να γίνει.. Δεν ήταν συμφέρουσα η προσφορά για το δημόσιο. Που το περίεργο στην πρόταση του. Γιατί εκνευρίστηκαν οι κύριοι της ομάδας Κασαπίδη;;;

      • Δεν λεει αυτο!Αφηνει υποννοουμενα για διασπαθιση χρηματος!Δειτε τι ελεγε μεσα στο περιφερειακο συμβουλειο!Εαν δεν μπορει να συνταξει μια ανακοινωση ωστε να πει καθαρα την προταση του ας προσλαβει καποιον να του γραφει τα δελτια τυπου!Ισως μπορει και η Ζεμπελιαδου που εχει καποιον ειρμο και στηριζει αυτα που λεει!

  • Χριστόφοριδη όταν ψηφίζετε να προσέχετε.Επειδη έχουν αυτοί έχουν την πλειοψηφία αυτό δεν σημαίνει κάτι.

  • Χριστόφοριδη καλά φωνάζεις. Γιατί οι υπηρεσίες το εκτίμησαν τόσο ακριβό, στη διπλάσια τιμή. Γιατί δεν υπήρχε συμμετοχή; Γιατί μόνο 2%εκπτωση.Γιατι δεν κρίθηκε ασύμφορη η έκπτωση; Έχει ευθύνες η ΟΕ;Τυπικα όχι αλλά μπορούσε να μην εγκρίνει αυτή την χαμηλή έκπτωση και να επαναπροκηρυξει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.