Β. Κωνσταντόπουλος: Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Σερβίων για το εργοτάξιο σπαστήρα στις αποθέσεις των λατομείων Τρανοβάλτου

16 Μαΐου 2023
12:20
Συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων το θέμα της εγκατάστασης του εργοταξίου σπαστήρα στις αποθέσεις των λατομείων Τρανοβάλτου, θέμα που η δική μας παράταξη ζήτησε να συζητηθεί επειγόντως.
Από την συζήτηση προέκυψε, ότι για την εγκατάσταση του εργοταξίου στις αποθέσεις, απαιτείται απαραίτητα να υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να τηρούνται οι όροι της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του χώρου.
Ο δήμαρχος κατά παράβαση της νομοθεσίας και αγνοώντας το δημοτικό συμβούλιο έδωσε προφορική άδεια στον εργολάβο, ο οποίος στην συνέχεια εγκατέστησε το εργοτάξιο.
Εμείς ως παράταξη στηλιτεύσαμε την ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχει ο δήμαρχος για την περιουσία του δήμου και τον τρόπο που ενήργησε στην συγκεκριμένη περίπτωση, παραβαίνοντας τον νόμο και μην εφαρμόζοντας τις διαδικασίες.
Η πρότασή μας περιελάμβανε:
1. Τον υπολογισμό του κόστους πώλησης των αμμοχαλίκων στον εργολάβο, κόστος που προσδιορίστηκε στις 40.000 ευρώ περίπου.
2. Τα έσοδα αυτά να επιστρέψουν στην κοινότητα Τρανοβάλτου, μέσω ανταποδοτικών έργων, που αφορούν κυρίως τις χαλικοστρώσεις στις κτηνοτροφικές μονάδες, χωρίς αποκλεισμούς αλλά και τους δρόμους προς ΜΑΒΕ και Φρούριο. Την προτεραιότητα των χαλικοστρώσεων θα την προσδιορίσει το τοπικό συμβούλιο του Τρανοβάλτου.
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι με την πρότασή μας διασφαλίζονται τα συμφέροντα του δήμου, η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, διασφαλίζεται διαφάνεια στην διαχείριση των εσόδων αλλά κυρίως διασφαλίζεται η εφαρμογή των νόμων και ο σεβασμός στους θεσμούς.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι κατανόησαν την ορθότητα της πρότασής μας και ομόφωνα υπερψήφισαν την πρότασή μας.

8 σχόλια

  • ΣΩΣΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΝ:
    ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ, ΚΑΘΩΣ ΕΔΩΣΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
    ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΑ ΗΠΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΠΥΡΙΔΟΥ ΕΙΣΤΕ ΗΠΙΩΝ ΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΕ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ

  • ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΟΥΛΙΟΥ 15/5/2023 ΣΕΡΒΙΩΝ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΟΤΙ ΛΕΣ ΒΑΣΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ…ΠΗΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ…..
    ΚΥΡΙΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ ΗΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ” ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΣΟΥ”

  • Βασίλη δεν το κατάλαβες ακόμα; Τόπο στα νιάτα, απόλαυσε την συνταξούλα σου , κάνε διακοπές και μην φοβάσαι, θα ζήσουμε και χωρίς εσένα. Πρέπει να αφήσεις τους νεότερους της παράταξής να αναλάβουν μπορούν να σταθούν πολύ καλύτερα από σένα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.