Γ. Κασαπίδης: Λάσπη στον ανεμιστήρα με ψεύτικα στοιχεία, συνεχίζει να πετάει ο Περιφερειακός Σύμβουλος του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ», κ. Χριστοφορίδης – Με σεβασμό, διαφάνεια και εφαρμογή κατά γράμμα της νομοθεσίας, λογοδοτούμε για τις θεσμικές αποφάσεις των οργάνων καθημερινά  στους Δυτικομακεδόνες   –

5 Μαΐου 2023
17:52

 

Λάσπη στον ανεμιστήρα με ψεύτικα στοιχεία, συνεχίζει να πετάει ο Περιφερειακός Σύμβουλος του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ», κ. Χριστοφορίδης, καθώς πολύ έντεχνα χρησιμοποιεί παλαιοκομματικές μεθόδους, στην προσπάθεια του να παραπληροφορήσει τους Δυτικομακεδόνες.

Στην τελευταία του επιστολή στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής  και στην προσπάθεια του να αντιπολιτευθεί, κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή για ασυδοσία στην προμήθεια εκχιονιστικού μηχανήματος έργου με λεπίδα και αλατοδιανομέα  για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στην Π.Ε. Καστοριάς.

Να ενημερώσουμε τον κ. Χριστοφορίδη  για ακόμα μια φορά τα παρακάτω:

Το προς προμήθεια Όχημα Πολλαπλών Χρήσεων–Παρελκομένων θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες συντήρησης και λειτουργίας του Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Δ.Μ μήκους 560 Km.

Για την προμήθειά του πραγματοποιήθηκε Διεθνής Ανοιχτός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός με ημερομηνία δημοσίευσης στην ΕΕΕΚ την 31-10-2022 και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ήταν η 10-01-2023 χρόνος επαρκέστατος για οποιονδήποτε οικονομικό φορέα για να υποβάλει προσφορά.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του μηχανήματος ήταν τέτοιες που δεν δημιουργούσαν περιορισμούς  στους συμμετέχοντες καθώς  έλαβαν υπόψη τις παρατηρήσεις – επισημάνεις προγενέστερου διαγωνισμού για το ίδιο πολυμηχάνημα  το 2018 και ματαιώθηκε από την τότε Περιφερειακή Αρχή. Κανένας οικονομικός φορέας δεν διαμαρτυρήθηκε για τους όρους της διακήρυξης οι οποίοι εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή με την απόφαση 1460/22/04-10-2022 της διακήρυξης!

Το πολυμηχάνημα  περιλαμβάνει τα παρακάτω :

  1. Ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο 4×4 (κινητήρα 290 HP) για να φέρει τα εξαρτήματα που ζητούνται καθώς και όλα τα συστήματα  λειτουργίας και χειρισμού τους από την καμπίνα του χειριστή.
  2. Κιβωτάμαξα

iii.         Λεπίδα Αποχιονισμού

  1. Αλατοδιανομέα
  2. Μόνιμο τηλεσκοπικό γερανό
  3. Υδραυλικό βραχίονα με κεφαλή καταστροφέα και κλαδέματος

vii.        Μηχάνημα έμπηξης ή εξαγωγής πασσάλων

viii.       Μηχάνημα διάνοιξης οπών

Στον διαγωνισμό υποβλήθηκε μία προσφορά  και  όπως έχει κριθεί παγίως και νομολογιακά (Γνμδ ΝΣΚ 455/2006 Α’ Τμήμα και 250/2008 Δ’ Τμήμα) αυτό κάθε αυτό το γεγονός της εξ αρχής κατάθεσης, μιας και μόνο προσφοράς στον διαγωνισμό δεν αναιρεί την έννοια του μειοδοτικού διαγωνισμού και δεν κωλύει την περαιτέρω διαδικασία του. Ο σχετικά μικρός και περιορισμένος αριθμός των διαγωνιζομένων δεν ισοδυναμεί αυτομάτως και άνευ ετέρου με ανεπαρκή ανταγωνισμό (ΣτΕ 3399/2005, 2439/2007 και 1226/2011).

Το πολυμηχάνημα με τα παρελκόμενα του φυσικά και θα είναι καινούρια και αμεταχείριστα και  γι’ αυτό και η διάρκεια της σύμβασης σύμφωνα με τη διακήρυξη ορίστηκε σε 18 μήνες .  Οποιοσδήποτε Οικονομικός Φορέας μπορούσε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό χωρίς περιορισμούς και εφαρμόστηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το Ν.4412/2016 διαδικασίες!

Για να γίνει οποιαδήποτε οικονομική σύγκριση μεταξύ μηχανημάτων που προμηθεύτηκαν διάφοροι φορείς θα  πρέπει τα μηχανήματα να έχουν  τις ίδιες προδιαγραφές και  ο διαγωνισμός να έγινε με τις ίδιες συνθήκες που επικρατούσαν στην αγορά .

