Nέα δημόσκοπηση για Περιφερειάρχες – Σε “ελεύθερη πτώση” ο Γιώργος Κασαπίδης – Ποσοστό 47,2% κρίνει κακή ή πολύ κακή τη θητεία του περιφερειάρχη – Σχεδόν οι μισοί πολίτες (49%) λένε ότι δεν θα ψήφιζαν σίγουρα ή μάλλον σίγουρα τον κ. Κασαπίδη

11 Μαΐου 2023
13:20

Οι εθνικές εκλογές μπορεί να μονοπωλούν το ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες, ωστόσο, οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου αποτελούν σταθμό για τη χώρα. Μια δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Good Affairs καταγράφει τις τάσεις που επικρατούν στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Αν οι πολίτες θα ξαναψήφιζαν τον νυν περιφερειάρχή τους, πως κρίνουν τη θητεία του αλλά και αν η καλή ή κακή επίδοση του περιφερειάρχης κάθε περιοχής θα επηρεάσει την ψήφο στις εθνικές κάλπες.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 8.486 πλήρως απαντημένων ερωτηματολογίων την περίοδο 19-26 Απριλίου.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι για τους περισσότερους περιφερειάρχες η θητεία κρίνεται αρνητικά από τους πολίτες και είναι μεγαλύτερο το ποσοστό αυτών που δεν θα τους ξαναψήφιζαν από εκείνους που θα τους στήριζαν.

Ανεργία, οδικό δίκτυο, ακρίβεια είναι τα κυριότερα προβλήματα για τις περιφέρειες με εξαίρεση στο Βόρειο Αιγαίο που κυριαρχεί το μεταναστευτικό.

Παράλληλα, σε συντριπτικό ποσοστό οι πολίτες ζητούν όριο θητειών για τους περιφερειάρχες ενώ οι περισσότεροι τονίζουν ότι δεν θα επηρεαστεί η ψήφος τους στις εθνικές εκλογές από την καλή ή κακή πορεία των περιφερειαρχών.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  • Ποσοστό 47,2% κρίνει κακή ή πολύ κακή τη θητεία του περιφερειάρχη και το 34,1% καλή ή πολύ καλή.
  • Σχεδόν οι μισοί πολίτες (49%) λένε ότι δεν θα ψήφιζαν σίγουρα ή μάλλον σίγουρα τον κ. Κασαπίδη και το 33,5% σίγουρα ναι ή μάλλον ναι. Υπάρχει κι ένα 7,6% που απαντά ίσως.
  • Το 52,1% λέει ότι η κακή ή καλή επίδοση του περιφερειάρχη δεν θα επηρεάσει την ψήφο στις εθνικές εκλογές ενώ το 43,6% ότι θα την επηρεάσει.
  • Το 69,5% ζητά ορισμένο όριο θητειών και το 24,9% λέει όχι.
  • Ποσοστό 80,8% ζητά ευρύτερες συγκλίσεις στο πρόσωπο του υποψηφίου ενώ το 14,1% να εκφράζει τον κομματικό του φορέα.
  • Ως μεγαλύτερο πρόβλημα και μάλιστα με συντριπτικό ποσοστό 68,6% είναι η ανεργία, κάτι που δείχνει ότι στην συγκεκριμένη περιοχή η αναζήτηση δουλειάς είναι καθημερινή. Ακολουθεί η ακρίβεια με 8,1% και το οδικό δίκτυο με 5,5%.

Πηγή https://www.in.gr/2023/05/11/politics/aftodioikisi/dimoskopisi-eikona-stis-13-perifereies-pos-krinoun-oi-polites-tis-thiteies-ton-perifereiarxon/

33 σχόλια

  • Μην μιλάτε θα ξυπνήσετε το καλό παιδί από το όνειρο που ζει. Δεν χρειαζεται δημοσκοπήσεις, Να ειναι καλά οι αυλοκόλακες που του λένε οτι ειναι ο καλύτερος, χωρίς αντίπαλο, οτι εκανε την Δυτικη Μακεδονία Ελβετία.

  • Μαζί Αμανατίδης
    Μαζί Κοκκαλιαρης
    Μαζί Μαλουτας ή έστω συνεχίζουμε Μαζι

    Το βουλευτικό γραφείο του Αμανατίδη στεγάζεται στο πρώην βουλευτικό γραφείο του Κασαπίδη!
    Σήμερα ο Αμανατίδης ετοιμάζεται για περιφερειάρχης;

  • ωραια! καλα παμε.. αρα το υπολοιπο 53% κρίνει καλη ή πολλή καλή τη θητεια! Forza ψηλε συνεχιζουμε!!

    • θα’θελες πολύ, όμως η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων δεν είναι μπακαλική. 33,5% είναι το ποσοστό του “σίγουρα ναι/μάλλον ναι” που ερμηνεύεται ως απώλεια κοντά στο 20%, δηλαδή “κατάρρευση” ποσοστού σε σύγκριση με το 2019. Και είναι λογικό αν αναλογισθεί κανείς ότι επί 3 χρόνια η περιφέρεια ήταν σε “αγρανάπαυση”…..

