Καλλιόπη Βέττα στην Καλαμιά Κοζάνης: «Η υπεράσπιση του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος της Π.Ε. Κοζάνης δεν επιδέχονται εκπτώσεων και συμβιβασμών» – Συναντήσεις και Περιοδείες

12 Μαΐου 2023
18:38
Κανένα σχόλιο

Η υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε την Καλαμιά, το Λιβαδερό και το Τριγωνικό ενώ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Στην Καλαμιά, όπου υπάρχει ένα ζωντανό κι επιτυχημένο κίνημα υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος ενάντια στις ανεξέλεγκτες χωροθετήσεις σταθμών Α.Π.Ε., η κ. Βέττα τόνισε ότι η Π.Ε Κοζάνης πληρώνει βαρύτατο τίμημα από την κωλυσιεργία και την σκοπιμότητα της κυβέρνησης που έχει αφήσει, εσκεμμένα, άναρχο το συγκεκριμένο τοπίο.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά, θα ρυθμίσει τον τομέα των Α.Π.Ε. ώστε να επιτευχθεί ενεργειακή δημοκρατία και ασφάλεια, προσιτή ενέργεια, περιβαλλοντική ισορροπία και ισονομία με έτερους παραγωγικούς κλάδους, όπως ο αγροτικός και ο κτηνοτροφικός.

Στο Λιβαδερό και το Τριγωνικό, αντάλλαξε απόψεις για τις επερχόμενες εκλογές αλλά και τις ευρύτερες εξελίξεις. Τονίστηκε πως το δίλημμα υφιστάμενη κατάσταση – πολιτική αλλαγή αποτελεί μια πρόκληση και μια ευκαιρία για τους πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αλλάξουν το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Στην συνάντηση της με τον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας κυριάρχησε η συζήτηση για το μέλλον των επιχειρήσεων, αλλά και της περιοχής ευρύτερα. Όπως τονίστηκε, η βίαιη απολιγνιτοποίηση, σε συνδυασμό με την ακρίβεια και την άνοδο των πρώτων υλών και των καυσίμων καθώς και η έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τους επιχειρηματίες, και συνακόλουθα, τους εργαζόμενους της Πτολεμαΐδας.

Η υπ. Βουλευτής τόνισε ότι με ημίμετρα, επιδόματα και pass κάθε είδους, η αγορά δεν ανατάσσεται. Αντίθετα, χρειάζεται ένα συνεκτικό σχέδιο που θα συμπεριλαμβάνει τονωτικά μέτρα όπως αναστολή πλειστηριασμών, ρύθμιση ιδιωτικού χρέους με διαγραφή των οφειλών της πανδημίας και ένταξη όλων στις 120 δόσεις, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, δίκαιο φορολογικό σύστημα, με αφορολόγητο για όλους στα 10.000 ευρώ και αναλογική διανομή των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, ιδίως του Ταμείου Ανάκαμψης, με πρόσβαση όλων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην χρηματοδότηση.

Αύριο στις 10:30 η κ. Βέττα θα επισκεφθεί το Τσοτύλι όπου στις 12:30 θα μιλήσει στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ενώ στη συνέχεια, στις 14:00, θα περιοδεύσει στον Πεντάλοφο. Το απόγευμα, στις 19:30, θα μιλήσει στην Νεάπολη, στο καφενείο του Γιώργου Τσαρτσαμπαλίδη.​

Με εκτίμηση

Γραφείο υποψήφιας Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.