Σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο υποψήφιος βουλευτήε Π.Ε. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Κώστα Πασσαλίδης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες όλων των ηλικιών και να ενημερωθεί για μια σειρά ζητημάτων σε Ανατολικό, Κομνηνά, Πύργους και Μεσόβουνο.
«Δεσμεύομαι πως τα προβλήματα των κατοίκων θα γίνουν και δικά μου στη Βουλή», τόνισε σε κάθε χωριό της περιοχής ο Κώστας Πασσαλίδης, ο οποίος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αμέριστη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγροτικό κόσμο της περιοχής, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο μείζον ζήτημα των μεσαζόντων που ευθύνονται για την κερδοσκοπική διαφορά της τιμής των προϊόντων από το χωράφι του παραγωγού μέχρι τα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Ο υποψήφιος βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ανέλυσε επιγραμματικά το πρόγραμμα του κόμματος για τον αγροτικό τομέα, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει:
Στήριξη και ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας
 Αγροτικά χρέη: Ρύθμιση οφειλών ΤΧΣ. Άμεση άρση κατασχέσεων, διαγραφή τόκων και μακροχρόνια ρύθμιση αποπληρωμών των δανείων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας
 Αλλαγή κανονισμού ΕΛΓΑ, ώστε να διατηρηθεί ο δημόσιος και αλληλέγγυος χαρακτήρας του, αλλά ταυτόχρονα να καταστεί κοινωνικά δίκαιος και πραγματικά αρωγός στο εισόδημα του παραγωγού, με θεσμοθέτηση της προκαταβολής αποζημιώσεων
 Θεσμοθέτηση της διμερούς ισόποσης χρηματοδότησης του ΕΛΓΑ από τους παραγωγούς και το ελληνικό Δημόσιο
 Νομοθετική παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος της εξεύρεσης εργατών γης, με ενίσχυση των υπηρεσιών σε προσωπικό, αναβάθμιση της ενημέρωσης των αγροτών και παροχή κινήτρων ενσωμάτωσης στις τοπικές κοινότητες υποδοχή.