Π. Κουκουλόπουλος για την χθεσινή ομιλία Τσίπρα στην Κοζάνη: “Όλα αυτά που ανακοίνωσε για τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα, δηλαδή το τοπικό ΑΕΠ, γιατί άραγε δεν τα εφάρμοσε όταν κυβερνούσε;”

7 Μαΐου 2023
07:04

 

 

Μια εύλογη απορία προκαλεί η ομιλία Τσίπρα στην Κοζανη. Όλα αυτά που ανακοίνωσε για τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα, δηλαδή το τοπικό ΑΕΠ, γιατί άραγε δεν τα εφάρμοσε όταν κυβερνούσε; Μήπως νομίζει ότι στις μέρες του προσθέταμε θεσεις εργασίας και εισόδημα; Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Νομός Κοζανης γνώρισε ύφεση συνολικά 25,5% όταν η χώρα ηταν περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2014.

Η ύφεση προκλήθηκε από τη μείωση της λιγνιτικής παραγωγής κατά 50% μόλις ανέλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και από ολέθριες πολιτικές επιλογές στο πεδίο της αναπτυξης.

Η Πτολεμαιδα V καθυστέρησε 2 χρόνια

Η μετεγκατάσταση Ακρινής εξελίχθηκε σε εμπαιγμό

Το Αρδευτικό Βόρειας Ζώνης έμεινε στα αζήτητα

Η σιδηροδρομική γραμμή Κοζανη-Καλαμπάκα βγήκε από τις εθνικές προτεραιότητες ενώ ήταν έτοιμη για δημοπράτηση.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνέχισε στο δρόμο του κ Τσίπρα δε δίνει το δικαίωμα στον τελευταίο να μας εμπαίζει.

Για την πρωτοφανή κρίση που αντιμετωπίζει ο τοπος μας ευθύνονται αμφότεροι, Τσίπρας και Μητσοτάκης, από κοινού και εξ αδιαιρέτου.

32 σχόλια

  • γιατί κι εσείς και η νέα Δημοκρατία δημιουργήσετε τα χρέη και τα μνημόνια και σταματα επιτέλους να μας θεωρείς χαζούς

  • Γιατί είχατε ρίξει την χώρα στα βράχια εσείς με την ΝΔ και φωνάζατε και βάστα Γερούν και βάστα Σοΐμπλε από πάνω.

  • Γιατί εάν τα έκανε τότε, σήμερα δεν θα είχε τι να τάζει.
    Δηλαδή, κάνει Πάρη ότι έκανες κι εσύ…

  • Από ποιον πλανήτη ήρθες Παρασκευά;
    Εσύ όταν κυβερνουσες μας άφησες να πληρώνουμε ακόμη και σήμερα απο 1.000.000 €στη ΔΕΗ για τα επόμενα 10 χρόνια για την ΔΕΥΑΚ!
    Το ξέχασες ή άρχισες να ξεχνάς;

  • για τον ίδιο λόγο που δεν κάνατε και εσείς αυτα που υποσχεθήκατε απο το 1981 πάρη μου.

  • Έχω μια απορία είναι υποχρεωτικό μία κυβέρνηση μια περιφέρεια ακόμα και ένας Δήμος να παρέχει θέσης εργασίας αφού κάνεις δεν μπορεί να απομακρύνει τον κόσμο από τα καφέ ή να ανακόψει την τάση της δουλείας προς της ανεπτυγμένες δήθεν χώρες; καλημέρα

  • Πάρη αν σοβαρευτεί ο Ανδρουλάκης θα ξαναψηφίσω ΠΑΣΟΚ. Να δηλώσει ότι θα συνεργαστεί για να έχει η χώρα σταθερότητα.
    Κατά τα άλλα έχεις δίκιο.
    Αν όχι θα αναγκαστούμε πολλοί σύντροφοι να ψηφίσουμε ΝΔ

  • Παρη μου τα μνημονια που ψηφισες εσυ ως βουλευτης ΠΑΣΟΚ εφάρμοσαν. Μην κοροιδευομαστε μεταξυ μας τωρα….Οσο για το αρδευτικο παρη μου μαλλον το ξεχασε ο Γιουνγκερ.

