Νόηση Φροντιστήριο Μ.Ε. στην Κοζάνη: “Eπιδιώκουμε την παροχή ολόπλευρης γνώσης και την υιοθέτηση μιας κριτικής παιδαγωγικής προσέγγισης”

13 Μαΐου 2023
18:17
Κανένα σχόλιο
“Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει, αλλά μία φωτιά που πρέπει να ανάψει”
Στο φροντιστήριο Μ.Ε. Νόηση – Κριτική Παιδαγωγική, επιδιώκουμε την παροχή ολόπλευρης γνώσης και την υιοθέτηση μιας κριτικής παιδαγωγικής προσέγγισης, καθώς θεωρούμε ότι αυτά είναι τα απαραίτητα εφόδια για τη βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών και των μαθητριών, καθώς και για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.
✅Συμβάλλουμε ώστε η ενασχόληση με τη γνώση να μην αποτελεί απλά μια διαδικασία αποθήκευσης πληροφοριών, αλλά μια διαδικασία που βοηθάει στη μορφωτική ανάπτυξη των μαθητών.
✅Προωθούμε τη νόηση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων ανάλυσης, σύγκρισης, συνδυασμού, σύνθεσης, ορισμού και ταξινόμησης που συνθέτουν την ικανότητα του ανθρώπου να σκέπτεται κριτικά και να επιλύει προβλήματα.
✅Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της ικανότητας των μαθητών και των μαθητριών να χρησιμοποιούν τη γλώσσα με ευκολία και ακρίβεια, να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους και τη μνήμη τους.
✅Επιδιώκουμε μια ολοκληρωμένη μόρφωση των μαθητών και των μαθητριών, έτσι ώστε να αναπτύσσουν και να ενισχύουν την ικανότητά τους να κατανοούν πώς λειτουργούν και αλληλεπιδρούν τα αντικείμενα και οι θεωρίες γύρω μας και όχι μόνο να αναγνωρίζουν την ύπαρξή τους.
✅Θεωρούμε ότι η κατανόηση και η χρήση των επιστημών μπορούν να γίνουν κτήμα κάθε ανθρώπου, γι’ αυτό αντιμετωπίζουμε κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια ως μοναδική προσωπικότητα και στοχεύουμε στην προσωπική τους βελτίωση.
✅Προωθούμε την αυτόνομη και αυτόβουλη μάθηση στους μαθητές και τις μαθήτριες και προωθούμε την “μάθηση της μάθησης”.
✅Επιμένουμε στη διανοητική απόλαυση που προσφέρει η απόκτηση γνώσης και στην άμεση εφαρμογή της για την επίτευξη των στόχων μας.
Επιμέλεια σπουδών: Ασπράγκαθος Αβραάμ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.