Πάρις Κουκουλόπουλος:  Ψήφος σε Ν.Δ. & ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει συνθηκολόγηση και φυγή των νέων!

18 Μαΐου 2023
10:11

Το 2022 το εθνικό μας εισόδημα (ΑΕΠ) κινήθηκε στο ύψος που είχε το 2012. Την ίδια περίοδο στην Π.Ε. Κοζάνης το τοπικό μας εισόδημα (ΑΕΠ) κατέγραψε πτώση 51%, γεγονός που επέφερε, μεταξύ άλλων, και την πληθυσμιακή μας συρρίκνωση. Η δραματική μείωση του τοπικού εισοδήματος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία επήλθε τα τελευταία 8,5 χρόνια και κατανέμεται ισοδύναμα στις  κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

Να τους εμπιστευτούμε ξανά σημαίνει συνθηκολόγηση με τη φυγή των νέων και την ερήμωση του τόπου που επιταχύνεται με την άναρχη και αυθαίρετη τοποθέτηση φωτοβολταϊκών.

Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί ένα μήνυμα ηχηρό και καθαρό, ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για το μέλλον που αξίζει στον τόπο μας κόντρα σε όλα τα συμφέροντα που επιδιώκουν τη λεηλασία του.

Στήριξη στο Πανεπιστήμιο μας με κάθε τρόπο!

Για χρόνια, ως Δήμαρχος και βουλευτής, μαζί με άξιους συνεργάτες δώσαμε σκληρό αγώνα για να ιδρυθεί το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας και να αποκτήσει τις εγκαταστάσεις που του αξίζουν.

Η ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων και η επένδυση στην καινοτομία είναι κινήσεις που πιστεύω πως μπορούν να το βάλουν σε μια σταθερή ανοδική πορεία, φέρνοντας το σ’ ένα βάθος χρόνου ανάμεσα στα καλύτερα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Υπάρχει το κατάλληλο δυναμικό αλλά και οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό.

Υπάρχουν, βέβαια, και εμπόδια και θα απαιτηθούν αγώνες, αλλά και συγκρούσεις με τον εφησυχασμό. Προσωπικά δηλώνω δίπλα στους ανθρώπους του Πανεπιστημίου για ό,τι και όπου χρειαστούν, όχι μόνο σαν ένας απ’ αυτούς που το οραματίστηκαν εδώ και χρόνια, αλλά γιατί πάντα πίστευα και πιστεύω πως μπορεί να λειτουργήσει ως πυλώνας ανάπτυξης, καινοτομίας και ευημερίας για την περιοχή και είμαι σίγουρος ότι σε ορατό χρόνο θα μας δικαιώσει. Γι’ αυτό  αξίζει και πρέπει όλοι μας να το στηρίξουμε με κάθε τρόπο και όπως μπορούμε.

 Γι’ αυτό η περιοχή μας χρειάζεται ισχυρή φωνή.

13 σχόλια

 • ενώ ψήφος στον δικό σου πρόεδρο σημαίνει πρόοδο….ο ένας χειρότερος από τον άλλο είναι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ και σεις δυστυχώς γλαστρούλες στα μεγάλα σας αφεντικά…. “ΝΑΙ” σε ότι πουν!!!
  Όσο για σένα σαν προσωπικότητα κ.Κουκουλόπουλε ανέκαθεν υποστήριζα πως έχεις “πολιτικό άστρο”. Μακράν ο καλυτερότερος απ’ όλους εδώ στην Κοζάνη και δύσκολα θα βγάλει πολιτικό πρόσωπο ανάλογο σου η περιοχή. Θα μπορούσε λοιπόν αυτό το “άστρο σου” να λάμψει σε τοπικό επίπεδο π.χ Περιφέρεια γιατί έχεις αποδείξει ως δήμαρχος ότι η πόλη είχε δύναμη κάτι ανάλογο λοιπόν θα μπορούσε και η Περιφέρεια με εσένα περιφερειάρχη!!!!!
  Δυστυχώς όμως ….. διαλέγεις το πρώτο (ότι πει το μεγάλο αφεντικό “ΝΑΙ!”

 • Παριμ άσε τα βουλευτιλικια και ανέλαβε την περιφέρεια, θα είσαι περισσότερο χρήσιμος εκεί!

 • Το 2012 που δώσατε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα δημοκρατια και συγκυβερνουσατε,πόσες χιλιάδες νέες και νέοι έφυγαν απ την Ελλάδα για να βρουν αλλού δουλειές;
  Τα αποδημτικα πουλιά ξαναρχονται την άνοιξη,τα ελληνοπουλα δε θαλθουν ΠΟΤΈ,

 • Πρώτοι εσείς τους διώξατε τους νέους με τα δικά σας κατορθώματα κύριε τα ξέχασες; Εμείς όχι!
  Και μετά η νουδουλα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