    • Και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ψήφισε μνημόνιο και έκανε το δημοψήφισμα από ΟΧΙ -> ΝΑΙ…. Στη συνέχεια δεν μας έβγαλε από τα μνημόνια ο Τσίπρας; Γιατί δεν έβαλε το αρδευτικό (με 4 βουλευτές στο νομό !!!) μπροστά;

  • Γιατί ειχε κατι πονηριδηδες σαν εσενα και τους σαμαροβενιζελους φιλους σου Παρουλη που δεν αφήσατε ουτε σεντ στα ταμεία
    φαγατε και τα πομολα και τις πετουγιες και τα ταβανια μαζί
    και περίμενε ο καθε ανύπαρκτος να του καλυτερέψει την ζωή ο Τσίπρας μέσα σε ελαχιστο χρονο απο την ωρα που εκλεχτηκε λες και ειχε κανένα μαγικό ραβδάκι. Καταλαβες Πάρη που το κομμα σας χρωσταει μαζι με τις μπλε ακριδες κατι δις στις τραπεζες και εχετε και το θρασος απο πάνω να κουνάτε και δαχτυλάκια.

    • Δεν είχε μαγικό ραβδάκι;;; Αλήθεια; Μα αυτός έταζε πως η “Ελπίδα Έρχεται”, θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, θα αποκτούσαν οι έλληνες αξιοπρέπεια (να θυμίσω το lockdown, το δημοψήφισμα που από ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ…). Θράσος έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας που εκμεταλλεύτηκε τον ελληνικό λαό για να γίνει από 3% (οριακά) κυβέρνηση με τους ψεκασμένους ΑΝΕΛ ! (αλήθεια, πόσα στελέχη των δεξιών ΑΝΕΛ έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ;;; )

      • Τα ιδια θα θα θα και πολυ χειροτερα ελεγε και ο κουλης το 19 – αν εισαι μητσοτακικος –
        θυμισου τι ελεγε στη Φλωρινα τον Μαη του 19 για την ΔΕΗ και τι εκανε οταν εγινε κυβερνηση. Αν εισαι Πασοκος ο Νικολακης νομιζει οτι θα γινει πρωθυπουργος ακομη
        προσεξτε μην συγκυβερνησετε με τον αλλο που σας παρακολουθουσε ακομα και οταν πηγαινατε απο δωματιο σε δωματιο γιατι θα ειστε μεγαλα κοροιδα της τραπουλας.
        Περιμενουμε παρολα αυτα να μας πειτε ποτε θα ξεπληρωσετε τα δανεια σας εξυγιαντες και οι δυο μιας και μας φερατε αναπτυξη και πλεονασματα (τι ωρα? χαχαχαχα)

        • Και η μπάλα στην εξέδρα όπως πάντα, ότα δεν υπάρχουν επιχειρήματα.
          Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με τους ψεκασμένους δεξιούς και δεν πείραξε κανέναν συριζαίο αριστερό. Αντίθετα, τους έχετε και στο κόμμα σας!

  • Κύριε Κουκουλόπουλε μετά την χθεσινή συγκέντρωση είμαι σίγουρος για αυτό που φοβάστε… έδρα το ΠΑΣΟΚ δεν βγάζει στην Κοζάνη…αν θέλετε ακόμα το καλό του τόπου βρείτε έναν τρόπο να σταματήσει ο πρώην συνεργάτης σας την καταστροφή της περιοχής…

    • Είναι φυσικό να φοβάστε μήπως πάρει έδρα ο Πάρις ! Θα κάνει τους βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ να φαίνονται σαν μέλη δεκαπενταμελούς!!

