Συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τη Σχολή ΣΑΧΕΤΙ, στη Νότιο Αφρική

18 Μαΐου 2023
12:00
Κανένα σχόλιο

 

 

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας επεκτείνει και ενδυναμώνει τη δημιουργική συνεργασία που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια με τη Σχολή ΣΑΧΕΤΙ στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ελένη Γρίβα, ανέλαβε τον σχεδιασμό/ανάπτυξη του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ σε συνεργασία με την Διευθύντρια Ελληνικών Σπουδών, κ Τόνια Παπάζογλου,.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κ Γρίβα στη Σχολή ΣΑΧΕΤΙ, με στόχο να διαμορφώσει άποψη για την διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας, παρακολούθησε τη διεξαγωγή γλωσσικών μαθημάτων, οργάνωσε σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς με θέμα τα ευρήματα των παρακολουθήσεων, καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις για την προώθηση καλών πρακτικών που καλλιεργούν τον προφορικό λόγο και τις δεξιότητες  επικοινωνίας των μαθητών στην Ελληνική Γλώσσα.

Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε, παρουσιάστηκε το προσχέδιο του νέου Αναλυτικού Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών στον  Πρόεδρο, κ Αντώνη Κατακουζινό, τον  Αντιπρόεδρο, κ Κυριάκο Ταππούς και στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΧΕΤΙ, καθώς και στη Γενική Διευθύντρια, κ Morag Rees. Στην εκδήλωση συμμετείχε και έκανε σύντομη τοποθέτηση ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο του Γιοχάνεσμπουργκ, κ Γιώργος Βλάχος. Τέλος, συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης και εφαρμογής του Αναλυτικού Προγράμματος και κατατέθηκαν προτάσεις για περαιτέρω προοπτικές και δράσεις συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τη Σχολή ΣΑΧΕΤΙ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι