Την Κυριακή 14 Μαϊου 2023 και ώρα 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η γιορτή της μάνας στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου Αγίου Φωτίου στην Πεντάβρυσο Εορδαίας, οργανωμένη από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Αθλητικό Σύλλογο Πεντάβρυσου Ο ΔΙΓΕΝΉΣ.

Κεντρική ομιλήτρια στην ποντιακή διάλεκτο για την μάνα όλων των εποχών ήταν η συγγραφέας και ποιήτρια Παρθένα ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΟΥ ενώ έργα ζωγραφικής από τους μαθητές της σχολής της Αφροδίτης Γκρίζη εκτέθηκαν στον αύλειο και εσωτερικό χώρο της ενορίας.
Χαιρετισμό για την εκδήλωση απηύθυνε η εκπρόσωπος του Δήμου κυρία Αντωνιάδου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πασσαλίδης και ο Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας κ. Μαυρίδης.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο πρώην Δήμαρχος Βερμίου κ. Τσοκτουριδης.
Ποιήματα στην ποντιακή διάλεκτο απήγγειλαν τρεις έφηβοι μαθητές και κατόπιν ακολούθησε βράβευση μαθητών  που αριστεύουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από την ίδια την ομιλήτρια με το βιβλίο της ΠΟΡΕΊΑ ΜΝΉΜΗΣ ΣΤΟ ΒΈΡΜΙΟ.
Επίσης, δωρεές ποιητικών ποντιακών βιβλίων της Αλίκης Κουρτίδου, μητέρας της συγγραφέως Π. Τσοκτουριδου, έγιναν εκ μέρους του Συλλόγου Πεντάβρυσου στις μάνες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
Ο Σύλλογος Πεντάβρυσου τίμησε τις παρευρισκόμενες μάνες με κεράσματα από γλυκά και γλάστρες λουλουδιών.
Συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον κόσμο και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απηύθυναν οι κύριες Γκρίζη και Τσοκτουριδου.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δραστήρια  Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Ευγενία Ευθυμιάδου, η οποία ευχαρίστησε όλον τον κόσμο για την παρουσία του, που συμβάλλει στη διατήρηση και συνέχιση του Ποντιακού Ελληνισμού.
Χρόνια πολλά μάνες, ευχήθηκε στο τέλος της ομιλίας της η κυρία Τσοκτουριδου, και από εμάς έχετε στη γιορτή σας λίγα λουλούδια, ένα χαμόγελο, ένα φιλί κι ένα Ευχαριστώ για όσα μας προσφέρατε. Μάνες, να είστε ευτυχισμένες. Την ευχή σας να έχουμε.