  • Η ιστορία της χώρας ξεκινά το 2015!. Πριν όλα ήταν ιδανικά!!!. Δεν χρεωκοπήσαμε το 2010, δεν υποστήκαμε τις συνέπειες δύο καταστροφικών μνημονίων (μείωση του ΑΕΠ κατά 25%, εκτόξευση της ανεργίας στο 27%, αύξηση του δημόσιου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από 130% στο 180%). Ποιοι κυβέρνησαν τότε; Γ, Παπανδρέου (2009 – 2011), Σαμαράς- Βενιζέλος (2011 -2014). Και δεν κυβέρνησαν διαδοχικά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από το 1974 έως την χρεωκοπία. Ο Π. Κουκουλόπουλος υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ από διάφορες θέσεις ευθύνης όλη την προαναφερόμενη περίοδο. Η μήπως όχι; Μάλλον θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι και η δική του πολιτική καριέρα ξεκίνησε το 2015!!!.

    • Μπράβο !! Πολύ σωστός !! Χρεωκοπήσαμε ουσιαστικά το 2010 από τον Καραμανλή και τη ΝΔ και ευτυχώς ήταν το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου να κρατήσουν την χώρα εντός ΕΕ !! Αλήθεια, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν; Μήπως στις πλατείες να χτυπούν τις κατσαρόλες και τάζουν λαγούς με πετραχήλια;

  • Πόσο πίσω είμαστε ως κοινωνία εδώ στην περιοχή που ακόμα διατηρούμε το πασοκ τόσο ψηλά 😂 Στην αθήνα ούτε 5% δεν πήραν και εδώ τους δίνετε δέκα 🐑

  • κ. Κουκουλόπουλε, ο Αλέξης Τσίπρας χθες είπε για συμμετοχή του λιγνίτη στο 20% των αναγκών ηλεκτροδότησηε έναντι του 9% που ήταν το 2021 και 2022, κι ότι θα επιστραφούν στους αγρότες της περιοχής οι εκτάσεις των ορυχείων που παρακρατά η ΔΕΗ για Φ/Β κλπ. (πάνω από 50.000 στρ. για όσους ξέρουν την περιοχή). Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει άποψη για το συγκεκριμένο θέμα; Όσο δε για την απολιγνιτοποίηση να θυμίσουμε στους αναγνώστες πως πριν την πολιτική Μανιάτη (συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου) για τη μικρή ΔΕΗ προηγήθηκε η Μπιρμπίλη ως υπουργός ΥΠΕΚΑ του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την πρόταση του ΥΠΕΚΑ(20-20-20, Ιούνιος 2010), στα πλαίσια εφαρμογής σχετικών αποφάσεων της Ε.Ε.-28 ως προς τα όρια των εκπεμπόμενων ρύπων από τους ΑΗΣ, για την περιοχή Πτολ/δας – Αμυνταίου προβλέπονταν απόσυρση λιγνιτικών μονάδων συνολικής ισχύος 3733 MW μέχρι το 2021 και ένταξη δύο νέων μονάδων συνολικής ισχύος ~1260 MW, δηλ. ΠΤΟΛ/ΔΑ 5 (2017) και ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6 (2025). Ειδικά για την 3ετία 2022 έως και 2024 προβλέπονταν να λειτουργούν στην περιοχή μόνο οι μονάδες ΠΤΟΛ/ΔΑ 5 και ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 5, συνολικής ισχύος περίπου 1000 ΜW, έναντι της απόσυρσης ισχύος 3733 MW. Τούτο σημαίνει ότι η ετήσια παραγωγή λιγνίτη θα μειώνονταν από το επίπεδο των 50 εκ. τον. (2010) στα 11 εκ. τον., τουλάχιστο για την περίοδο 2022-2024, που αντιστοιχεί σε μείωση της εξορυκτικής και της αντίστοιχης οικονομικής δραστηριότητας στα λιγνιτωρυχεία και τους ΑΗΣ της περιοχής κατά 78% περίπου. Ουσιαστικά, λοιπόν, ο Μητσοτάκης υλοποιεί την πολιτική Μπιρμπίλη την οποία επιταχύνει προς το χειρότερο με τη βίαιη και πρόωρη απολιγνιτοποίηση. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε ποιοι και πότε καθόρισαν τις βασικές γραμμές της ηλεκτρενεργειακής πολιτικής της χώρας τις οποίες πληρώνει πρώτα και κύρια η περιοχή της Δ. Μακεδονίας.

