Στο Πράσινο Ταμείο η ολοκλήρωση της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητήριου του ΔΑΚ Κοζάνης

8 Μαΐου 2023
14:18

Τη χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης και των εσωτερικών διαρρυθμίσεων του κολυμβητηρίου του ΔΑΚ Κοζάνης ενέκρινε το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, μετά την υποβολή της πρότασης από το Δήμο Κοζάνης.

Αναλυτικά, το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου αποφάσισε θετικά για την έγκριση της χρηματοδότησης ύψους 2.017.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος Κοζάνης έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση και για το υπόλοιπο ποσό που απαιτείται.

Η συγκεκριμένη έγκριση αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη και έρχεται ως επικύρωση όσων πρόσφατα η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου έθεσε υπόψη της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της αντιδημάρχου και γονέων της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης (ΚΕΚ), στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης, μετά από πρόσκληση που τους απηύθυνε, η κ. Τουμπουλίδου ενημέρωσε, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών:

1) για το φάκελο έργου που ενέθεσε ο Δήμος Κοζάνης στην ΑΝΚΟ τον Ιανουάριο το 2020  και την παραλαβή του τον  Αύγουστο 2020,  που αφορούσε σε  νέο κτήριο κολυμβητήριου με πισίνα 50μ. και μικρή πισίνα

2) για την υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Τροφίμων (Οκτώβριος 2020) για παραχώρηση κατά χρήση έκτασης 13.355,00 τ.μ. στο υπ.αρ. 542γ1 ακίνητο του αγροκτήματος Λευκόβρυσης προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί η νέα υποδομή

3) για την απορριπτική απάντηση της Δ/νσης Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας  του συγκεκριμένου Υπουργείου  λόγω μη διαθεσιμότητας του χώρου και την αρχειοθέτηση του αιτήματος (Απρίλιος 2022)

4) για την συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο της ΚΕΚ κ. Μανταλούφα και τη διαμόρφωση της πρότασης για κατασκευή νέας κολυμβητικής δεξαμενής 33*25, η οποία περιλαμβάνεται στο εγκεκριμένο έργο των 80 εκατομμυρίων ευρώ του ΣΔΙΤ. Η κατασκευή προβλέπεται σε εκτάσεις του Δήμου στην περιοχή της ΖΕΠ, δίπλα στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.

5) για την ολοκλήρωση της ενίσχυσης στην υφιστάμενη μεταλλική κατασκευή του κολυμβητηρίου στο ΔΑΚ, έργο που συμβατοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε εντός του 2022. Το έργο αφορούσε ΜΟΝΟ στην ενίσχυση και την αντικατάσταση τμημάτων του υφιστάμενου μεταλλικού σκελετού.

6) για την ολοκλήρωση της μελέτης και το αίτημα χρηματοδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης και των εσωτερικών διαρρυθμίσεων του κολυμβητηρίου του ΔΑΚ, ως δεύτερο συμπληρωματικό έργο στις εργασίες ενίσχυσης του μεταλλικού σκελετού που προηγήθηκαν.

Όπως υπογράμμισε η αντιδήμαρχος, το έργο αυτό είναι ξεχωριστό και αποτελεί τη δεύτερη φάση παρέμβασης στο κολυμβητήριο του ΔΑΚ, μετά την ενίσχυση του μεταλλικού κελύφους.

13 σχόλια

 • Εδώ πιάνει τοπο τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα
  Η πόλη σβήνει αλλά οι υπεύθυνοι του Δήμου μιλούν,μιλούν και μόνο μιλουν και νομίζουν ότι κάνουν έργα με τις ανακοινωσεις

 • Μας δουλεύουν κανονικά.. αυτοί δεν έλεγανλδοεκλογικα το 2019 ότι δεν ξέρουν γτ έχει κλείσει η πισίνα από τη διοίκηση Ιωαννιδη? Αυτοί δεν έλεγαν ότι θα κλείσει γρήγορα σύμφωνα με το ΔΙΚΟ τους σχεδιασμο? 5 μήνες πριν τις εκλογές άρχισε το ταξιμο πάλι. παλιό το κολπάκι όμως. Η ουσία είναι ότι 4 χεονια μετά και η κοζανη δεν έχει κολυμβητηριο στο ΔΑΚ πάρα μόνο το Λιαπειο οου άνοιξε ο Ιωαννιδης! (Αναμένουμε και ξαφνική κινητοποίηση το θέμα του ΟΣΕ)

