Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης: 1η συνάντηση χορού καλλιτεχνικών σχολείων

9 Μαΐου 2023
13:47
Κανένα σχόλιο

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης καλεί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους τους φίλους του χορού και των Δημιουργικών Τεχνών σε ένα ξεχωριστό τριήμερο εκδηλώσεων κλασικού, μοντέρνου και παραδοσιακού χορού, που διοργανώνονται με επίκεντρο το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας- ΑντΙπεριφέρεια Π.Ε. Κοζάνης, του Δήμου Κοζάνης και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Καλλιεργώντας το ενδιαφέρον και τα ταλέντα των μαθητών για τις τέχνες του Θεάτρου, Κινηματογράφου, Εικαστικών και Χορού (κλασικού, σύγχρονου και παραδοσιακού), το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης από την Πέμπτη 11-05-2023 έως το Σάββατο 13-05-2023 φιλοξενεί μαθητές από τα Καλλιτεχνικά Σχολεία, των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου Κρήτης, του Κερατσινίου-Δραπετσώνας και του Περιστερίου. Στόχος είναι η σύνδεση των μαθητών της κατεύθυνσης Χορού, η ανταλλαγή εμπειριών και η δημιουργία χορευτικών καλλιτεχνικών παραστάσεων με ήχο, κίνηση, έκφραση μέσα από την τέχνη, ομορφιά και αρμονία σώματος και πνεύματος.

Η τριήμερη συνάντηση περιλαμβάνει δύο παραστάσεις σύγχρονου και κλασικού χορού, μία παράσταση παραδοσιακών χορών, καθώς και εργαστήρια σύγχρονου, κλασικού και παραδοσιακού χορού, ξεναγήσεις στην ευρύτερη περιοχή και μαθητικές γιορτές με τα υπόλοιπα σχολεία μας και με τη μουσική υποστήριξη του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας.

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 όλες οι τάξεις της κατεύθυνσης Χορού του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης θα παρουσιάσουν χορογραφίες στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, στις 20.30.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 θα παρουσιαστούν χορογραφίες από τα Καλλιτεχνικά Σχολεία Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κοζάνης και Περιστερίου στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, στις 20.30.

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα Καλλιτεχνικά Σχολεία Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κοζάνης και Περιστερίου υπό τη μουσική συνοδεία του παραδοσιακού συνόλου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στην κεντρική Πλατεία Κοζάνης, στις 12.00.

Στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης θα λειτουργεί Έκθεση Εικαστικών Έργων των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης

Σε όλες τις παραστάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.