Λιάκος Πολυδεύκης: “Η αλήθεια και η λάσπη για το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ”

4 Μαΐου 2023
19:14
Κανένα σχόλιο

Το ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ένα απαραίτητο εργαλείο άσκησης πολιτικής για κάθε δημοκρατική κυβέρνηση εντός της ευρωζώνης. Είναι μια Δημόσια Δωρεάν Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Συναλλαγών σε Ευρώ, που δίνει διέξοδο σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις από το ληστρικό αντίστοιχο των τραπεζών. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα το… 2019! Κατόπιν, το καταθέσαμε τον Δεκέμβρη του 2020 στη Βουλή ως Πρόταση Νόμου. Από τότε παλεύουμε να το διαδώσουμε, να ακουστεί, να μαθευτεί, να συζητηθεί. Από τότε κανένα κόμμα, κανένα κανάλι, καμία συστημική εφημερίδα, κανένας διαπλεκόμενος δημοσιογράφος δεν μας τίμησε ούτε με ένα σχόλιο, ούτε ένα ερώτημα.

Τα πλεονεκτήματά του είναι:

  • προσδίδει βαθμούς ελευθερίας στην Πολιτεία για στοχευμένες παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής αλλά και παρεμβάσεις στοχευμένης τόνωσης της ζήτησης σε περιόδους που αυτό απαιτείται
    •λειτουργεί ως ταμιευτήριο για τους πολίτες, με καλύτερους όρους απ’ ό,τι το τραπεζικό σύστημα
    •ενισχύει την εγχώρια παραγωγή
    •μειώνει το κόστος μιας μελλοντικής τραπεζικής κρίσης, και τέλος,
    •αυξάνει τις άμυνες της Δημοκρατίας μας απέναντι στις μισανθρωπικές και καταστροφικές επιταγές τρόικας και ολιγαρχίας – καθώς, εν δυνάμει, μπορεί να μειώσει το κόστος – και την καθυστέρηση – της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα (αν αυτό απαιτήσει η συγκυρία).

    Οι λόγοι που το κατεστημένο «ανακάλυψε» προεκλογικά την πρόταση νόμου του ΜέΡΑ25 για το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ και το έκανε πρώτο θέμα συζήτησης στα κανάλια είναι:

  • για να βγει από την ατζέντα – ιδίως μετά τα Τέμπη – ο αμαρτωλός βίος και η αποκρουστική πολιτική της κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
  • για να δαιμονοποιηθεί πλήρως το ΟΧΙ κι η προοπτική για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΡΗΞΗ, που φέρνει στο προσκήνιο των εκλογών το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.
  • Τώρα, που διαψεύστηκαν οι ελπίδες τους ότι το ΜέΡΑ25 θα έμενε εκτός Βουλής, ξάφνου «ανακάλυψαν» το ΔΗΜΗΤΡΑ με στόχο να κινδυνολογήσουν, διαστρεβλώνοντας χυδαία την πεμπτουσία του: Ένα εξαιρετικό εργαλείο που θα έπρεπε να έχει κάθε χώρα της ευρωζώνης, το παρουσιάζουν ως έξοδο από το ευρώ. Ένα εργαλείο που θα βοηθούσε να μειώσει το κόστος της χρεοκοπίας μιας τράπεζας, το παρουσιάζουν ως σχέδιο να κλείσουμε τις τράπεζες. Ένα εργαλείο που θα βοηθούσε να αντισταθούμε σε περίπτωση άλλου ενός οικονομικού πολέμου εναντίον του λαού μας από τις Βρυξέλλες, το παρουσιάζουν ως κήρυξη οικονομικού πολέμου εναντίον των Βρυξελλών.
  • Να αποσιωπηθούν οι αλήθειες που λέμε για τον «Ηρακλή», το Χρηματιστήριο Ενέργειας, τη μεγάλη ακριβεια, τη φτωχεια,τα κουπόνια, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες κ.ο.κ.

– Είμαστε σίγουροι, αφού το πολεμούν λυσσαλέα οι μεγαλοκαναλάρχες, οι ολιγάρχες και οι εκπρόσωποί τους, είναι καλό για τον ελληνικό λαό.

– Η λάσπη δε θα περάσει.

ΛΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25-ΣΥΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.