 • Μετά από χαμένα έτη λόγω άγνοιας των προηγούμενων και αδιαφορίας των συνεργαζόμενων έρχεται η δικαίωση της κας της φωτογραφίας. Κουκουλοπουλος, Βλατης, Μαλουτας, Τουμπουλιδου, όλοι τους μηχανικοί,έτρεξαν και τρέχουν με γνώση την αλλαγή της πόλης. Με νέα Λασσάνη, σιδηροδρομικο σταθμό,Σδιτ κάνουμε βήματα μπροστά. Το παλιό καλό ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ.

 • Μπράβο Νούλα!!!
  Μετά από τους ανύπαρκτους αντιδημάρχους τεχνικών έργων,της περιόδου 2015-2019 αλλά και 2019-2021 επιτέλους άρχισε να κυλάει το νερό στ’αυλάκι !!!

  • Δεν είδαμε να διαφωνεί σε κάτι η Νούλα… άλλωστε δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε…

  • Πρώην,θα έρθεις εσύ να τα στρώσεις όλα με τον δικό σου τρόπο τον κουτοπόνηρο,στον ύπνο σου.

 • Ε σε 4 ακόμα χρόνια θα είναι έτοιμο…. μια 8ετια ρε παιδιά… τίποτα.
  Απλά δεν θα υπάρχει παιδί που να ασχολείται με την κολύμβηση πλέον

  • Μπορείτε να πάμε στον εισαγγελέα, να κάνετε καταγγελία,και να ενημερωθείτε και από αυτόν για την αλήθεια.Και ποια είναι η αλήθεια;
   Η προηγούμενη διοίκηση Ιωαννίδη αποφάσισε να γκρεμίσει με μισό εκατομμύριο τη σκεπή και να μετατρέψει σε ανοιχτή πισίνα το κολυμβητήριο χωρίς να υπάρχει σχέδιο ρεαλιστικό με μελέτη και χρηματοδότηση για τη συνέχεια.
   Ευτυχώς ασχολήθηκαν κάποιοι που ξέρουν και θα έχει η Κοζάνη αδειοδοτημένο κολυμβητήριο στο ΔΑΚ και σε λίγα χρόνια και δεύτερο κολυμβητήριο στη ΖΕΠ μέσω ΣΔΙΤ με 33αρα πισίνα.Αυτά.Απλά και καθαρά.

   Το δυστυχήμα για την πόλη είναι πως κάποιοι λυπούνται που δίνονται λύσεις σε χρόνια προβλήματα(κολυμβητήριο, Λασσάνη, κλπ)αντί να χαίρονται…Πόσο στενάχωρο…

   • Με τον ίδιο τρόπο και την ίδια προχειρότητα (επιεικής χαρακτηρισμός) η διοίκηση Ιωαννίδη χαρακτήρισε τον Δημοτικό Κήπο οικοδομικό τετράγωνο και τον προώθησε ως οικόπεδο για να χτίσετε μέσα και να μην σας σταματάει κάνεις…και έτσι προωθείτε και τα υπόλοιπα αισχη από τσιμέντα που βαλθηκατε να φτιάξετε. Αυτό γιατί δεν το διορθώνουν λοιπόν οι τωρινοί;; Επειδή δεν φέρνει η φύση χρήματα; Επειδή είναι ο εύκολος στόχος για να φαγωθούν λεφτά ΕΣΠΑ; Επειδή με τις νομιμοποιημένες αυθαιρεσίες χαρακτηρισμού του χώρου τα “νερά εγιναν θολά” και δυστυχώς δεν προστατεύεται πλεον με αυστηρή νομοθεσία; ..και υπάρχουν και άλλα πολλά επειδη και ερωτηματα που είναι ατελειωτα…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.