Είναι απορίας άξιο πώς, ενώ εφαρμόσαμε κατά γράμμα το νόμο που αφορά την ανάθεση και υλοποίηση έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, αμφισβητείται η διαδικασία από μία παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου και όχι από ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς!

Τις ανάγκες σε προμήθεια εξοπλισμού καθορίζουν μόνο οι υπηρεσίες που επιχειρούν επί του Εθνικού Οδικού Δικτύου της ΠΔΜ εξασφαλίζοντας την οδική ασφάλεια των χρηστών του!

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει, ότι σε πείσμα του κ. Χριστοφορίδη και της παράταξής του που ευαγγελίζονται την ασυδοσία στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής,  η  Περιφερειακή Αρχή υπηρετεί με απόλυτο σεβασμό το δημόσιο χρήμα και τη σωστή αξιοποίησή του, με εφαρμογή κατά γράμμα της νομοθεσίας, όσον αφορά τους όρους των διακηρύξεων, με διαφάνεια και λογοδοσία.

20 σχόλια

  • Κάτι παραπάνω θα ξέρετε στον συρφετό σας απο λάσπη και γκεμπελική προπαγάνδα! Εχετε μαστερ και ντοκτορα σε αυτα εσεις οι αριστοι

    • ΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΓΡΑΦΟΥΝ
      ΒΛΑΚΕΙΕς ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ.

      ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 2 ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ .
      ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ πχ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ MERCEDES με ένα μικρό LADA ??

  • να θυμισω τα πτιφουρ,τα γλυκισματα και τις κουρτινες,το καθε ενα απο 8.000 ευρω προυπολογισμο;και εαν οντως ειναι συκοφαντης παντων στην δικαιοσυνη,τα αλλα ειναι λογια κασαπιδη δηλαδη του αερα

  • ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΗ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ . ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ? ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 5 ΑΥΛΙΚΟΥΣ . ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΕΜΕ. ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ..

  • Γιώργο χάσαμε, 🙂 αστο μην το παιδεύεις μια χαρά πέρασες 4 χρόνια… μη προκαλείς την τύχη σου, απλά αποσύρσου αξιοπρεπώς….

    • Επιτέλους, να χαρείς και συ λιγάκι. Άλλη χαρά δεν έχεις στη ζωή σου, μόνο κατάθλιψη γιατί ο Κασαπίδης δεν σε μοιάζει !!

  • Οι αυλικοί σου Κασαπιδη δεν στα λένε καλά.Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό και μην υποτιμάς την νοημοσύνη του κόσμου..!!!

  • Μανουέλ Καντ: Το ηθικό είναι νόμιμο, αλλά το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό
    Κασαπίδη πρέπει να ξέρεις ότι οι μέχρι τώρα 20ετή νικηφόρα πορεία στον πολιτικό και αυτοδιοικητικό χώρο κρύβουν και μια εφιαλτική ήττα!
    Και αυτήν πρέπει να την περιμένετε σε λίγους μήνες.
    Θα είναι ίσως το μοναδικό κέρδος που θα αφήσετε στην πλειοψηφία του λαού της Περιφέρειας!
    Γιατί η πολιτική δεν είναι επάγγελμα!

    • ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ?

      ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ !!!!

  • Κασαπιδη σε ψηφισα ορκιζομαι οτι λεω αληθεια αλλα δεν σε ξαναψηφιζω,αποδειχτηκες λιγος και δυστυχως μεγας εγωιστης,ακους μονο τους αυλοκολακες σου που τρωνε ψωμι,φερθηκες αχαριστα και απαραδεκτα σε συμβουλους εκλεγμενους με σενα,τους πουλησες θεωρωντας οτι εισαι μοναρχης,εμεινες με τριτοτεταρτους εκλεγμενους που την επομενη φορα ΔΕΝ θα εκλεγουν γιατι αποδειχθηκανε λιγοι στις θεσεις ευθυνης,γελαει η περιφερεια με δαδαμογια-κοζατσανη,δεν εχουνε ιδεα,ντιο-κιανας-τσιουμαρης-κυριακιδου 4 χρονια μισθο αρα αλλαγες οπου θελεις και οχι αξιοκρατικες και εκτος 2-3 πολλοι ικανοι που ξερανε το αντικειμενο,βλεπε γιουλα-σαββοπουλος-κιοσσες,ερχεται η ωρα της καλπης,καληνυχτα.

  • Και μόνο που άφησες να γίνουν τόσες κατάφορες αδικίες στο Οργανόγραμμα της Περιφέρειας είναι αρκετό να μην ξαναπάρεις ψήφους.Άφησες δολοπλόκους να κάνουν ό,τι θέλουν.ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ.ΤΕΛΟΣ.

  • Καλό δρόμο κυρ Κασαπίδη μου!Πήγαινε στα φυτά και στα μοναστήρια σου και μην ξαναπεράσεις από Περιφέρεια μεριά.Δεν θα μας λείψεις.
    Υ.Γ Δεν το λέμε ούτε από ζήλεια ούτε από κακία.Δεν κάνεις απλώς.Φιλιά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.