Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διήμερη Εκπαιδευτική Συνάντηση στο πλαίσιο του έργου ROAMING

19 Μαΐου 2023
10:30
Κανένα σχόλιο

 

Αντιπροσωπεία 13 μελών από 5 πανεπιστήμια του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας και του Κοσόβου βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για διήμερη εκπαιδευτική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου ROAMING που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, capacity building.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η έναρξη της εκπαίδευσης του προσωπικού των γραφείων Διεθνών Σχέσεων των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων, καθώς και του ακαδημαϊκού προσωπικού που ασχολείται με τις διεθνείς συνεργασίες και την κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Το ROAMING αποσκοπεί στην προσαρμογή και εναρμόνιση των διαδικασιών που εφαρμόζουν τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια με τις ανάγκες και απαιτήσεις του προγράμματος Erasmus με απώτερο στόχο την αύξηση της συμμετοχής των φοιτητών τους σε δράσεις κινητικότητας με έμφαση σε εκείνους που προέρχονται από ευπαθείς ομάδες και μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα.

Την εκπαίδευσή τους, μέσω της μεταφοράς εμπειρίας και τεχνογνωσίας στο θέμα υλοποιούν η καθηγήτρια και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας, Ελένη Γρίβα, η λέκτορας και Iδρυματικά υπεύθυνη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το πρόγραμμα Erasmus, Αικατερίνη Μπλάντα, η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Χριστίνα Πεταλωτή και το στέλεχος του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Μαλαματή Τζώνου.

Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν εκπαιδεύσεις από τα μέλη του ΠΔΜ σε Αλβανία, Μαυροβούνιο και Κόσοβο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.