Τιμώντας την 12η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών , το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας πραγματοποίησε ανάλογη ομιλία στους μαθητές του 10ου Νηπιαγωγείου Πτολεμαΐδας. Η Πρόεδρος του τοπικού τμήματος Κούλα Πουλασιχίδου έχοντας δίπλα της τα μέλη του ΔΣ Παναγιώτα Ζαφειρίδου , Σοφία Μουτάκη και Παρασκευή Νάκα , αλλά και τις Εθελόντριες Λουκιανή Απαζίδου, Ειρήνη Μπουντούρη και Βαρβάρα Ελευθεριάδου , έφθασαν το πρωί της Πέμπτης στο χώρο του Νηπιαγωγείου όπου τους περίμεναν η Προϊσταμένη του Σχολείου Κυριακή Τσογγίδου , οι Νηπιαγωγοί Μαρία Στεφανίδου και Αλκμήνη Μπίλιου με την Νοσηλεύτρια Παρασκευή Ζενέλι , ενώ Θέρμη ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι λιλιπούτειοι μαθητές στην αντιπροσωπεία του Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας, χαρίζοντας τους ένα υπέροχο πρωινό . Παίρνοντας το λόγο η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας Κούλα Πουλασιχίδου επισήμανε ότι: ” η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών , η 12η Μαΐου έρχεται να μας θυμίσει το νευραλγικό ρόλο του νοσηλευτή και της νοσηλεύτριας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας Η 12η Μαΐου έχει επιλεγεί προς τιμήν της πρώτης Νοσηλεύτριας που γεννήθηκε την ημέρα αυτή , της Αγγλοϊταλίδας Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, η οποία ήταν πρωτεργάτης του ιδρυτή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ερρίκου Ντυνάν. Ο ρόλος των Νοσηλευτών είναι πολυδιάστατος προσφέροντας τις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες. Είναι οι “ψυχές” των Νοσοκομείων σε όλα τα επίπεδα υγείας προσφέροντας σωματική και ηθική ανακούφιση στους πάσχοντες συνανθρώπους μας”.

Επιπλέον η κ. Πουλασιχίδου ανέλυσε την έννοια του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την εποχή μας και είναι συνδεδεμένος με τις τεράστες αξίες όπως η προσφορά , η κοινωνική αλληλεγγύη, ο αλτρουισμός . “Ο εθελοντής είναι άμισθος και συμμετέχει οικειοθελώς σε ένα οργανισμό ή σύλλογο και το πρώτο που χρειάζεται για να γίνει κάποιος εθελοντής είναι η αγάπη προς τον πλησίον που ξεκινάει από την καρδιά και διαχέεται στο περιβάλλον . Ο εθελοντισμός είναι ανεκτίμητος γιατί οι εθελοντές προσφέρουν κομμάτια από την ψυχή τους και για να καρποφορήσει ο εθελοντισμός σε μία κοινωνία πρέπει να φυτευτεί στο χώμα της , ξεκινώντας από τα μικρά ακόμα παιδιά ” , επεσήμανε μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια τα παιδιά ανέπτυξαν ένα διάλογο με τις εθελόντριες, στις οποίες έθεσαν διάφορες ερωτήσεις αναφορικά με την εμπειρία τους και την επιλογή τους να υπηρετήσουν τις αξίες του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Ήταν μία ιδιαίτερα όμορφη εκδήλωση στο φιλόξενο χώρο του Νηπιαγωγείου, η οποία ολοκληρώθηκε με προσφορά δώρων που φιλοτέχνησαν τα παιδιά, με θεματολογία ανάλογη του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών , αλλά και του εθελοντισμού.