Καλλιόπη Βέττα: «Οι πολίτες αγωνιούν για την οικονομική τους κατάσταση, δεν αντέχουν με τα επιδόματα και τα pass κάθε είδους – Προεκλογικές περιοδείες»

10 Μαΐου 2023
15:58
Κανένα σχόλιο

Η υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα πραγματοποίησε χθες περιοδεία στο Μηλοχώρι, το Εμπόριο, την Αναρράχη, την Άρδασσα και την Ασβεστόπετρα, ενώ σήμερα παρευρέθηκε στην Πτολεμαΐδα, όπου επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά μαζί με συνυποψηφίους της και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως και Δημοτικές Υπηρεσίες.

Στις συναντήσεις με τους πολίτες αντάλλαξε απόψεις για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση. Κυρίαρχα θέματα των συζητήσεων ήταν η ακρίβεια, οι ανεπαρκείς απολαβές σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, η ερημοποίηση των χωριών και η έλλειψη προοπτικών.

Η κ. Βέττα τόνισε ότι όλοι οι πολίτες τους οποίους συναντά το τελευταίο διάστημα, ακόμα και αυτοί που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε καλή οικονομική κατάσταση, εκφράζουν έντονη αγωνία καθώς ο προϋπολογισμός τους δεν επαρκεί για την κάλυψη των μηνιαίων αναγκών τους. Επεσήμανε, επίσης, ότι οι πολίτες δυσφορούν με την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης η οποία με καθυστερημένα ημίμετρα και επιδόματα επιχειρεί, ανεπιτυχώς, να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Ανέφερε ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, με την αυτόματη αναπροσαρμογή σύμφωνα με τον πληθωρισμό, η μείωση του Φ.Π.Α στο 6% στα τρόφιμα και η μείωση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα, συνιστούν μία πρώτη δέσμη μέτρων για την ανακούφιση της κοινωνίας.

Στις υπηρεσίες της Πτολεμαΐδας συζήτησε για τις εξελίξεις στην περιοχή. Κοινή αγωνία όλων, εκτός από τα ευρύτερα προβλήματα, είναι η οικονομική καθήλωση της περιοχής, ελέω της βίαιης απολιγνιτοποίησης.

Η υπ. Βουλευτής, τους ενημέρωσε για τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για τις λιγνιτικές περιοχές και συγκεκριμένα:​

• Μετάθεση του χρόνου λήξης της Πτολεμαΐδας V

• Ενίσχυση του Ταμείου Μετάβασης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

• Θέσπιση της ρήτρας μηδενικού αναπτυξιακού και κοινωνικού ελλείμματος, δέσμευση για αύξηση των θέσεων εργασίας και για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της περιοχής.

• Επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ

• Στήριξη των ενεργειακών κοινοτήτων.

• Χωροταξικός σχεδιασμός για τις Α.Π.Ε. ώστε να σταματήσει η κερδοσκοπία με την άναρχη ανάπτυξή τους

• Επαναπόδοση των αγροτικών γαιών της ΔΕΗ στην τοπική κοινωνία

Όπως τόνισε, οι παραπάνω θέσεις αποτελούν σαφή οδικό χάρτη για την ομαλή μετάβαση στη νέα ενεργειακή εποχή.

Σήμερα, στις 18:00, η κ. Βέττα θα επισκεφθεί την Ολυμπιάδα, τη Γαλάτεια, το Δροσερό, τον Φούφα και την Καρδιά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.