Σας ενημερώνουμε πως η εκκλησία μας διοργανώνει στις 27 ΜΑΪΟΥ κρουαζιέρα στο Άγιον Όρος.

Μια εκδρομή που αφορά ΌΛΟΥΣ (άντρες και γυναίκες μιας και η εκδρομή θα γίνει με καραβάκι περιμετρικά της ακτής).
Στο σύνολο θα επισκεφτούμε δέκα μοναστήρια ενώ θα γινει στάση στα ανοιχτά της Σκήτης της Αγίας Άννας όπου με δικό τους καραβάκι μοναχοί θα μας φέρουν Άγια Λείψανα για προσκύνημα.
                              ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
-Ώρα συγκέντρωσης στις 05:30 το πρωί πλησίον του Ι.Ν. Πέτρου Και Παύλου Κοίλων Κοζάνης.
– Στη συνέχεια θα πάρουμε παρουσίες
– και έξι παρά θα αναχωρήσουμε για Ουρανούπολη.
-Το καράβι αναχωρεί στις 10.30 και κατευθύνεται προς την πρώτη Ιερά Μονή της νοτιοδυτικής πλευράς της χερσονήσου, θα χρειαστεί μόλις 45 λεπτά, μέχρι τότε ακούγεται στα μεγάφωνα η ιστορία του Αγίου Όρους κ περνάμε πλάι σε σκήτες και αρσανάδες (τα λιμανάκια των ιερών μονών).
 – Η πρώτη Ιερά Μονή που θα συναντήσουμε είναι η Ιερά Μονή Δοχειαρίου, και συνεχίζουμε ως εξής:
Ιερά Μονή Ξενοφώντος, Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμωνος, Ιερά Μονή Ξηροποτάμου, κεντρικό λιμανάκι Αγίου Ορους Δάφνη, Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα, Ιερά Μονή Γρηγοριου, Ιερά Μονή Διονυσιου, Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, Νέα σκήτη, Σκήτη της Αγίας Άννης όπου και θα γίνει μια στάση εν πλω στα 500μ από την ακτη ώστε να μπορέσουν οι Ιεροί Πατέρες με δικό τους βαρκάκι να προσεγγίσουν το σκάφος μας να επιβιβαστούν και να πραγματοποιηθεί το Προσκύνημα.
-Μετά το περας το καράβι αναχωρεί και συνεχίζει να ταξιδεύει προς το λιμάνι της Ουρανουπολης.
 Η συνολική διάρκεια της εκδρομής υπολογίζεται στις 3 ώρες και 45 λεπτά έως 4 ώρες.
-Μετά την αποβίβαση μας από το καράβι επιβιβαζόμαστε στα λεωφορεία και κατευθυνόμαστε στον Άγιο Πρόδρομο ένα μικρό χωριουδάκι στην Χαλκιδική που απέχει 50 χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης και μόλις 14 από τον Πολύγυρο. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Χολομώντα και αποτελεί ιδανική στάση για τους επισκέπτες του Αγίου Όρους τόσο για το φαγητό του όσο και για τη χαλάρωση τον καφέ και την αναψυχή.
Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το ποτάμι Ρεσετνικιώτη (Ολύνθιο) που το διασχίζει και περιβάλλεται από έντονη βλάστηση, αλλά και το όμορφο και μικρό μεταβυζαντινό ξωκλήσι του Αγίου προδρόμου, από το οποίο πήρε και το όνομά του.
-Στη συνέχεια θα ορίσουμε ώρα συνάντησης και επιστροφής και με το καλό θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή μας.
Το κόστος της εκδρομής είναι στα 35€ και οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν από τώρα.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (6976681781)

Γιώργος Παπαδόπουλος