 • Μήπως θυμάσαι ποιοί μας ρηξανε στα μνημόνια;
  Μήπως ξεχνάς τις εποχές Σαμαροβενιζελων;
  Μήπως ξεχνάς με πόσα ζούμε εμείς κ με πόσα οι πολιτικοί;
  Πότε είπατε να σταματήσετε να τρώτε κ να πίνετε όλοι σας εις βάρος του λαού; Δεν είδαμε ποτέ ούτε έναν πολιτικό να αισθάνεται ντροπή για όσα τρώει εις βάρος μας. Ούτε ένας πολιτικός να πει: εγώ δε θέλω μισθό γιατί θέλω απλά να προσφέρω για την πατρίδα. Όταν θα γίνουν άμισθοι οι πολιτικοί κ θα ζουν από το επάγγελμα τους τότε να μας ξαναμιλήσετε. Κυκλοφορείτε κ δε ντρέπεστε. Εμείς με 800€ κι εσείς με 15.000€ (τουλάχιστον) το μήνα. Θέλετε να μας πείτε γιατί πληρώνεστε κι από τη Βουλή κι από τη ΔΕΗ;
  Ψηφειστε εσεις τον εαυτό σας. Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να ψηφίσουμε κανέναν σας κ κανενός κόμματος.
  Ναι έχεις μυαλό κ τσαγανό. Όχι όμως ανιδιοτέλεια.

 • Ψήφος και στο ΠΑΣΟΚ ομοίως και απαράλλακτα με τα άλλα δύο. Τρεις σε ένα.
  Το πρόβλημα είναι οι βασικές επιλογές των κομμάτων. Δυστυχώς οι αποφάσεις παίρνονται από άλλους (οικογένειες εσωτερικού και Αμερική – Γερμανία απ’ έξω) και τα κόμματα αυτά υπακούνε τυφλά για να κρατήσουν την καρέκλα τα στελέχη τους. Έχει αποδειχθεί.
  Για να αλλάξει κάτι Πάρι, πρέπει πρώτα να αποβάλλει ο λαός από το κοινοβούλιο τα κόμματα της υποταγής, να εξοβελιστεί η κομματοκρατία, να αποκατασταθεί η δημοκρατία, να αναλάβουν κόμματα και άνθρωποι με αυτοθυσία και αγάπη για την πατρίδα, προτάσσοντας τα συμφέροντα της χώρας και όχι των τραπεζοκαναλαρχών.

 • κ. Κουκουλόπουλε, ας θυμίσουμε στους αναγνώστες που δεν έπαθαν ολική αμνησία, πως η Τίνα Μπιρμπίλη, ως υπουργός ΥΠΕΚΑ του ΠΑΣΟΚ, με την πρόταση του ΥΠΕΚΑ(20-20-20, Ιούνιος 2010), προέβλεπε στην περιοχή Πτολ/δας Αμυνταίου απόσυρση λιγνιτικών μονάδων συνολικής ισχύος 3733 MW μέχρι το 2021 και ένταξη δύο νέων μονάδων συνολικής ισχύος ~1260 MW, δηλ. ΠΤΟΛ/ΔΑ 5 (2017) και ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6 (2025). Ειδικά για την 3ετία 2022 έως και 2024 προβλέπονταν να λειτουργούν στην περιοχή μόνο οι μονάδες ΠΤΟΛ/ΔΑ 5 και ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 5, συνολικής ισχύος περίπου 1000 ΜW, έναντι της απόσυρσης ισχύος 3733 MW. Τούτο σημαίνει ότι η ετήσια παραγωγή λιγνίτη θα μειώνονταν από το επίπεδο των 50 εκ. τον. (2010) στα 11 εκ. τον., τουλάχιστο για την περίοδο 2022-2024, που αντιστοιχεί σε μείωση της εξορυκτικής και της αντίστοιχης οικονομικής δραστηριότητας στα λιγνιτωρυχεία και τους ΑΗΣ της περιοχής κατά 78% περίπου. Ουσιαστικά, λοιπόν, ο Μητσοτάκης υλοποιεί την πολιτική Μπιρμπίλη την οποία επιταχύνει προς το χειρότερο με τη βίαιη και πρόωρη απολιγνιτοποίηση. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε ποιοι και πότε καθόρισαν τις βασικές γραμμές και πήραν τις αποφάσεις για να περάσει η περιοχή του άξονα Κοζάνη-Πτολ/δα-Αμύνταιο-Φλώρινα στα…αζήτητα!!!

 • Πάρι αν φύγεις εσύ θα γυρίσουμε οι νέοι.
  Έχεις μπαστακωθεί 30 χρόνια στην πολιτική. Πάνε σπίτι μπάμπιασες

 • Καλά για τόσο χαζούς μας περνάς??? Η μεγάλη φυγή της νεολαίας πότε έγινε?? Όσο για ποσά στελέχη του “ΠΑΣΟΚ” είναι ΕΝΕΡΓΆ στην Ν.Δ. μην νομίζεις ότι δεν τα βλέπουμε.Η δε ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ που παρέχεται από το 10′ ως και σήμερα στην Ν.Δ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΈΤΑΙ,ΔΗΘΕΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ.!!!

 • Παρη οι συριζαιοι σαν τα κοράκια έπεσαν απαν να κατασπαραξουν και τα τελευταία απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ.Νομισατε ότι έφυγε η φύρα με τις μετακινήσεις αλλά δεν λογαριασατε πως η φύρα ηταν το 80% του ΠΑΣΟΚ. Ευτυχώς μείνανε κάτι παλιοί…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.