Πάρις Κουκουλόπουλος: “Βλάστη: Ένας τόπος με πλούσιο παρελθόν και δυναμικό παρόν που του αξίζει ένα καλύτερο μέλλον”

5 Μαΐου 2023
07:08
Η Βλάστη αποτελεί κλασική περίπτωση εφαρμογής του αγροτουριστικού μοντέλου ανάπτυξης, με βιωσιμότητα και αειφορία. Η ιστορία, ο πολιτισμός, το φυσικό τοπίο, ο παραδοσιακός οικισμός και η αστείρευτη αγάπη των απανταχού Μπλατσιωτών είναι τα πλεονεκτήματα της.
Ωστόσο, ο καθοριστικός παράγοντας ανάπτυξης είναι η ενίσχυση του μόνιμου πληθυσμού της.
Η κρίση που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία, το μεγάλο κενό στις ιατρικές υπηρεσίες, η μηδενική τραπεζική εξυπηρέτηση, η απουσία δημόσιων μέσων συγκοινωνίας πλην ελαχίστων δρομολογίων το καλοκαίρι, είναι προβλήματα που συναντάμε στη Βλάστη, όπως σε όλη την ύπαιθρο, και χρήζουν σοβαρής αντιμετώπισης προκειμένου να συγκρατηθεί ο πληθυσμός.
Ειδικά για τη Βλάστη είναι ιδιαίτερα σημαντική η ενίσχυση του κριτηρίου της εντοπιότητας στο Πρότυπο Κτηνοτροφικό Κέντρο που λειτουργεί εκεί. Για όλα αυτά είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στην πρόσφατη επίσκεψη μου με μόνιμους κατοίκους μεταξύ των οποίων, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, και αρκετοί νέοι. Η συζήτηση μας δεν περιορίστηκε στα καυτά προβλήματα που αναφέρθηκαν πιο πάνω καθώς η παρουσία των εκλεγμένων Προέδρων της Βλάστης από το 1986 μέχρι σήμερα έδωσε την αφορμή για μια ουσιαστική συζήτηση σχετικά με την αυτοδιοίκηση. Η ξεχωριστή κάλπη στις κοινότητες που κατάργησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι αναγκαιότητα, αλλά δεν αρκεί. Οι Κοινότητες πρέπει να ενισχυθούν αποφασιστικά με αρμοδιότητες και να εξασφαλιστούν θεσμικά τα απαραίτητα εργαλεία για να τις ασκήσουν.
Η Βλάστη όπως και πολλοί οικισμοί με ανάλογα χαρακτηριστικά μπορούν να έχουν ένα καλύτερο αύριο αρκεί να γίνει αντιληπτό στο κέντρο ότι η χώρα χωρίς την ύπαιθρο δεν έχει μέλλον.

Ένα σχόλιο

  • Προεκλογικά, σε όλους αξίζει ένα καλύτερο μέλλον.
    Αν οι πολιτικοί δημιουργούσατε το παρόν που αξίζαμε, τα χαϊβάνια δεν θα σας ψήφιζαν γιατί δεν θα θα υπήρχε περιθώριο βελτίωσης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.