Στη μνήμη της κυρίας Αγνής Παπαποστόλου Καθηγήτρια – Θεολόγος (Γράφει η Καλλιόπη Καραφύλλη – Κοντού)

16 Μαΐου 2023
19:49

Ένα αηδόνι σταμάτησε να κελαηδεί.

Χρόνια πολλά κατανάλωσε το γλυκόλαλο σκοπό σε πόλεις και χωριά. Να ξυπνήσει συνειδήσεις από το λήθαργο της άγνοιας του προορισμού του ανθρώπου. Να οδηγήσει νεανικές ψυχές στο σταυροδρόμι της ζωής τους. Να γλυκάνει πονεμένες καρδιές. Να ρίξει άγκυρα σωτηρίας, την πίστη, στους θαλασσομάχους της ζωής με απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες.

Ο Ευαγγελικός της λόγος, που πήγαζε από τα άδυτα βάθη της ψυχής της από τα νεανικά της χρόνια και με το γλυκόλαλο χάρισμά της, δημιουργούσε μία ευφρόσυνη ατμόσφαιρα, να πετάξεις ψηλά στα ουράνια στην αιωνιότητα και να ζήσεις τον παράδεισο.

Απλά, ταπεινά, χωρίς υστεροβουλία επιβολής, φανατισμού, έσπερνε ενσυνείδητα το λόγο τον καθαρό Ευαγγελικό με πίστη, αγάπη αυθόρμητη, ανιδιοτελή,  γιατί από τα εφηβικά της χρόνια τα είχε ενστερνιστεί από τα κηρύγματα του φλογερού τότε αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Καντιώτη, στα Γρεβενά.

Καλοκάγαθη και αφειδώλευτη στην προσφορά προς τον κάθε άνθρωπο, εκδηλώνονταν αυθόρμητα, καρδιακά και κέρδιζε την εμπιστοσύνη, να της εμπιστευθεί τον ψυχισμό του και να πάρει την απάντηση την ικανοποιητική.

Ο λόγος της έμεινε απόφθεγμα: Έλεγε: «Προσπαθώ να αδικηθώ, παρά να αδικήσω», στα λόγια, στις πράξεις, στα έργα.

Πραγματικά, τι υπέροχο ανάγλυφο των αρετών της επίγειας και αιώνιας ζωής!!!

Ως επισφράγισμα, πάντοτε, σε αποχαιρετούσε με τη γλυκόλαλη φωνή της μ’ έναν αγγελικό ύμνο, ή τραγούδι και αναπτέρωνε το ηθικό σου.

Μένει χαραγμένη σε όλες τις ψυχές που τη γνώρισαν.

Αιωνία σου η μνήμη

πολυαγαπημένη Αγνή

και καλό Παράδεισο.

Καλλιόπη Καραφύλλη – Κοντού

5 σχόλια

  • Καλό Παράδεισο να έχει..
    Δυστυχώς φτωχαινει ο τόπος μας από την απώλεια τέτοιων ανθρώπων όπως η κυρία Αγνή..
    Ευτυχής που την γνώρισα..

  • Καλό Παράδεισο στην καθηγήτρια μας κύρια Αγνή!
    Γλυκύς άνθρωπος , γεμάτη πίστη ,ενέργεια, αγάπη. Πρόσφερε τον ευαγγελικό λόγο ισόβια , άοκνα,με ζήλο περισσό!
    Χαίρομαι που σήμερα βρέθηκε κάποιος να γράψει για αυτή την προσωπικότητα δύο όμορφα λόγια. Είμαστε ευγνώμονες για όσα μας δίδαξε. Σπάνιο σκεύος εκλογής. Καλό Παράδεισο ! Στη γειτονιά των αγγέλων ο Κύριος να της δίνει αιώνια χαρά που κι από εδώ ήδη ζούσε! Καλό ταξίδι! Ευχαριστούμε για όλα κυρία Αγνή!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.