Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετείχε με Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

19 Μαΐου 2023
11:51
Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, που διοργάνωσε και φέτος το Ελληνικό Τμήμα του ICOM και η Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα για το 2023 «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετείχε με Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

Πραγματοποιήθηκε ομιλία – παρουσίαση από την αρχαιολόγο – αρχαιοβοτανολόγο της Εφορείας Χαρούλα Στυλιανάκου, με τίτλο: «Tα βότανα και η διαχρονική συμβολή τους στην υγεία». Ακολούθησε θεματική  ξενάγηση στην Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, από την αρχαιολόγο Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, δίνοντας έμφαση στις προθήκες που σχετίζονται με την υγεία στην Αρχαιότητα. Στο πρόγραμμα συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Αιανής.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και την Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης επισκέφτηκαν επίσης, με ελεύθερη είσοδο, μεμονωμένοι πολίτες, όπως και το ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, ενώ τα Δημοτικά Σχολεία Δρεπάνου και Λευκοπηγής επέλεξαν να επισκεφτούν το Αρχοντικό Γρ. Βούρκα στην Κοζάνη και Πούλκως στη Σιάτιστα, αντίστοιχα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.