    • Συγνώμη φίλε αναγνώση, διαβάζεις τι γράφεις; “…ο Αλέξης Τσίπρας χθες είπε για συμμετοχή του λιγνίτη στο 20% των αναγκών ηλεκτροδότησηε έναντι του 9% που ήταν το 2021…” ΠΟΙΟΣ ήταν κυβέρνηση το 2015-2019;;; ΠΟΙΟΣ ήταν Πρωθυπουργός; Ο κ.Τσίπρας λοιπόν σας εμπαίζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ !!!

  • Για τον ίδιο λόγο που ούτε εσείς όταν κυβερνουσατε δεν κάνατε τίποτα από όσα λέγατε. Είστε όλοι ψεύτες και απατεώνες.

  • Στουπεν Πάρι…δεν τον άφκαν….

    Το θέμα είναι ότι ηπεν σωστά πράγματα..το θέμα είναι μπορούμε να εμπιστευτούμε έναν άθεο… πρωθυπουργό…που θέλει να αφής τσ ΛΟΑΤΚΙ ελεύθερους..να μας κυβερνήσει..και αν τον αφήσουν και τώρα…να φκιασ αυτά που λέει..διότι ξέρει και από κολοτουμπες δαυτος..

  • Ο Τσίπρας δεν τα εφαροσαι γιατί κυβέρνησε μόνο 4 χρόνια . Ενώ εσύ που κυβερνάς 40 χρόνια τί έκανες κύριε Κουκουλοπουλε.Αμε στο καλό

  • Μα, αγαπητέ μου, ο Τσίπρας και το συριζα δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν όσα ταζουν, στα 4,5 χρόνια που συγκυβέρνησαν με τους ψεκασμένους, γιατί μόνο τους μέλημα για την Μακεδονία ήταν η υπογραφή της συμφωνίας των λιμνών.
    Την επόμενη φορά αχρηστερά, γύρω στο 2060, βλέπουμε. Άλλωστε με το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο των Τσίπρα Βαρουφάκη και Καμμένου, όλη η δημόσια περιουσία έχει υποθηκευτεί μέχρι το 2114. Ναι, από εκείνες τις γνωστές στο ΚΚΕ εσωτερικού αποικιοκρατικές συμβάσεις που ήταν της μόδας τον 19ο αιώνα και μέχρι πριν τη λήξη του Α παγκόσμιου πολέμου. Σε τέτοιες συνθήκες μας γύρισε το συριζα.
    Γι’ αυτό ποτέ ξανά αχρηστερά.

  • Το μονο που εκανε το ΠΑΣΟΚ ηταν να κλεισει την ΠΤΟΛ5 κ να πανηγυριζει για τις πρασινες θεσεις εργασιας με την Μπιρμπιλη και τον ΓΑΠ. Αληθεια ποση υποκρισια!

    Οταν ο ΣΡΖ δεν δεχτηκε την λυση της μικρης ΔΕΗ εσεις με τη δεξια ωρρυοσασταν. Γιατι ξεπουλιοταν τσαμπα η ΔΕΗ με τα Υδρηλεκτρικα

    Ο ΣΡΖ ειχε καταθεσει προταση στο ΕΣΕΚ 2018 με συμμετοχη λιγνιτη κατα 17% το 2030 κ περα. Ειχε προκηρυξει διαγωνισμο και γισ την αποθειωση του ΑΔ4 εκτοε του ΑΔ5 που εγινε ευτυχως. Τον ΑΔ4 τον κατηργησε ο Χατζιδακης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.