Γ. Κασαπίδης: «Προωθούμε τα προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας. Ανοίγουμε δρόμους στις αγορές του εξωτερικού, προς όφελος των τοπικών παραγωγών, επαγγελματιών, επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας συνολικά»

8 Μαΐου 2023
16:33

«Βασικός στόχος και επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής  είναι η προβολή και η προώθηση των επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας που παράγουν ποιοτικά, αγροδιατροφικά προϊόντα». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης, έδωσε το στίγμα και τις κατευθύνσεις για την υπογραφή της σύμβασης του προγράμματος: «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ στις ΗΠΑ και τον Καναδά», από την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, στο κτίριο της ΖΕΠ.

Το πρόγραμμα ακολουθεί την προσέγγιση ενός καλαθιού προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ που παράγονται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η εκστρατεία θα παρέχει πληροφορίες στους καταναλωτές σχετικά με το σχήμα ποιότητας ΠΟΠ/ΠΓΕ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα πλεονεκτήματα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Ένωσης και των υψηλών προτύπων που εφαρμόζονται στις μεθόδους παραγωγής στην Ένωση και ιδιαίτερα όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων, την ποιότητα και τη γεύση τους.

Απώτερος στόχος της Σύμπραξης είναι να αναδείξει και να προωθήσει όλα τα αγροδιατροφικά προϊόντα που παράγονται στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην τοπική, εθνική και διεθνή αγορά, προς όφελος των τοπικών παραγωγών, επαγγελματιών, επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας συνολικά.

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο κ. Κασαπίδης: «θα στοχεύσουμε τους αγοραστές, τους εισαγωγείς και τους διανομείς, με στόχο να συνάψουμε επιχειρηματικές συμφωνίες και να εξάγουμε τα προϊόντα στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά».

Έχοντας ως βάση την ανάλυση των αγορών – στόχων, το εν λόγω πρόγραμμα έχει δύο SMART στόχους:

  • Να παρέχει νέες γνώσεις στους καταναλωτές
  • Να αυξήσει τις εξαγωγές στις χώρες – στόχους

Το έργο θα διαρκέσει 3 χρόνια, με συνολικό προϋπολογισμό 2.305.000,00 €.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής  είναι η προβολή και προώθηση των επιχειρήσεων της Περιφέρειάς που παράγουν ποιοτικά, αγροδιατροφικά προϊόντα, τα οποία  μπορούν να εξαχθούν στην αγορά της Αμερικής και συνολικότερα, η προώθηση των συμφερόντων  της Περιφέρειάς μας μέσω της στοχευμένης δικτύωσης και της προσέλκυσης επιχειρηματικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος.

9 σχόλια

  • Όλα τα έχεις φτιάξει τέλεια φτιάξε και αυτό τέλεια ο ε 65 περνάει από τα γρεβενα αντί από την κοζανη δεν έκανες τίποτα γι αυτό ούτε και οι άλλοι βουλευτές η γέφυρα στα σερβια προβληματική η γέφυρα στο ρυμνιο θα δέχεται όλη την κίνηση δεν έχεις κάνει κάτι για να την φτιάξει πιο δυνατή είχες τον χρόνο δεν έκανες τίποτα μια τρύπα στο τριγωνικό έκλεισες και αυτη με το ζόρι γιατί δεν λειτουργεί η γέφυρα σερβιων

    • Πόση χολή βγάζετε γι’ αυτό τον άνθρωπο;; Είναι ο πιο παρεξηγημένος πολιτικός. Λυπάμαι για τους Κοζανίτες…

  • Καλά στην Αμερική; πιο μακριά θέλω. Τα μήλα φτάνουν εκεί; ίσως με παγάκια. Η λεβάντα θα ταγκίσει.

  • Όλα θα τα μεταφέρεις στον ώμο;
    Για να μετακινηθούν τα προϊόντα πρέπει να υπάρχουν υποδομές!

  • Ανοίγει η αγορά της Αμερικης!
    Για ξινη ούρδα στα σούπερ της Αμερικής,για να μη χαλάει στον δρόμο μέχρι να φτάσει,αφού είναι ξινή.
    Τι άλλο θ ακούσουμε!
    Η αγορά στα γειτονικα κράτη σας πειράζει, μου θέλετε κι Αμερική!!!

  • Εμείς σε προωθούμε στην έξοδο!!!
    Όσες αλχημικές κινήσεις και να κλίνεις και όσο προσπαθείς να φανείς
    νομοταγείς….
    Το ξέρουμε το παραμύθι…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.