Δήλωση του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου με αφορμή την 7η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών

18 Μαΐου 2023
13:08
papadopoulos_mixalis

 

«Η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε ως προτεραιότητα την Οδική Ασφάλεια και η Ελλάδα απέκτησε για πρώτη φορά Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια (2021 – 2030), με στόχο τη μείωση των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα κατά 50% έως το τέλος της δεκαετίας.

Συστάθηκε αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή, στην οποία έχω την τιμή να προεδρεύω, όπου κάθε συναρμόδιο Υπουργείο, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, αναλαμβάνουν ένα συγκεκριμένο ρόλο στον τομέα της ευθύνης τους προκειμένου να εργαστούμε όλοι μαζί, συντονισμένα, με σκοπό την επίτευξη του εθνικού αυτού στόχου.

Με νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως ο νέος νόμος για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των υποψήφιων οδηγών και τη θέσπιση κανόνων διαφάνειας στις εξετάσεις οδήγησης, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε το έναυσμα αυτής της προσπάθειας. 

Βασική προϋπόθεση είναι να αλλάξουμε την κουλτούρα της οδηγικής συμπεριφοράς στην Ελλάδα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, δώσαμε την ευκαιρία στους νέους ηλικίας 17 ετών να διδάσκονται από νωρίς ότι η οδήγηση συνεπάγεται μια τεράστια ευθύνη για τη ζωή του οδηγού και των συνανθρώπων του.   

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δρομολόγησε την κατασκευή μεγάλων οδικών έργων, όπως το βόρειο τμήμα του Ε – 65 και ο ΒΟΑΚ, που σε συνδυασμό με πολυάριθμες παρεμβάσεις στο υφιστάμενο δίκτυο όλης της χώρας, θα αναβαθμίσουν σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας στις οδικές υποδομές.

Κατά την προηγούμενη δεκαετία, η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση θυμάτων από τροχαία συμβάντα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αυτή η επίδοση δεν επιτρέπει εφησυχασμό. 

Οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες για περαιτέρω μείωση του αριθμού των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται στην άσφαλτο και ο οδικός χάρτης για να το πετύχουμε αυτό είναι η πιστή εφαρμογή του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου.

Είναι μια ευθύνη της Πολιτείας στην οποία πρέπει να γίνουν αρωγοί όλοι οι πολίτες».

17 σχόλια

  • Δεν κάνεις μια διατριβή ρε Παπαδόπουλε:”Μέθοδος υφαρπαγής ψήφου με ένα ρουσφετι της πλάκας και διαχρονική παρουσία στην βουλή με μηδενικό έργο”

  • Οδική ασφάλεια…μάλιστα!!! Μετά τα Τέμπη κύριε μου απαγορεύεται να ομιλείτε!!! Ειδικά εσείς!!! Αισχρό από μέρους σας…

  • Μιχάλη …Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε…

  • Μήπως θέλετε να πείτε του υφυπουργού συγκοινωνιών που μαζί με τον Κ Καραμανλή καθως και του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ είναι συνυπεύθυνοι για το ιστορικο έγκλημα των Τεμπων .!!!
    Ντροπή τους που έχουν το θράσος να μας κοροϊδεύουν ενώ τους έμειναν τρεις μερες ακόμα..!

  • Κάθε μέρα στους ελληνικούς δρόμους θρηνούμε πάνω από 10 άτομα είτε με αυτοκίνητο είτε με μηχανή και τελευταία πολλούς 17 χρόνου χωρίς δίπλωμα.

  • ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ
    ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΝ/ΝΙΔΗ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΡΥΖΙΔΟΥ
    ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΑΚΗ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΟΥ

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

  • Και τον ουρανό με τα άστρα να τάξεις ύστερα από αυτό που είδα στα Τέμπη και με τόν σταθμάρχη πού τον σταματήσατε και δεν τον αφήσατε να τελειώσει δεν με πείθεις καί πρόσεχε στο λέει κάποιος πού σε ψηφησε την προηγούμενη τετραετία ξανά μαναμ δεν έχει.

  • Μιας που μιλάμε για οδική ασφάλεια…..με την γέφυρα Σερβίων,η εναλλακτικη που είχατε κάποτε για τα βαμμένα με αίμα Τέμπη, τι γίνεται ρε Παπαδόπουλε των έργων? Άι πέμας…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι