Oι φετινές εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, που συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κοζάνης και θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Μαΐου

18 Μαΐου 2023
09:28
Κανένα σχόλιο

Με το Ν. 2193/1994 (ΦΕΚ 32/Α/1994) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ. 99/1994 (ΦΕΚ 78/Α/1994) έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο και ο τρόπος οργάνωσης των εκδηλώσεων.

Στην Π.Ε. Κοζάνης, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 και θα συνδιοργανωθούν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κοζάνης, το Δήμο Κοζάνης, την Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης και από Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Κοζάνης. 

 

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

1) Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 19ης Μαΐου 2023 μέχρι τη δύση του ηλίου.

2) Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Στην Τοπική Κοινότητα Σκήτης: 

3) 09:00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Σκήτης.

4) 10:30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ποντιακής Μνήμης της Τ.Κ. Σκήτης του Δήμου Κοζάνης. Ομιλία.

5) Κατάθεση στεφάνων

6) Σιγή ενός  λεπτού – Εθνικός Ύμνος – Πέρας τελετής. Αποχώρηση επισήμων.

8) Στις παραπάνω εκδηλώσεις προσκαλούνται οι τοπικές Αρχές, οι φορείς και όλοι οι πολίτες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.