      • 33,5% οι υπολοιποι που ακουγονται τι ποσοστά λες να πετύχουν πανω απο 10%.. ποιος ξεκινάει απο καλυτερη αφετηρία?

    • 1) Αν τυχόν δεν βγει βουλευτης κ κατέβει Αμανατίδης ο Κασαπίδης δεν θα τολμήσει καν να βαλει υποψηφιος, δεν περναει ουτε δευτερο γύρο.
      2) Το πιθανοτερο ομως ειναι θα κατεβουν Λευτερης Ιωαννιδης , Κατανας, Ζεμπιλιαδου, Κασαπίδης θα περασει οριακα δευτερο γυρο με Ιωαννιδη και εκει θα συντριβεί.
      Αυλοκόλακα 2-3 μεινατε ζεπ ακόμη, οι περισσότεροι πηδηξανε απο το καραβι ήδη

      • Όλη τη τετραετία σιγή ιχθύος σε θέματα
        – πατρίδας (Σκόπια -Αιγαίο, εθνική αποστείρωση στην παιδεία)
        -Ορθοδοξίας (αν έχεις τέτοιες εμπειρίες)
        -οικογένειας ( διαστροφικές τάσεις στο οικογενειακό δικαιο)
        – δημοκρατίας (ελευθερία Τύπου-αναστολή υγειονομικών)

        Δεν μπορώ να τον ψηφίσω και χωρίς Κασαπίδη !

    • μπα αλλαξαν τα δεδομενα ανωνυμε.ο κοσμος δεν ειναι πια ο ιδιος .Αρχιζει και τιμωρει και δεν ξεχναει.

  • Ο/Η Περιφέρεια ξανά ούτε με κυάλι! 4 χρονια χαμενα για την Δ.Μακεδονια! λέει:

    Ακόμα υπάρχουν τρολ που υποστηριζουν τον ανυπαρκτο των κηπων
    για πολλα γελια χαχααχαχαχα!

      • Μια χαρα ειναι η υγεια μου μην αγχωνεσαι
        τωρα που καταρρέει το μπλε τσιρκο τωρα ξανανιωσα φιλαρακο! Εσυ κοιτα την δικη σου γιατι προβλεπω να ερχεται μεγαλο δακρυ σε κανα 10ημερο αρχικα και μετα τον Οκτωβρη!

  • o Κάτανας που είναι σε όλα αυτά? τι κάνει? μήπως κάνει υπομονή λόγω εθνικών εκλογών και θα ξεσπάσει μετά?

    με την πολυσυλλεκτικότητα του (πήγε πχ στον Ανδρουλάκη) πιστεύω θα χτυπησει γερό ποσοστό αν κατέβει για περιφερειάρχης.

    • Μη στεναχωριέσαι όταν θα βγει ο Κατανας Περιφερειάρχης τότε όλοι θα δείτε…..
      Είναι ο μοναδικός που πονάει τον τοπο μας….
      Και θα κάνει πράγματα για τη Δυτική Μακεδονία…
      Χάρη προχώρα είμαστε μαζί σου….

  • Ο κόσμος της ΝΔ τον βρίζει φαντάζεστε τι ποσοστό θα πάρει… τον Οκτώβριο….
    Όποιος δεν θέλει να δει την αλήθεια θα την δει τον Οκτώβριο….

  • Προς το παρόν οι πολίτες της Δ. Μακεδονίας πρέπει να διώξουν με την ψήφο τους τον Κούλη από το τιμόνι της χώρας. Ο κ. Κασαπίδης ας περιμένει λίγους μήνες ακόμα πριν μας …αποχαιρετήσει κι αυτός!!

  • Με τα εγκλήματα που έκανε με τις επιδοτήσεις μεσά θα πρέπε να ναι αλλά Ελλάδα είσαι. Υπαρχουν βέβαια και προβατάκια κυρίως ανω τον 60 που θα τον ψηφίσουν ο κόσμος να χαλάσει. Αλλά αυτοί είμαστε…

  • Περίεργο μου φαίνεται. Τόσα ξωκλήσια, τόσες εκκλησίες και τόσους παπάδες και παρεκκλησιαστικές οργανώσεις χρύσωσε. Να μην το εκτιμήσουν οι αγνοί χριστιανοί;

  • Αυτά είναι τα λάθη του κάθε ψηφοφόρου
    Να δημιουργούν με την ψήφο τους ….επαγγελματίες πολιτικούς!
    Με ότι αυτό μεταφράζεται στην συμπεριφορά των περισσοτερων.
    Βλέπετε ακόμα ότι το πολιτικό σύστημα αυτοπροστατευεται δεν βάζει φραγμό στις
    στην εκλογή του καθενός πολιτικού όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.