50.000 ευρώ από την ΠΕ Κοζάνης για την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Δήμου Κοζάνης και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  για το έτος 2023

16 Μαΐου 2023
08:58

 

 Την έγκριση υποβολής Πρότασης στο ΕΑΠ 2017-2021 για το έργο με τίτλο: «Προγραμματική  Σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,  Δήμου Κοζάνης και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  για το έτος 2023», εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 9ης Μαΐου 2023. Ακολούθησε την ίδια ημέρα και η έγκριση σχεδίου και όρων Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Κοζάνης και της  Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κοζάνης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης), μετά από εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας .

Η σύμβαση αφορά την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Κοζάνης και της  Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κοζάνης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης), προκειμένου να ενισχυθεί η όσο το δυνατόν πιο ουσιαστική και ολοκληρωμένη θεατρική ανάπτυξη της περιφέρειας.

Η πρόταση προϋπολογισμού 50.000 ευρώ αφορά:

  • Την ενίσχυση  της θεατρικής ανάπτυξης της πόλης της Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
  •  Την  ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, συμμετέχοντας στις διαδικασίες για τη θεατρική και γενικότερα πολιτιστική ανάπτυξη και την τόνωση της καλλιτεχνικής ζωής.
  • Την  συστηματοποίηση της συνεργασίας των τοπικών καλλιτεχνικών δυνάμεων με τις καλλιτεχνικές δυνάμεις της υπόλοιπης περιφέρειας αλλά και του κέντρου και του εξωτερικού, για εμπλουτισμό της καλλιτεχνικής και ιδιαίτερα θεατρικής δραστηριότητας.
  • Την προώθηση, ανάπτυξη και διάδοση της θεατρικής τέχνης, με την παραγωγή, οργάνωση και παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, καθώς και άλλων πολύπλευρων εκδηλώσεων.

 Η Περιφερειακή Αρχή στέκεται αρωγός και στηρίζει έμπρακτα κάθε καλλιτεχνική προσπάθεια που προάγει τον πολιτισμό με κάθε δυνατό τρόπο.

Ένα σχόλιο

  • Τα θεατρικα εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. γιατι δεν λειτουργούν;
    Είχε ζητηθεί από τους επαγγελματίες του θεάτρου της περιοχης να στείλουν βιογραφικά στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πού είναι οι συνεργασίες μςζί τους;
    “Συστηματοποίηση της συνεργασίας” με “τοπικές καλλιτεχνικές δυνάμεις” εννοείτε του ερασιτέχνες;
    Το να καλούνται έτοιμες παραστάσεις δεν ειναι παραγωγή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.